Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поп певицата Виктория Георгиева: Исках да намеря своя път сама!

Виктория Георгиева
Снимка: Виктория Стоева

Варненката Виктория Георгиева е една от младите надежди в българската поп музика. Професионалният ѝ път започва след участието ѝ в Х фактор, но тя се занимава с музика много преди това. През 2016 г. Виктория подписва първия си договор с лейбъл. След няколко успешни сингли зад гърба си, тя се разделя със своите продуценти и решава да поеме по нов път в музиката: "Просто така решихме взаимно, че е най-добре за всички. Аз съм им страшно благодарна за абсолютно всичко, което направиха за мен. Но някак си изгубих себе си и исках да намеря своя път сама. И всъщност това беше причината да се разделим", разказа Виктория Георгиева в музикалното предаване „Джем сешън” ефира на Радио Варна.

Днес Вики има нов мениджър. За един млад изпълнител като нея, който все още търси своя път, е много важно да има до себе си някой, който да я поведе в правилната посока и да работи върху цялостното ѝ изграждане като артист. Такъв човек, тя намира в лицето на един учител, когото  среща по време на обучение за вокално майсторство това лято във Валенсия, Испания, организирано от Музикален колеж Бъркли: "Много нови неща научих за музиката и пеенето изобщо. Нови уроци, които ми помогнаха и ми разшириха мирогледа. Там се запознах с учител, който се казва Джерон. Той много ме хареса. Говорихме с него и решихме да ми стане ментор. (...) Смятаме да се пробваме и извън България. Той е изключително добър в това, което прави и би могъл много да ми помогне", сподели Вики.

Виктория ГеоргиеваНовото начало за младата певица започва със „Странни времена” - нова песен, различна от тези, които е записвала до момента. Тя е по текст на Стан Стефанов, Борислав Димитров - Бобо, музиката е на Боян Христов, а аранжиментът на Боян Ангелов: „Исках с нея да изразя това, което ми беше в мислите. Момчетата, които написаха текста, много добре ме разбраха какво искам да кажа и смятам, че го сътвориха по много добър начин. Исках да предам на хората посланието да бъдат свободни да изразяват себе си”, добави Виктория Георгиева.

При Виктория нещата винаги са се случвали по трудния начин. Когато е малка учителка ѝ казва, че не може и не трябва да пее, но това не я отказва да следва голямата си мечта - да бъде професионален изпълнител. Явява се няколко пъти на кастинги, докато стигне до сцената на Х Фактор: „Човек трябва да се бори за мечтите си, иначе какъв е смисълът на живота тогава.”

Много хора припознаха в нея британската поп певица Адел и до ден днешен продължават да я сравняват с нея: „Смятам, че не трябва да ми се поставя етикет, макар, че в началото ми беше много приятно, все пак тя е невероятна певица. Но в един момент някак си губиш своята индивидуалност.”

Цялото интервю на музикалния редактор Милица Панайотова може да чуете в прикачения файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Три гостуващи изложби в Двореца в Балчик

Н а 26 април от 17.00 часа ще се представи младата самоука художничка Дарина Пенева, която влага в своите картини любовта си към природата-творец и към всяко цвете, което тя е създала. Изложбата и "Цветна феерия" може да видите от 26.04. до 09.05.2024 г. в Галерия "Тунела " в ДКИ КЦ "Двореца".Дарина Пенева е дарявала..

публикувано на 24.04.24 в 17:36

"Царствените ботаници" в Ботаническата градина - Балчик

В Университетска ботаническа градина - Балчик е подредена изложба "Царствените ботаници". Тя е посветена на 130-годишнината от рождението на Цар Борис III Обединител и цели да покаже приноса на българските царе Фердинанд I и Борис III за развитието на ботаническата наука и естествознанието в България. Баща и син, те са едни..

публикувано на 24.04.24 в 16:59

Илюстраторката Дияна Нанева гостува на варненската библиотека днес

Илюстраторката Дияна Нанева ще представи днес във Варна първата част от юбилейното издание на детската поредица за Червенокоска от Златко Енев. Събитието ще бъде от 18 часа в отдел "Изкуство" в Регионалната библиотека "Пенчо Славейков". С тази нова визия „Червенокоска в гората на призраците“ прави своя дебют във Варна – родния град на художничката..

публикувано на 24.04.24 в 14:35

Етнически групи в креативен спектакъл на Арлекин

Всички деца имат таланти и всички ги проявяват по различен начин. Младите таланти на "Арлекин" в партньорство с Международната асоциация на театър за деца и младежи ASSITEJ NORWEY - осъщетсвиха спектакъла "Какво мислиш за мен? /Приятелство чрез изкуства/". Участниците са от  Суворово, Пет могили, Игнатиево, Казашко, Каменар...

публикувано на 24.04.24 в 11:19

Цигуларят Марио Хосен и оперната прима Красимира Стоянова ще музицират с виртуозите на Миланската La Scala във Варна

Цигуларят Марио Хосен и оперната прима Красимира Стоянова ще музицират с виртуозите на Миланската La Scala във Варна. Концертът на 29 април е финален за 20-тото издание на Европейския музикален фестивал - Варна и първи от съпътстващата програма на ММФ „Варненско лято“ 2024. „Работата с такива изключителни професионалисти е едно творческо..

публикувано на 23.04.24 в 16:34

"Мелодия и ритъм на формата" - изложба на скулптора Ангел Атанасов във Варна

Градската художествена галерия “Борис Георгиев” във Варна, представя от днес, 23 април, до 18 май 2024 г. самостоятелна изложба на Ангел Атанасов - скулптор, чиито творчески интереси са съсредоточени върху чистите форми. Изложбата включва 12 скулптури, изработени в бронз и 4 в дърво, обединени от името “Мелодия и ритъм на формата”. Ангел Атанасов..

публикувано на 23.04.24 в 14:42

Фестивал на любителските състави в Балчик на Лазаровден

Традиционният общински фестивал на любителските състави “Лазаровден” ще се проведе и тази година в Балчик.  19-ото издание ще събере na 27 април колективи от общинските читалища и пенсионерските клубове.  Тази година обичайната сцена на проявата се променя и мястото ще бъде информационният център "Мелницата", като за първа година там ще се организира и..

публикувано на 23.04.24 в 14:39