"Новият ден" в четвъртък, 11.10.2018г.

Месеци наред следим протеста на родителите на деца с увреждания у нас. Знаете, от снощи се възобновиха проявите на недоволство и във Варна. Пред палатковия лагер пред Общината отново се събраха майки. Репортаж;

Ремонтът на стадион „Спартак“ започна. Какво е свършено в първите му дни и какво предстои? Повече от Стефан Калименов – председател на УС на ФК Спартак – Варна;

Дейвид Бътъл е мотокарист в Девненски завод. Обожава България. Заселва се в с. Падина. Знае български. С него се запозна случайно нашият репортер Ваня Славова.

Има ли нови инвеститори, които искат да влагат средства в бизнес във Варненска област? Отворът от Даниела Стойнова, която вчера вечерта проследи срещата на председателя на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев с областния управител;

Анонс на кинофестивала Синилибри, който започва днес във Варна.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Новият ден" на 27 юни с Мариела Димитрова

Как се отразява горещото и променливо време на варненци и туристите? Репортаж в 9.10 часа от Спешния център на града. Годишните отчети на общинските предприятия ще обсъди и гласува варненският Общински съвет днес на месечното си заседание. Ликвидация ще бъде направена и на дружеството „Жилфонд“, защото трупа загуби и отдавна е..

публикувано на 27.06.19 в 06:47
Варненско крайбрежие

НА СВЕТЛО в сряда, 26 юни

Всяка неделя група варненци редовно почистват варненския гьол. Въвели са дори правила за ползването му – преди да се влезе в басейна да се ползват душовете, а като се излезе от морето да се почиства пясъка. Разказваме след 14.00ч.; На 26 юни се отбелязва Международния ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик с наркотици. С отбелязването на..

публикувано на 26.06.19 в 13:32

"Новият ден" на 26 юни

Допълнително обезопасяване, но не и затваряне на пешеходната пътека на бул. "Осми Приморски полк" - между кръстовищата с бул. "Сливница" и бул. "Цар Освободител", ще бъде направено във Варна. Междувременно две пешеходни пътеки - срещу ИУ и срещу бившия ресторант "Рощок" вече бяха премахнати. За мотивите разказва в интервю на Даниела Стойнова..

публикувано на 26.06.19 в 08:55

НА СВЕТЛО на 25 юни със Светлана Вълкова

Международен ден на моряка – срещаме Ви с началника на Щаба на Военноморските сили капитан Камен Кукуров Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е на посещение в МБАЛ „Света Анна” – Варна Доброволци чистиха градинките около блок 22 във „Владиславово” по проект „Еко скаути – защитници на растенията” 209 години от мъченическата смърт на свети..

публикувано на 25.06.19 в 13:35

"Новият ден" на 25 юни с Емилия Николова

Докъде ще бъде разширена синята зона във Варна и кога ще бъде осъществена на терен? Младен Иванов, управител на общинското предприятие „Паркинги и синя зона”  Могат ли  живеещите в Цветния квартал да ползват автобуси? Репортаж от района Флиртът със слънцето може да бъде опасен. Как да плажуваме безопасно? Съветите са от дерматолога д-р..

публикувано на 25.06.19 в 05:53

"На светло" на Еньовден

В деня на билките започваме следобедната програма на Радио Варна "На светло" с репортаж на Ваня Славова от Музея на медицината, където днес отвори врати поредното училище за билки. Общинските съветници обсъдиха и приеха годишните отчети на общинските предприятия. Репортаж от заседанията на Нина Милошевич. Докъде и с каква скорост ще бъде разширена..

публикувано на 24.06.19 в 13:55

"Новият ден" на 24 юни с Мариела Димитрова

Еньовден в Музея за История на медицината от 10.00 до 14.00 часа ще се проведе за втора поредна година „Училище за билки“. Входът е свободен. Разказваме в 8.10 часа с доц. Илия Желев от Факултет по фармация на Медицински университет – Варна. Новият Закон за устройство на черноморското крайбрежие налага ограничения за дивото къмпингуване и..

публикувано на 24.06.19 в 07:00