Руски град назначи шеф на котките

Автор:
Снимка: Марсел Фенс

Руският град Зеленоградск назначи служител, който да се грижи за бездомните котки, съобщи Ройтерс.

За длъжността в общината кандидатстваха 80 души. Конкурса спечели Светлана Логунова. Тя разполага с бюджет от 5700 рубли (85 щатски долара) месечно, с който да осигурява благоденствието на уличните котки. Освен да ги храни, тя трябва да ги гали, да им говори и да ги гушка. Светлана има служебен велосипед, с който да обикаля града и да наглежда питомците си. Дори може да ги вози в кошницата му.

"Сама не мога да обърна внимание на всяка котка. Затова всеки желаещ да помогне, е добре дошъл", каза Логунова.
Зеленоградск е малък град в Калининградска област. Котките там са на голяма почит. Те са символ на града. Дори на градския герб има котка.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Талин

Балтийските страни ще са с еднакво часово време

Литва, Латвия и Естония се договориха да установят единно поясно време, когато Европейският съюз отмени ежегодния преход между зимно и лятно часово време, заяви днес литовският министър-председател Саулюс Сквернелис, цитиран от ТАСС. "Нашите страни поддържат единна позиция за преместването на стрелките: ние подкрепяме отказването от това, а..

публикувано на 17.12.18 в 15:51
Виорика Данчила

ЕК към румънския премиер: Няма европейски граждани втора класа

Европейската комисия призова днес политиците в Румъния да не намесват ЕС в своите вътрешни спорове. Призивът бе предизвикан от коментари на румънския премиер Виорика Дънчила, според която "не трябва вече да има граждани от първа и от втора ръка в ЕС". Тези, които твърдят това, би трябвало да знаят, че ако има един председател и една..

публикувано на 17.12.18 в 15:48

Турция всеки момент може да започне нова военна операция в Сирия

Турската армия е завършила подготовката за евентуална операция на изток от река Ефрат в Сирия, която може да започне всеки момент, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от турския телевизионен канал НТВ. Ние можем да започнем операциите на територията на Сирия всеки момент. Нашата храбра армия е завършила..

публикувано на 17.12.18 в 15:45

Хиляди без ток, затворени училища и блокирани пътища в Румъния след обилните снеговалежи

Хиляди домове без ток, закъснения на полети, затворени училища и блокирани пътища - това са последиците от обилните снеговалежи в Румъния през последните дни, съобщава информационният сайт Зиаре. Четири самолета на летището в град Сибиу в централната част на страната отлетяха днес със закъснения между 40 и 70 минути заради снега и..

публикувано на 17.12.18 в 15:42

Европейската комисия глоба "Булгаргаз" и „Булгартрансгаз“ със 77 милиона евро за монопол

Европейската комисия наложи глоба на „Български енергиен холдинг“ (БЕХ), неговото дъщерно дружество за доставка на газ „Булгаргаз“ и неговото дъщерно дружество за газова инфраструктура „Булгартрансгаз“ („групата БЕХ“) в размер на 77 068 000 евро за блокиране на достъпа на конкуренти до ключова газова инфраструктура в България в нарушение на..

публикувано на 17.12.18 в 15:01

За близо 50% от фирмите в България 2018-а е била неуспешна

Бизнес климатът у нас се е влошил през изминаващата година. Това каза председателят на Българската стопанска камара (БСК) Радосвет Радев, позовавайки се на резултати от проведено сред 740 фирми проучване, цитиран от БГНЕС. Допитването „2018 г. през погледа на бизнеса” е направено в периода от 1 ноември до 1 декември, предаде репортер на БГНЕС...

публикувано на 17.12.18 в 12:19

Забраненият град в Пекин е най-посещаваният музей в света

Забраненият град, бившата императорска зимна резиденция в Пекин, държи световен рекорд за посещаемост със 17 милиона посетители годишно, предава ТАСС. По данни на управата най-чести гости на музея са предимно младежи до 30-годишна възраст. Към тази категория се отнасят 40 процента от посетителите. Двадесет и четири процента от..

публикувано на 17.12.18 в 11:10