НА СВЕТЛО на 11 октомври със Светлана Вълкова

Снимка: Радио Шумен

Задръстванията по варненските улици – градски репортаж

Международен архитектурен пленер 2018 на тема "Адаптация на Пристанище „Варна – Изток“ за нови обществени пространства”: арх. Калина Манолова представя българо-македонския проект, класиран на първо място в конкурса

Специалистите от Клиниката по психиатрия в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна представят възможностите на модерната персонализирана психиатрия в България

Мотористите във Варна протестират, заради липсата на толерантност на пътя 

Художничката Мария Чакърова с юбилейна изложба
ВИЖТЕ ОЩЕ
Коледарчета

"На светло" на 19 декември 2018 г. с Димитрина Дончева

Сряда - не се сяда, може би и точно заради това варненските общински съветници избраха да направят последното си за годината заседание днес. Репортаж от сесията. Варненската пожарна навършва днес 140 години – очаквайте репортаж за празника. Ще ви разкажем и за най-интересните експонати, които от днес можете да видите във Военноморския..

публикувано на 19.12.18 в 12:58

"Море и бряг" с Валери Великов, на 19 декември

Голяма варненска фирма ще получи годишната награда „Свети Николай” на Българската морска камара . Призовете, в няколко различни категории, се връчват на организации и личности, допринесли за развитието на морския бранш във Варна и Бургас. Церемонията ще се проведе днес от 19 часа. Подробности очаквайте от председателя на Българската морска..

публикувано на 19.12.18 в 09:42

НОВИЯТ ДЕН на 19 декември със Светлана Вълкова

8.15 – Ще има ли нова цена на такситата във Варна? 8.40 – Днес решават дали Община Варна ще тегли кредит на стойност 46,7 млн. лева, аргументите „за” 9.15 – Събират у краса за коледни дръвчета за варненски те квартали 9.40 – На днешната дата преди 140 години се поставя началото на пожарната служба във Варна 10.10 -..

публикувано на 19.12.18 в 05:50

"На светло" на 18 декември 2018 г. с Димитрина Дончева

Какво е състоянието на децата от варненската Пета езикова гимназия, които получиха стомашни проблеми след консумация на хапки по време на коледно парти? Втори ден във Варна се провежда Национална конференция за приобщаващото образование. Специалисти споделят и обменят информация в търсене на най-доброто за децата и техните семейства...

публикувано на 18.12.18 в 13:31

Новият ден на 18 декември с Доротея Николова

Камера, монтирана на варненския бул. "8-ми Приморски полк" в района на Чаталджа  засича пешеходния и велосипедния поток. Идеята е реализирана от предприемача Иван Димитров и е част от европейския проект City Walk, който цели да превърне градовете в по-приятно място за пешеходци. Забавяне в спирането на водата от ВиК Варна е причината хиляди..

публикувано на 18.12.18 в 07:12

НА СВЕТЛО в понеделник, 17.12.2018г.

Благотворителен базар започна от днес във варненското ОУ„Васил Друмев”. Репортаж за поредната благородна акция на деца, родители и учители; Кои са най-добрите военни моряци? - репортаж; Специализирана конференция за ранна интервенция на деца се провежда във Варна. Репортаж; Следим работата на две от постоянните комисии към Общинския..

публикувано на 17.12.18 в 13:43

"Новият ден" на 17 декември с Мариела Димитрова

Жители на Аспарухово внесоха подписка с над 700 подписа срещу начина, по който се прави реконструкцията на основната транспортна инфраструктура в квартала. Подписката е адресирана до кмета и до Общинския съвет на Варна. Те получиха съдействието на съветниците от комисията по „Благоустройство и комунални дейности“ към Общинския съвет за организиране..

публикувано на 17.12.18 в 06:32