Фестивал на здравословния начин на живот в Добрич

Фестивал на здравословното хранене, екологията и спорта ще събере на 12 и 13 октомври деца и възрастни в Добрич в района на мястото „Ябълката“, близо до училище „Св. Климент Охридски“.

Организатор на инициативата е Сдружение „Черноморски център за развитие“.

Първият ден е посветен на здравословното хранене и екологията.

Откриването е в 11ч.

Вторият ден ще премине под мотото „Спорт и здраве“ с велопоход.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Карнавално време в Европа

Карнавалът във Венеция беше открит с нощен парад по един от основните канали в града, като по този начин беше дадено началото на близо двуседмичните тържества, които привличат милиони туристи всяка година, съобщава Ройтерс. Тази година за забавлението на хилядите любопитни, които наблюдаваха уникалното шоу от десетките мостове и крайбрежни..

публикувано на 17.02.19 в 11:19

Опознай Европа. Започни от Несебър!

Старинният град Несебър е част от кампанията на ЮНЕСКО и „Нешънъл Джиографик“ под наслов „Открийте културата и историята на Европа“. Целта е до 7 март да бъдат  представени общо 34 обекта със световна значимост, за да се повиши информираността относно европейското културно наследство. Кампанията се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския..

публикувано на 17.02.19 в 10:51

Да се събудиш с "По първи петли" :)

Да бъдеш успешен означава да се събудиш рано - или поне така ни внушават постоянно. Това ви прави по-продуктивни. Знаменитостите и изпълнителните директори го правят. Ще бъдете по-здрави и по-щастливи. Ще почувствате, че контролирате живота си. Но въпреки многобройните такива истории, събуждането в неразумно ранен час не е някакъв вид магическа..

публикувано на 17.02.19 в 08:52

Израелски филм взе голямото отличие "Златна мечка" на Берлинале

"Синоними" на израелския режисьор Надав Лапид бе отличен със "Златна мечка" за най-добър филм от кинофестивала Берлинале , информира ДПА. Филмът разказва за млад бивш израелски войник, който бяга в Париж с противоречиви чувства към родината си. Палид стана първият израелски режисьор, получил голямата награда на фестивала в Берлин...

публикувано на 17.02.19 в 06:10

На село в Петров дол

Село Петров дол се намира на 6 км от Провадия. Първи данни за него са открити още през 1635 г. Населеното място тогава е носело името Дерекьой, наричано е и Петрина река. Гостоприемни, сърцати, хора с големи и топли души, срещнахме в Петров дол. На площада пред кметството има селска чешма. Кметът Добромир Пенчев ни разказа, че..

публикувано на 16.02.19 в 09:00

Вратата към ада се намира във Великобритания

В пещерата Кресуел Крейгс във Великобритания са намерени стотици „следи от вещици“, изсечени в скалите и „врата към ада“, пише Sky News. Древните знаци били намерени от ентусиасти от Subterranea Britannica. Според Ед Уотърс и Хейли Кларк стените на пещерата са изпъстрени със „защитни знаци“. По-рано се е смятало, че тези рисунки са..

публикувано на 15.02.19 в 15:49

Родители номинираха 24-годишен учител за "Будител"

24-годишният варненец Борис   Георгиев е учител по информатика и информационни технологии в СУ „Любен Каравелов” в район „Аспарухово”. Харесва му общуването с учениците и смята, че именно учителската професия е призванието му. И понеже безплатно обучава децата и е всеотдаен в работата си, родители на негови ученици са го номинирали за каузата..

публикувано на 15.02.19 в 10:35