"Новият ден" на 12 октомври с Мариела Димитрова

Дни на японската култура започват днес във Варна. През почивните дни ще има обучение по направата на икебана и по калиграфия за деца и за възрастни. В 8.10 часа разказваме с организатора Ана Никова и с преподавателят от новооткритата варненска школа Согецу Оксана Штик, която се е обучавала 4 г. в Япония.

Ще разкрием в какво е очарованието на близкото до Провадия село Славейково.Според местните там е най-красиво през зимата, но и есента е очарователна установи репортерът ни Ваня Славова. Какво още чуйте в репортаж в 8.40 часа.

Автогарата в Балчик се измества на ново място. От утре, 13 октомври тя ще бъде на главната улица „Дунав“ № 8, в горната равнинна част на града. Заповедта за това излезе вчера от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, след като автогарата бе инспектирана на 1 октомври. Автобусите ще продължат да се движат по обявеното разписание. Голяма част от балчиклии са доволни от новото местоположение, тъй като живеят в горната част на Балчик. Още по темата в 9.10 часа в репортаж на Албена Иванова.

Икони от майстори на Тревненската школа красят 160-годишна църква “Св. Петка”във варненското с. Изгрев. Тази година празникът на храма - 14 октомври, съвпада и с празника на селото. По този повод 9.40 часа ще чуем кметският наместник Даниела Янакиева.
ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО на 21 февруари със Светлана Вълкова

Ден на отворените врати в Радио Варна Нов случай на телефонна измама Център за грижа за лица с различни форми на деменция ще бъде изграден във Варна Работен семинар на браншовите организации и сдружения от сектора на туризма в подкрепа на устойчивото гостоприемство Конференция ‘’Предизвикателства пред екскурзоводите в популяризиране..

публикувано на 21.02.19 в 13:47

"Новият ден" на 21 февруари 2019 г. с Димитрина Дончева

Дигиталните номади са хора, чиито професии им позволяват да правят бизнес от разстояние, като паралелно с това се отдават на своите хобита, пътуват за удоволствие и често сменят локациите си. Къде е Варна в мечтаната работа  да си дигитален номад? Международният ден на екскурзоводите отбелязваме днес – Професията е..

публикувано на 21.02.19 в 06:00

НА СВЕТЛО на 20 февруари

Има ли протест сред аптекарите във Варна? Репртерска проверка на Даниела Стойнова; Нови дейности в подкрепа на хората с увреждания - репортаж; Новите промени в Закона за мерките срещу изпирането на пари юристите е проблем не е само за адвокатите, той е общ на пазара на услугите коментира за Радио Варна юрисконсулт Жени Калчева,..

публикувано на 20.02.19 в 11:37

С "Хоризонти" в света на китоподобните

Световният ден на китовете се отбелязва на 17и февруари от 1980 г. на Хавайските острови, защото именно там гърбатите китове прекарват зимните месеци. Само след няколко месеца те ще изминат 2800 мили до Аляска, а за новородените това ще е първи преход. След като през 1972-а г. бе издаден Акт за защита на морските бозайници, популацията на гържатите китове..

обновено на 20.02.19 в 10:20

"Море и бряг" с Валери Великов, на 20 февруари

На 24 февруари 1942 г. в Черно море пред Босфора, торпилиран от съветска подводница потъва корабът „Струма” със 767 души на борда – евреи-емигранти и български екипаж от 5 души. Сигурните данни за спасени са само за един човек. Подробностите за потъването на „Струма“ и спасяването на евреи през Черно море по време на Втората световна война ще..

публикувано на 20.02.19 в 09:45
Изгрев във Варна

"Новият ден" на 20 февруари с Мариела Димитрова

Ще има ли плоча за протестите във Варна през зимата на 2013 г. с лика на Пламен Горанов, по идея на Инициативен комитет от граждани или ще се търсят други варианти, както предложиха членове на Експертния съвет по устройство и естетизация на градската среда във Варна? Днес, 6 г. след трагичния случай дебатът продължава. В 8.10 часа коментираме с..

публикувано на 20.02.19 в 06:29

НА СВЕТЛО на 19 февруари със Светлана Вълкова

Репортаж от общоградското поклонение по повод 146 години от гибелта на Васил Левски Академия „Кулинарен историк” – съмишленици готвят български ястия и финансират Музея на хляба и традиционните храни в Копривщица Омбудсманът Мая Манолова на посещение в Добрич Професионална та гимназия по земеделие и горско стопанство в с. Стефан..

публикувано на 19.02.19 в 13:40