"Новият ден" на 12 октомври с Мариела Димитрова

Дни на японската култура започват днес във Варна. През почивните дни ще има обучение по направата на икебана и по калиграфия за деца и за възрастни. В 8.10 часа разказваме с организатора Ана Никова и с преподавателят от новооткритата варненска школа Согецу Оксана Штик, която се е обучавала 4 г. в Япония.

Ще разкрием в какво е очарованието на близкото до Провадия село Славейково.Според местните там е най-красиво през зимата, но и есента е очарователна установи репортерът ни Ваня Славова. Какво още чуйте в репортаж в 8.40 часа.

Автогарата в Балчик се измества на ново място. От утре, 13 октомври тя ще бъде на главната улица „Дунав“ № 8, в горната равнинна част на града. Заповедта за това излезе вчера от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, след като автогарата бе инспектирана на 1 октомври. Автобусите ще продължат да се движат по обявеното разписание. Голяма част от балчиклии са доволни от новото местоположение, тъй като живеят в горната част на Балчик. Още по темата в 9.10 часа в репортаж на Албена Иванова.

Икони от майстори на Тревненската школа красят 160-годишна църква “Св. Петка”във варненското с. Изгрев. Тази година празникът на храма - 14 октомври, съвпада и с празника на селото. По този повод 9.40 часа ще чуем кметският наместник Даниела Янакиева.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Варненско крайбрежие

"На светло" на 17 юни 2019 г. с Димитрина Дончева

Ден на отворените врати за журналисти организира днес   ръководството на ТЕЦ "Варна".  Какво беше казано? Какво се крие зад темата „Враговете на хуманизма: Човешката разрушителност и политика на популизъм“? – доц. Харалан Александров. На изпит за външно оценяване по български език и литература след 7 клас. Какво споделят учениците?..

публикувано на 17.06.19 в 13:31

Фоторазказ за Чернобил представя във Варна Милен Цветанов

Фоторазказ „33 години по-късно“ представя във Варна Милен Цветанов. Фотографът предлага своя поглед към живота в зоната около АЕЦ Чернобил. Посетил град Припят и слабо познати за туристите места в района, той споделя за впечатленията си от първо лице във фотоклуб на бул. „Княз Борис I“ 64 във Варна. Срещата започва от 19 часа в понеделник, 17..

обновено на 15.06.19 в 17:10

Разговори на тротоара: Филип Спасов

Поредното издание на „Улица на готвачите” отново се провежда в сърцето на Варна. Морското казино е домакин на събитието, а там вече втори ден се вихри шеф Филип Спасов. Кулинарът е сред организаторите на вкусното събитие и въпреки че е много зает, намери време да отговори на десетте въпроса, които задаваме в рубриката на интересните и цветни..

публикувано на 15.06.19 в 16:41

"Позиция" с Валери Великов, на 15 юни

Ванухи Аракелян след преизбирането й за председател на Варненския апелативен съд. Конгреси, оставки, субсидии и избори – коментарът е на социолога Кольо Колев. Има ли реален недостиг на работна ръка и кога заплатите ни ще стигнат средните за Европа? Отговорите са в интервюто с председателя на Сдружение "Солидарна България" и..

публикувано на 15.06.19 в 07:50
Chart

#545 ТОП 20 (14.06.2019-21.06.2019)

публикувано на 14.06.19 в 19:26

"На село" в Бенковски

Здравейте, уважаеми слушатели! Ведра да бъде сутринта в съботния ден е пожеланието от мен Ваня Славова и от звукорежисьора Недялко Добрев. Предаването за селото излиза във ваканция, но днес все още е налично с фокус село Бенковски. Срещам ви с Хасан Хасанов от Бенковски-мъдрец с богата ерудиция, водопроводчик по професия. С усмивка и съвет..

публикувано на 15.06.19 в 06:10

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 14 юни със Светлана Вълкова

„Концерт в лятна вечер” за 85-годишнината на Радио Варна „Хлябът и виното - от древността до наши дни“ – лятната изложба в Регионален исторически музей – Варна Валерий Пощаров за монографично-биографичната си книга за именития художник Стоимен Стоилов „Маркони и приятели” – девети рожден ден на варненската галерия „Арт..

публикувано на 14.06.19 в 13:40