Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гладолечението помага за оздравяване на очите

Снимка: Радио Варна
Здравословни проблеми с белия дроб решава пациент на д-р Емилова, който няколко пъти прави програмата на плодове и чай. Дори вече няма ХОББІ - хронична обструктивна белодробна болест. Сега Иванка Попова е в клиниката за да намали болката в очите. От години има очен херпес. Решена е да направи дълга програма на плодове, чай и мед.

Знам, че резултатът, който очаквам, настъпва. Много са свидетелствата на пациенти, които са преминали през тази клиника. Лидия Ковачева казва, че когато научиш добро, трябва да го споделиш.

Това е моят трети престой при д-р Емилова и аз имам много положителни промени в здравето си, но и много още за решаване, както вирусният херпес на очите. Практиката показва, че подобрения в здравето на очите настъпват след 20 ден. Това са и моите добри намерения - да направя този път дълга програма. Ще направя още 10 дни програмата заедно с моя приятелка в  Поморие и тогава ще се върна отново в клиниката, даже вече си записах дата за захранване. Така ще станат общо 30 дни и д-р Емилова го одобри. Но трябва да се поддържа и хранителен режим. Тя съветва поне един път в седмицата да има разтоварващ ден на плодове, чай и мед. Надявам се да превърна това в навик, защото тогава целта е постижима и може да е добър пример за останалите.

Вие сте тук със своята дъщаря. Тя какъв здравословен проблем има?

От време на време се обажда една дископатия. Има високо кръвно. Много се повлия от добрите ми резултати и впечатления. То се вижда и в клиниката. В тази среда си мотивиран да продължиш и си сигурен, че всичко е безопасно. Тя се въодушеви, направи 3 дни програма на плодове и чай и сега е на природно хранене до края на общия ни престой. Чувства се добре.

Аз за 10 дни съм свалила 5,1 кг общо, от които 1,9 кг мазнини. Д-р Емилова най-много се радва на свалените мазнини, защото те носят лошите неща... Надявам се с помощта на моята приятелка да сваля още. Но искам да я мотивирам и тя да прави програмата с плодове, защото има нужда от това, тъй като  има много сериозни проблеми с костите, почти не може да движи едното си коляно. Когато сте двама, взаимно се поощрявате. Ние заедно вече сме го правили веднъж .

Сега моята програма е направена, една-трета е свършена, на пистата съм за крайното класиране!

Вие имате очен херпес?

Да! Високо кръвно... По време на всяка лекция д-р Емилова казва: "Наблюдавайте тялото си, то Ви говори!", а не когато се обърне каруцата. Тогава пак може да стане, но трудно, тежко и дълго. Сега се убеждавам, че трябва постоянно да се грижим за себе си, а това е пример и за семейството ни.





Клиниката на д-р Людмила Емилова  е в хотел Аква Азур в курорта "Св. Св. Константин и Елена". Информация може да получите на тел. 0888 951 288.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Гладната революция на д-р Емилова" - премиера на книгата във Варна на 26 април

Новата книга на д-р Емилова ще бъде представена тази сряда, 26 април, от 18 часа в концертното студио на РАДИО ВАРНА. Книгата „Гладната революция на д-р Емилова“ разказва историите на 25-ма от нейните пациенти - вече излекувани или дори спасени. И срещата с всекиго от тях  оставя  трайна следа в живота и - заради изпитанията, рисковете,..

публикувано на 23.04.23 в 14:25

„Керанка – глад за живот“ с премиера във Варна на 9 март

„Глад за живот“ е вдъхновяващата история за изцеление то на Керанка Костова. Това е филм за изумителния дух и страстта да живее, които тази млада жена има, за да се спаси от множествената склероза. Прожекцията във Варна е на 9 март от 19 часа във във Фестивален и конгресен център - Варна.   Днес Керанка е усмихната..

публикувано на 05.03.23 в 18:45

Бавно, но сигурно, последиците от ковид-19 отзвучават с плодолечение

Сезонът край морето започна за Клиниката на д-р Емилова . Много от пациентите постъпват, за да се възстановят след коронавирус. Постковид синдром – така медиците наричат  хроничното заболяване, което може да се проявява в най-различни форми. Според данни, цитирани от Дойче веле, около 15% от преболедувалите, продължават да страдат от..

публикувано на 18.11.21 в 07:25

Д-р Емилова спасява здравето, променя живота

Светлана Рачева е от хората, променили живота си към по-добро. В Клиниката на д-р Емилова тя идва от Бургас с намерение за пълна почивка, съчетана   с профилактика: https://bnr.bg/varna/post/101549936/d-r-emilova-balgarskata-sharlot-gerson Нямах основни заболявания, нямах основателна причина, когато дойдох за първи път в клиниката..

публикувано на 15.11.21 в 07:05

В Клиниката на д-р Емилова се отварят очите на хората

В Клиниката на д-р Емилова отварят очите на хората за здравето - как то е свързано с вътрешната чистота на тялото, за освобождаването от токсичните отрови на модерния свят, за значението на природосъобразното хранене и гладуването.  Как  пациентите пристигат уморени, притеснени, с болки, без настроение и потиснати.  Как само няколко дни,..

публикувано на 07.11.21 в 19:05

Д-р Емилова - българската Шарлот Герсон

Когато абсолютно обикновени хора превръщат личната си кауза в обществено добро, спокойно казваме, че са будители. На 1 ноември разказваме за д-р Людмила Емилова – един лекар, който за мнозина е просветител, след срещите с когото хората поглеждат по друг начин на живота си, преосмислят го и го променят, към по-добро. Такъв е примерът на..

публикувано на 01.11.21 в 12:24

Със здравословен начин на живот се преодолява постковид синдромът

При здравословен начин на живот постковид синдромът отстъпва. Това показва практиката в Клиниката на д-р  Людмила Емилова край Варна. Как помагат там на пациентите, преминали изпитанието коронавирус, обясни д-р Емилова: Правим всичко възможно да пречистим пациентите както от самото заболяване и от всички поражения, които е нанесло на различните..

обновено на 26.10.21 в 12:27