Специализирана болница за рехабилитация Тузлата край Балчик работи целогодишно

Специализирана болница за рехабилитация Тузлата край Балчик продължава да работи целогодишно. Лечебницата е профилирана за лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат, на периферна и централна и нервна система. Известна е със своята лечебна кал и специалисти.

Заради приключване на субсидията в началото на месеца бяха изписани последните пациенти по договор с Националния осигурителен институт. До 14 декември ще се приемат хора по Здравна каса за седмичен престой. Здравното заведение ще затвори за празниците две седмици и ще отвори на 7 януари, съобщи управителят д-р Камелия Кирчева.

През последните няколко години СБР-Тузлата бележи ръст на лекуващите се тук пациенти - до 30 септември броят на преминалите болни е с 218 повече спрямо миналата година. За деветмесечието на 2018 финансовите резултати на държавната болница са положителни.

Снимка

Преди месец д-р Камелия Кирчева бе преизбрана за управител на СБР – Тузлата край Балчик на проведения конкурс от Министерство на здравеопазването. Тя представи Програма за развитие за тригодишен период, чието изпълнение вече тече.

След ремонт на една от секциите, от новата 2019 година всички стаи ще бъдат реновирани. Предвидено е закупуването на високоенергиен лазер, какъвто няма в цяла Североизточна България. "Действа в по-голяма дълбочина, има много добър обезболяващ ефект. Намалява оттока и възпалението. Когато няма болка и подуване, хората се раздвижват много добре“, обяснява д-р Кирчева.

Работещи и пациенти се надяват пътят до калолечебницата да бъде рехабилитиран скоро време, каквито са намеренията на общинското ръководство .
Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Онлайн платформа дава на пациентите възможност да оценят болниците

Онлайн платформата "Добрите болници" ще събира информация за лечебните заведения в страната по 10 критерия, с цел да се помогне на пациентите в избора им къде да се лекуват. Инициативата е на пациентски организации. Пациентите ще имат възможност, след регистрация на онлайн платформата, да посочват дали биха препоръчали определена болница..

публикувано на 18.11.19 в 15:15

Фалшиви лобисти източили 75 000 лева с обещания за еврофинансиране

Районната прокуратура във Варна предаде на съд бизнеспартньори за измама на строителни предприемачи в големи размери.  Марианна К. и Свилен Р. са предадени на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна за измама в големи размери на строителни предприемачи от Варна, извършена в съучастие. Причинената имотна вреда на тримата..

публикувано на 18.11.19 в 14:24

Празник на недоносените бебета в многопрофилната болница в Добрич

Най-малките пациенти и техните родители отбелязаха днес Деня на недоносените бебета в многопрофилната болница в Добрич. Всеки от гостите получи подаръци и възможността още веднъж да благодари на екипа на болницата за положените грижи при раждането и отглеждането на най-малките бебета. Неонатологичното отделение беше украсено с лилави балони, които също..

публикувано на 18.11.19 в 14:10

По-висок туристически данък обсъждат в Балчик

Поскъпване на туристическия данък предвижда Община Балчик от 2020 г. Обсъждане и обществени консултации с граждани и представители на юридически лица са насрочени за 29 ноември от 10,00 часа в заседателната зала на администрацията. За обекти, категория една звезда – сегашните 30 стотинки за нощувка се предлага да се повишат двойно; за две звезди –..

публикувано на 18.11.19 в 13:58

Кола се запали в близост до НАП във Варна

Автомобил се запали в непосредствена близост до спирка на градския транспорт до ТД на НАП във Варна. Колата е изгоряла в предната част, съобщават очевидци на инцидента. Автомобилът е ван, марка "Фиат",  тъмно-зелен на цвят.  Пожарникарите от РДПБЗН - Варна, са реагирали изключително бързо и са успели да потушат пожара, който се е разразил за..

публикувано на 18.11.19 в 13:57

Варна е трета по заплати в страната

Варна изостава с 3 лева от Стара Загора и с над 500 лева от София по размер на заплати за третото тримесечие. Това сочат последните данни на Националния статистически институт. С 1162 лева средна месечна работна заплата през третото тримесечие на 2019 г.  Варна изпреварва Бургас, Пловдив и София-област и се нарежда на трето място.  На първо е София с..

публикувано на 18.11.19 в 13:48

Адреси без вода днес

Без вода във Варна този следобед са следните райони: зоната между улиците бул."Сливница", бул."Владислав", "Отец Паисий и "Дрин" до около 16ч., Западна промишлена зона до 15ч., около улица "Индрижишка Кръстева" до около 19ч., долната част на кв."Виница" и местност Малко Ю до 17ч. В Добрич без вода са следните адреси:  ЖК " Добротица", Лозята Алмалий,..

публикувано на 18.11.19 в 13:42