Клиниката на д-р Емилова празнува четвърт век!

Преди 25 години лично създателката на системата за лечебно гладуване Лидия Ковачева открива създадената от нейната ученичка д-р Людмила Емилова клиника. Датата е 7 ноември 1993 година. "Денят беше много слънчев и топъл и беше истински подарък", спомня си д-р Емилова. След тържеството двете отишли да запалят свещ в близкия манастир "Св.Св. Константин и Елена" и да помолят Бог за небесна закрила на медицинския център. Тогава Лидия Ковачева казала, че Бог винаги ще я закриля, защото прави добро на хората.

За срещата с Лидия Ковачева д-р Емилова си спомня: "Лидия Ковачева ми спаси живота. Видях се с нея след като имах дългогодишен тежък хроничен запек и последвала мигрена, бях изпила огромно количество обезболяващи лекарства и бях увредила бъбреците си. Официалната медицина не ми даваше никакъв шанс освен хемодиализа, а животът по този начин е кратък... Бях млада и децата ми бяха малки. Търсех начин да се спася и тогава попаднах на написаното от Лидия Ковачева в един вестник. Месеци по-късно успях да се срещна със самата Лидия. Промених начина си на живот и хранене и съм не просто жива, но искам да разкажа и на другите за новия си начин на живот. Не просто отгледах децата си, вече се радвам и на внуците. Лидия промени моя живот. Тя спаси моя живот... "Снимка


При едно от поредните посещения в София лекарката попитала Лидия Ковачева дали разрешава да използва метода при лечение на пациенти, а тя отговаря: "Разбира се, че ти позволявам, разбира се, че ще ти помагам, Людмила!".  Тя отваря свой кабинет към апартамента, където идват пациенти, преглежда ги и те продължават с програмата  у дома. Това обаче създава трудности, тъй като, както казвали варненските жени, правили програмата, " нас всички роднини много ни обичат през лятото". Тогава освен че гладуват, те трябвало да приготвят храна на гостите, да почистват и да правят всичко останало, което е доста трудно. Именно дамите, които правили програмата, настояли за създаването на клиниката.

Приносът на д-р Емилова е в уникалната организация на лечебния процес. Тук има постоянно лекарско наблюдение 24 часа в денонощието, правят се лабораторни изследвания и контролни прегледи на различни етапи от прилагането на програмата.

СнимкаСъс създаването на центъра системата на Лидия Ковачева получи своето научно обяснение вследствие на десетилетия наблюдения върху пациентите с всички  необходими медицински изследвания, които се правят от лекарите специалисти, разказва д-р Емилова. Вече четвърт век тя спазва това, което тя е посъветвала : "Да бъде честна!". Да се бори за всеки човек, за когото е убедена, че гладолечението може да помогне, но да бъде откровена в случаите, когато системата няма шанс.

Клиниката на д-р Емилова извършва диагностична дейност, профилактика на рисковите състояния и лечение на голям брой заболявания чрез природни методи и основно плодово-чаен разтоварителен режим. Омекотеното лечебно гладуване включва прием на 1-2 килограма пресни сезонни плодове, прясно изцедени сокове "фреш", редувани с билков чай с пчелен мед. Това е единствената храна в продължение на 15-20 дни. Такова плодолечение има ефекта на пълното гладуване на вода, но е много по-универсално и лесно приложимо. Целта е  да отключи самооздравителните и възстановителни процеси в организма. Програмата стимулира дейността на всички отделителни органи, водейки до мощна дезинтоксикация. Бързо се повишават защитните сили на тялото и се уравновесява работата на нервната система. По време на режима мислите текат гладко, а негативните емоции изчезват. Така омекотеното гладуване е една мощна антидепресивна и антистрес програма и може да се провежда както за лечение, така и с цел профилактика. Не на последно място плодолечението осигурява бързо понижаване на наднорменото тегло, което е чест проблем при днешния обездвижен човек. Подобрява се обмяната на веществата и се забавят процесите на стареене. Повишава се самочувствието и общия тонус на организма.

Защо се случва това? Нашето тяло използва енергията си предимно за храносмилане и обработка на хранителните вещества. Когато ядем обилно, движим се малко и сме подложени на стрес, организмът няма шанс да премахне излишните токсини. За това просто не остава време, нито енергия. В условия на глад, тялото може да използва почти цялата си енергия за прочистване на клетките и изгаряне на мазнините. Излишните вещества се обезвреждат, или изхвърлят от тялото. Самооздравителните процеси в нашия организъм са естествени и могат да излекуват множество болести, тъй като повечето от тях са резултат именно от интоксикация. За разлика от медикаментозното лечение това не е просто потискане на оплакванията, а премахване на основните причини за болестите. Нещо повече - когато гладуваме, организмът повлиява всичките си здравословни проблеми едновременно. Подобряването в работата на един орган се отразява благоприятно на всички останали. Плодолечението е едно уникално съчетание на приятното с полезното за организма. По време на програмата човек не изпитва глад, а усеща приятна лекота и жизненост и има желание да се движи и забавлява. Когато напусне клиниката, той лесно може да продължи програмата у дома, съчетавайки я със своите професионални и семейни задължения. Тук по подобие на древните школи, човек променя не само начина си на хранене, но и светогледа си.

Снимка Благотворният ефект на плодолечението е още по-изразен, когато то се комбинира с активен двигателен режим . В програмата са включени разходки, екскурзии, танци, каланетика, йога, сутрешна гимнастика и тибетски ритуали с д-р Емилова, китайска и водна гимнастики, дискотеки. Клиниката предлага възможности за психотерапия, физиотерапия, хидроколонтерапия и други. Лечебното гладуване може удачно да се съчетава със сауна, фитнес, масажи,водни процедури.

Лечението в клиниката се основава на цялостния подход към болното тяло. И така вече 25 години и повече от 45 000 пациенти от цял свят. Много от тях идват за първи път в България именно заради доказания ефект от гладолечението- метод, който в последните години става все по-популярен по  света.


От 1 октомври клиниката на д-р Людмила Емилова  ще работи в хотел Аква Азур в курорта "Св. Св. Константин и Елена". Информация и може да получите на тел. 0888 951 288.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Земна ябълка при диабет и ревматични болки

Суровата земна ябълка е изключително полезна за повишаване на имунитета и е  най-добрият избор за включване в менюто ни, разказва д-р Людмила Емилова. От години растението е част от нейната градина. Позната е като ерусалимски артишок и почти не изисква никакви грижи. Гулията дълго време беше сред забравените и пренебрегвани богатства на..

публикувано на 11.11.18 в 10:51

Нарът намалява холестерола и ни предпазва от болестта на Алцхаймер

В сезона на плодовете как максимално да използване техните полезни качества обяснява д-р Людмила Емилова всяка сутрин на своите пациенти. Античните гърци наричали нара плод на боговете. Днес го определят като   лекарство или антибиотик. Причината - к онсумацията му влияе благотворно при сърдечно-съдови заболявания, като понижава нивата на лошия..

обновено на 27.10.18 в 18:13

Гладолечението облекчава и болките при подагра

Само за 6 месеца здравословен начин на живот стойностите на пикочната киселина почти влизат в норма при Росен Генов. Той е българин, който от близо 40 години живее в Берлин. Преди половин години всеки ден взимал по 6 хапчета. Имал високо кръвно, страдал от сърце, подагра, безсъние, нерви... Спял по няколко часа. Лекарите в Германия казвали, че приемането..

публикувано на 21.10.18 в 14:38

Гладолечението помага за оздравяване на очите

Здравословни проблеми с белия дроб решава пациент на д-р Емилова, който няколко пъти прави програмата на плодове и чай. Дори вече няма ХОББІ - хронична обструктивна белодробна болест. Сега Иванка Попова е в клиниката за да намали болката в очите. От години има очен херпес. Решена е да направи дълга програма на плодове, чай и мед. Знам, че..

публикувано на 14.10.18 в 11:35

Как се свалят 50 килограма за четири месеца?

"Азбуката на живота ми даде д-р Емилова", това споделя нейн пациент, който свалил 50 килограма за 4 месеца и продължава да отслабва с програмата на природосъобразен начин на живот. Ивелин е на 50 години и е от Добрич. "Много е упорит. Дойде 200 кг през май, сега е с 50 килограма по-малко, от които 32 кг мазнини. Върви всеки ден сутрин и вечер, прави..

обновено на 05.10.18 в 19:20

Започва есенният "университет" на д-р Емилова

Човек може да съхрани и възстанови здравето си, когато е близо до природата. Доказва го практиката на д-р Людмила Емилова, която с програмата на плодолечение на Лидия Ковачева помага на пациенти от цял свят. Последните научни изследвания показват, че с правилно хранене и физическа активност може да се запази и нормалната работа на мозъка и да се избегнат..

публикувано на 30.09.18 в 15:18

Край на високото кръвно и поликистозните яйчници

Високо кръвно налягане, диабет тип 2, поликистозни яйчници - това са част от диагнозите, заради които в клиниката на д-р Людмила Емилова идва млада жена от София. След няколко дълги програми тя вече говори за заболяванията в минало време. Казвам се Деница. Имах високо кръвно, което достигаше 180/120. Пиех много кафета и малко вода. Хранех се с повече..

публикувано на 23.09.18 в 13:05