Клиниката на д-р Емилова празнува четвърт век!

Преди 25 години лично създателката на системата за лечебно гладуване Лидия Ковачева открива създадената от нейната ученичка д-р Людмила Емилова клиника. Датата е 7 ноември 1993 година. "Денят беше много слънчев и топъл и беше истински подарък", спомня си д-р Емилова. След тържеството двете отишли да запалят свещ в близкия манастир "Св.Св. Константин и Елена" и да помолят Бог за небесна закрила на медицинския център. Тогава Лидия Ковачева казала, че Бог винаги ще я закриля, защото прави добро на хората.

За срещата с Лидия Ковачева д-р Емилова си спомня: "Лидия Ковачева ми спаси живота. Видях се с нея след като имах дългогодишен тежък хроничен запек и последвала мигрена, бях изпила огромно количество обезболяващи лекарства и бях увредила бъбреците си. Официалната медицина не ми даваше никакъв шанс освен хемодиализа, а животът по този начин е кратък... Бях млада и децата ми бяха малки. Търсех начин да се спася и тогава попаднах на написаното от Лидия Ковачева в един вестник. Месеци по-късно успях да се срещна със самата Лидия. Промених начина си на живот и хранене и съм не просто жива, но искам да разкажа и на другите за новия си начин на живот. Не просто отгледах децата си, вече се радвам и на внуците. Лидия промени моя живот. Тя спаси моя живот... "Снимка


При едно от поредните посещения в София лекарката попитала Лидия Ковачева дали разрешава да използва метода при лечение на пациенти, а тя отговаря: "Разбира се, че ти позволявам, разбира се, че ще ти помагам, Людмила!".  Тя отваря свой кабинет към апартамента, където идват пациенти, преглежда ги и те продължават с програмата  у дома. Това обаче създава трудности, тъй като, както казвали варненските жени, правили програмата, " нас всички роднини много ни обичат през лятото". Тогава освен че гладуват, те трябвало да приготвят храна на гостите, да почистват и да правят всичко останало, което е доста трудно. Именно дамите, които правили програмата, настояли за създаването на клиниката.

Приносът на д-р Емилова е в уникалната организация на лечебния процес. Тук има постоянно лекарско наблюдение 24 часа в денонощието, правят се лабораторни изследвания и контролни прегледи на различни етапи от прилагането на програмата.

СнимкаСъс създаването на центъра системата на Лидия Ковачева получи своето научно обяснение вследствие на десетилетия наблюдения върху пациентите с всички  необходими медицински изследвания, които се правят от лекарите специалисти, разказва д-р Емилова. Вече четвърт век тя спазва това, което тя е посъветвала : "Да бъде честна!". Да се бори за всеки човек, за когото е убедена, че гладолечението може да помогне, но да бъде откровена в случаите, когато системата няма шанс.

Клиниката на д-р Емилова извършва диагностична дейност, профилактика на рисковите състояния и лечение на голям брой заболявания чрез природни методи и основно плодово-чаен разтоварителен режим. Омекотеното лечебно гладуване включва прием на 1-2 килограма пресни сезонни плодове, прясно изцедени сокове "фреш", редувани с билков чай с пчелен мед. Това е единствената храна в продължение на 15-20 дни. Такова плодолечение има ефекта на пълното гладуване на вода, но е много по-универсално и лесно приложимо. Целта е  да отключи самооздравителните и възстановителни процеси в организма. Програмата стимулира дейността на всички отделителни органи, водейки до мощна дезинтоксикация. Бързо се повишават защитните сили на тялото и се уравновесява работата на нервната система. По време на режима мислите текат гладко, а негативните емоции изчезват. Така омекотеното гладуване е една мощна антидепресивна и антистрес програма и може да се провежда както за лечение, така и с цел профилактика. Не на последно място плодолечението осигурява бързо понижаване на наднорменото тегло, което е чест проблем при днешния обездвижен човек. Подобрява се обмяната на веществата и се забавят процесите на стареене. Повишава се самочувствието и общия тонус на организма.

Защо се случва това? Нашето тяло използва енергията си предимно за храносмилане и обработка на хранителните вещества. Когато ядем обилно, движим се малко и сме подложени на стрес, организмът няма шанс да премахне излишните токсини. За това просто не остава време, нито енергия. В условия на глад, тялото може да използва почти цялата си енергия за прочистване на клетките и изгаряне на мазнините. Излишните вещества се обезвреждат, или изхвърлят от тялото. Самооздравителните процеси в нашия организъм са естествени и могат да излекуват множество болести, тъй като повечето от тях са резултат именно от интоксикация. За разлика от медикаментозното лечение това не е просто потискане на оплакванията, а премахване на основните причини за болестите. Нещо повече - когато гладуваме, организмът повлиява всичките си здравословни проблеми едновременно. Подобряването в работата на един орган се отразява благоприятно на всички останали. Плодолечението е едно уникално съчетание на приятното с полезното за организма. По време на програмата човек не изпитва глад, а усеща приятна лекота и жизненост и има желание да се движи и забавлява. Когато напусне клиниката, той лесно може да продължи програмата у дома, съчетавайки я със своите професионални и семейни задължения. Тук по подобие на древните школи, човек променя не само начина си на хранене, но и светогледа си.

Снимка Благотворният ефект на плодолечението е още по-изразен, когато то се комбинира с активен двигателен режим . В програмата са включени разходки, екскурзии, танци, каланетика, йога, сутрешна гимнастика и тибетски ритуали с д-р Емилова, китайска и водна гимнастики, дискотеки. Клиниката предлага възможности за психотерапия, физиотерапия, хидроколонтерапия и други. Лечебното гладуване може удачно да се съчетава със сауна, фитнес, масажи,водни процедури.

Лечението в клиниката се основава на цялостния подход към болното тяло. И така вече 25 години и повече от 45 000 пациенти от цял свят. Много от тях идват за първи път в България именно заради доказания ефект от гладолечението- метод, който в последните години става все по-популярен по  света.


От 1 октомври клиниката на д-р Людмила Емилова  ще работи в хотел Аква Азур в курорта "Св. Св. Константин и Елена". Информация и може да получите на тел. 0888 951 288.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Излекувах диабета и покоряваме планината

Дълга разходка в планината с добро натоварване - това прави семейство Станимирови от Габрово. Всеки почивен ден изкачват върхове и се чувстват изключително заредени и готови за предизвикателствата на ежедневието. Това става възможно благодарение на отличните резултати, които постигат с програмата на плодове и чай, както и спазването на препоръките за..

публикувано на 20.01.19 в 11:13

Спрях цигарите след 30 години активно пушене

Това споделя 65-годишният Алексей Кънчев от Велико Търново. Три десетилетия той пушел всеки ден по  2 и повече кутии. Правел многократни опити да се откаже от вредния навик, успявал за седмица - месец, но пак се връщал към никотина. До момента, когато през 2002 година прави програмата на омекотено гладуване. " Това промени живота ми ", споделя Алексей..

публикувано на 13.01.19 в 15:19

Д-р Емилова: Да освободим тялото от токсините преди да започнем работа!

Програмата на плодове, чай и мед, която се прилага от д-р Людмила Емилова, намалява хипертрофиралата трета сливица и увеличава имунитета.  " Това е лимфна тъкан, която при възпаление се разраства и пречи на дишането, особено по време на сън. Ако не се лекува продължителното възпаление на хипертрофиралата трета сливица, това може да увреди..

публикувано на 05.01.19 в 17:03

Как се живее с толкова много обич?

Този въпрос задала пациентка на д-р Емилова, която станала свидетел на огромната благодарност на хората към това, което прави обичаната лекарка. Извън субективното усещане за топлота и взаимна благодарност,  статистиката е повече от красноречива : четвърт век съществува клиника на д-р Емилова, за който период са преминали повече от 50 000 пациенти. Тази..

публикувано на 29.12.18 в 15:39

Д-р Емилова: Нека използваме български суперхрани

Това е снимка на екипа на д-р Людмила Емилова, които отбелязаха поредна успешна година. Доволни са от постигнатите резултати на повече от 50 000 души от цял свят. Всички те знаят, че разумното хранене е гаранция за добро здраве. Българите са били най-дълголетната нация през 19 век благодарение на правилното хранене на предците ни, които строго спазвали..

публикувано на 23.12.18 в 16:40

Най-хубавият подарък за Коледа - без хапче за диабет и високо кръвно

Георгиус Вергос е на 60 години. Взимал по 14 хапчета и 30 единици инсулин на ден. В списъка с диагнозите били диабет, високо кръвно, проблеми с черния дроб, панкреаса и много други. Вървял изключително трудно. С помощта на приятели изминавал няколко метра, защото имал запушени кръвоносни съдове. Всяка сутрин се събуждал с крампи. Признава,че в последно..

публикувано на 16.12.18 в 14:50

Зеленчуковият шампион при запек, затлъстяване и диабет

Зеленият грах доставя на организма лесно усвоими растителни въглехидрати, разказва д-р Людмила Емилова. Вече 25 години тя разкрива тайните на природното хранене и начин на живот на хора от цял свят. Тя лично изпробва методите върху себе си и не спира да следи най-новите световни открития в медицината. Един от най-добрите американски лекари -Джоуел..

публикувано на 08.12.18 в 15:02