Клиниката на д-р Емилова празнува четвърт век!

Преди 25 години лично създателката на системата за лечебно гладуване Лидия Ковачева открива създадената от нейната ученичка д-р Людмила Емилова клиника. Датата е 7 ноември 1993 година. "Денят беше много слънчев и топъл и беше истински подарък", спомня си д-р Емилова. След тържеството двете отишли да запалят свещ в близкия манастир "Св.Св. Константин и Елена" и да помолят Бог за небесна закрила на медицинския център. Тогава Лидия Ковачева казала, че Бог винаги ще я закриля, защото прави добро на хората.

За срещата с Лидия Ковачева д-р Емилова си спомня: "Лидия Ковачева ми спаси живота. Видях се с нея след като имах дългогодишен тежък хроничен запек и последвала мигрена, бях изпила огромно количество обезболяващи лекарства и бях увредила бъбреците си. Официалната медицина не ми даваше никакъв шанс освен хемодиализа, а животът по този начин е кратък... Бях млада и децата ми бяха малки. Търсех начин да се спася и тогава попаднах на написаното от Лидия Ковачева в един вестник. Месеци по-късно успях да се срещна със самата Лидия. Промених начина си на живот и хранене и съм не просто жива, но искам да разкажа и на другите за новия си начин на живот. Не просто отгледах децата си, вече се радвам и на внуците. Лидия промени моя живот. Тя спаси моя живот... "Снимка


При едно от поредните посещения в София лекарката попитала Лидия Ковачева дали разрешава да използва метода при лечение на пациенти, а тя отговаря: "Разбира се, че ти позволявам, разбира се, че ще ти помагам, Людмила!".  Тя отваря свой кабинет към апартамента, където идват пациенти, преглежда ги и те продължават с програмата  у дома. Това обаче създава трудности, тъй като, както казвали варненските жени, правили програмата, " нас всички роднини много ни обичат през лятото". Тогава освен че гладуват, те трябвало да приготвят храна на гостите, да почистват и да правят всичко останало, което е доста трудно. Именно дамите, които правили програмата, настояли за създаването на клиниката.

Приносът на д-р Емилова е в уникалната организация на лечебния процес. Тук има постоянно лекарско наблюдение 24 часа в денонощието, правят се лабораторни изследвания и контролни прегледи на различни етапи от прилагането на програмата.

СнимкаСъс създаването на центъра системата на Лидия Ковачева получи своето научно обяснение вследствие на десетилетия наблюдения върху пациентите с всички  необходими медицински изследвания, които се правят от лекарите специалисти, разказва д-р Емилова. Вече четвърт век тя спазва това, което тя е посъветвала : "Да бъде честна!". Да се бори за всеки човек, за когото е убедена, че гладолечението може да помогне, но да бъде откровена в случаите, когато системата няма шанс.

Клиниката на д-р Емилова извършва диагностична дейност, профилактика на рисковите състояния и лечение на голям брой заболявания чрез природни методи и основно плодово-чаен разтоварителен режим. Омекотеното лечебно гладуване включва прием на 1-2 килограма пресни сезонни плодове, прясно изцедени сокове "фреш", редувани с билков чай с пчелен мед. Това е единствената храна в продължение на 15-20 дни. Такова плодолечение има ефекта на пълното гладуване на вода, но е много по-универсално и лесно приложимо. Целта е  да отключи самооздравителните и възстановителни процеси в организма. Програмата стимулира дейността на всички отделителни органи, водейки до мощна дезинтоксикация. Бързо се повишават защитните сили на тялото и се уравновесява работата на нервната система. По време на режима мислите текат гладко, а негативните емоции изчезват. Така омекотеното гладуване е една мощна антидепресивна и антистрес програма и може да се провежда както за лечение, така и с цел профилактика. Не на последно място плодолечението осигурява бързо понижаване на наднорменото тегло, което е чест проблем при днешния обездвижен човек. Подобрява се обмяната на веществата и се забавят процесите на стареене. Повишава се самочувствието и общия тонус на организма.

Защо се случва това? Нашето тяло използва енергията си предимно за храносмилане и обработка на хранителните вещества. Когато ядем обилно, движим се малко и сме подложени на стрес, организмът няма шанс да премахне излишните токсини. За това просто не остава време, нито енергия. В условия на глад, тялото може да използва почти цялата си енергия за прочистване на клетките и изгаряне на мазнините. Излишните вещества се обезвреждат, или изхвърлят от тялото. Самооздравителните процеси в нашия организъм са естествени и могат да излекуват множество болести, тъй като повечето от тях са резултат именно от интоксикация. За разлика от медикаментозното лечение това не е просто потискане на оплакванията, а премахване на основните причини за болестите. Нещо повече - когато гладуваме, организмът повлиява всичките си здравословни проблеми едновременно. Подобряването в работата на един орган се отразява благоприятно на всички останали. Плодолечението е едно уникално съчетание на приятното с полезното за организма. По време на програмата човек не изпитва глад, а усеща приятна лекота и жизненост и има желание да се движи и забавлява. Когато напусне клиниката, той лесно може да продължи програмата у дома, съчетавайки я със своите професионални и семейни задължения. Тук по подобие на древните школи, човек променя не само начина си на хранене, но и светогледа си.

Снимка Благотворният ефект на плодолечението е още по-изразен, когато то се комбинира с активен двигателен режим . В програмата са включени разходки, екскурзии, танци, каланетика, йога, сутрешна гимнастика и тибетски ритуали с д-р Емилова, китайска и водна гимнастики, дискотеки. Клиниката предлага възможности за психотерапия, физиотерапия, хидроколонтерапия и други. Лечебното гладуване може удачно да се съчетава със сауна, фитнес, масажи,водни процедури.

Лечението в клиниката се основава на цялостния подход към болното тяло. И така вече 25 години и повече от 45 000 пациенти от цял свят. Много от тях идват за първи път в България именно заради доказания ефект от гладолечението- метод, който в последните години става все по-популярен по  света.


От 1 октомври клиниката на д-р Людмила Емилова  ще работи в хотел Аква Азур в курорта "Св. Св. Константин и Елена". Информация и може да получите на тел. 0888 951 288.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Златина от Бургас: Правилното хранене лекува всички хора!

Бронхиална астма и загуба на обонянието след проблеми със синусите  довеждат в клиниката на д-р Емилова  Златина от Бургас. С добри резултати и свалени килограми си тръгва и нейният съпруг. Дамата е изключително доволна, че може да усети ароматите: Аз съм на 48 години. Дойдох при д-р Емилова заради бронхиална астма, която е от много..

публикувано на 14.04.19 в 18:15

Борбата за здравето и срещу килограмите продължава

Посрещайте трудностите с усмивка – това е новата философия на живот на една дама от Варна, която е променила своя начин на живот в клиниката на д-р Людмила Емилова. Тя се казва Марияна Николова и е от Варна. Марияна Разказва, че попада в клиниката на д-р Емилова с голямо наднормено тегло. "Тръгвам си с много свалени килограми и подобрено здраве",..

публикувано на 07.04.19 в 18:05

Плодолечението помага на децата да бъдат здрави

В началото на пролетната ваканция много семейства традиционно отделят време, за да засилят имунитета на своите деца. Клиниката на д-р Емилова е едно от местата, където това може да се случи. Стотици са децата, чийто живот се е променил към добро след като са направили програма от 5 дни на плодове, чай и мед и след това още толкова захранване...

публикувано на 31.03.19 в 18:05

15 години природосъобразен начин на живот

Казвам се Даниела Кирилова и съм от Радомир. Дойдох с голямото желание да отслабна като си мислех, че това е дебелариум. След това разбрах, че в момента, в който организмът започва да се чисти, килограмите изчезват естествено. За 30 дни свалих 18 килограма през 2002-а година. Това е много голям резултат, дори д-р Емилова не можа да ме познае, когато..

публикувано на 25.03.19 в 06:00

Да си върнеш младостта

Може ли да бъдат свалени 80 килограма за 2 години, човек да се чувства здрав, да се е разделил с хапчета и да има волята да продължи, защото се е убедил в ефикасността на метода, който прилага? Отговорът е на Николай Карагьозов от Радомир. Пациент съм на д-р Емилова от 2 години. Твърдя, че може и съм го постигнал. Трябва да се следва програмата,..

публикувано на 18.03.19 в 06:05

Плодолечение топи камъни в бъбреците

Няколко сериозни диагнози водят в клиниката на д-р Людмила Емилова Цветанка Петрова от Враца. Тя е на 56 години. Сред заболяванията й са хипертония и камъни в бъбреците. Сега и при двете има положителна промяна, разказва Цветанка в разговор на Габриела Гаврилова. - От 1989 година съм склонна да образувам камъни в бъбреците. Това са оксилати и..

публикувано на 11.03.19 в 06:00

Зелето е най-полезно сурово

Д-р Емилова винаги съветва своите пациенти да консумират повече салати. Тя е лекар с три специалности – вътрешни болести, кардиология и здравен мениджмънт и вече 25 години предава своя опит в здравеопазването на пациенти от цял свят. През миналата година в нейната клиника посрещнаха 50 000 - ия пациент. Тази цифра показва броя на хората, които са..

публикувано на 04.03.19 в 06:00