Бизнесът в Балчик влиза безплатно в интерактивна карта на общината

Община Балчик има интерактивна карта на сайта си. Посетителите могат да търсят на три езика – български, английски и румънски, обекти в седем категории: държавни и общински институции; места за настаняване; заведения за хранене и развлечения; магазини и услуги; природни и културно-исторически забележителности; медицински центрове и аптеки; фестивали. Всеки може да добави към картата напълно безплатно обект в общината.

Името и информацията за него може да се въведе на трите езика. Задава се местоположението му по административен адрес. Може да се добави уебсайтът, телефон за контакт, работно време. Има възможност да се направи галерия със снимки. Въвежда се електронна поща. Изпратената информация се проверява от администратор. След одобрението и обектът става видим на интерактивната карта, като ще бъдат добавяни само категоризирани.

Интерактивната карта е разработена по проект „Мрежа за интелигентно сътрудничество на черноморските общности в трансграничния регион“ рамките на Програмата Interreg V-A Румъния – България. Общата му стойност е 427 хиляди евро, от които за Балчик са 270 000 евро.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Иновативен метод на справяне с безводието...

Варненци коментират: Вода няма, но за сметка на това няма и парно

Реконструкция на бул."Васил Левски" и изграждане на връзки на магистрален водопровод от фирма "Хидрострой" предизвика вчера спиране на водата в голяма част от Варна. Водоподаването трябва да бъде възстановено в 8 часа. Докато центърът и южните квартали на Варна са без вода, в западните пък няма парно. Авария спря топлоподаването в част от..

публикувано на 13.12.18 в 06:37

Слънчево в четвъртък

Днес ще е предимно слънчево, като привечер над южната част от района облачността ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максимални температури между 3 и 8 градуса, за Варна около 6. Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската вода 7-9 градуса.

публикувано на 13.12.18 в 06:04

Плюшени мечета правят компания на болни деца от Варна

Ръчно изработени картички ще продават младежите от Българския червен кръст във Варна в помощ на деца, които се лекуват в болници по време на празниците. Коледният базар ще се състои тази събота и неделя в „Гранд Мол”, съобщи Нирхан Фехим, специалист „Младежка дейност” в организацията. Със средствата, събрани по време на акцията, младежите ще..

публикувано на 12.12.18 в 15:32

Три дни яли, пили и се веселили на „Улицата на готвачите“ във Варна

На 14 декември /петък/ 2018 г. от 11:00 часа пред Фестивален и конгресен център – Варна, официално ще бъде открито четвъртото коледно издание на „Улицата на готвачите“ във Варна. То ще се проведе под мотото „три дни яли, пили и се веселили“. Организаторите от„Улицата на готвачите “са приготвили специални кулинарни изкушения, много забавления,..

публикувано на 12.12.18 в 14:59

Балетната трупа на Операта заминава на турне във Великобритания

Н а 17 декември, балетната трупа на Варненската опера заминава на тримесечно турне във Великобритания заедно с екипа на Международния балетен форум –  Варна 2018 . В 70-годишната си история танцьорите от морската столица за първи път поемат подобен ангажимент. Някои от градовете, чиито жители ще могат да се насладят на представленията, са..

публикувано на 12.12.18 в 14:26

БЧК зарадва 600 варненци в навечерието на Коледа

Благотворителното събитие „Заедно за Коледа” организираха за 14-а поредна година от Областния съвет на Българския червен кръст, Община Варна и Регионалната дирекция „Социално подпомагане”. В препълнената аула на Икономическия университет в морската столица и в навечерието на Рождество Христово се състоя коледен концерт с участието на формации от..

публикувано на 12.12.18 в 13:52

Нови шест самолетни линии от Варна ще има следващото лято

Директни полети до Париж, Берлин, Кьолн, Хамбург,  Ливърпул и Копенхаген ще има от Варна през следващата година. Това става възможно след като една от водещите нискотарифни авиокомпании, опериращи в България,  ще разположи на летище Варна втори свой самолет, съобщи нейният мениджър корпоративни комуникации Андраш Радо. През   последните три..

публикувано на 12.12.18 в 13:44