Бизнесът в Балчик влиза безплатно в интерактивна карта на общината

Община Балчик има интерактивна карта на сайта си. Посетителите могат да търсят на три езика – български, английски и румънски, обекти в седем категории: държавни и общински институции; места за настаняване; заведения за хранене и развлечения; магазини и услуги; природни и културно-исторически забележителности; медицински центрове и аптеки; фестивали. Всеки може да добави към картата напълно безплатно обект в общината.

Името и информацията за него може да се въведе на трите езика. Задава се местоположението му по административен адрес. Може да се добави уебсайтът, телефон за контакт, работно време. Има възможност да се направи галерия със снимки. Въвежда се електронна поща. Изпратената информация се проверява от администратор. След одобрението и обектът става видим на интерактивната карта, като ще бъдат добавяни само категоризирани.

Интерактивната карта е разработена по проект „Мрежа за интелигентно сътрудничество на черноморските общности в трансграничния регион“ рамките на Програмата Interreg V-A Румъния – България. Общата му стойност е 427 хиляди евро, от които за Балчик са 270 000 евро.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Варненци негодуват срещу премахната пешеходна пътека

Две пешеходни пътеки бяха заличени преди близо месец във Варна – на булевардите Владислав Варненчик” и „Цар Освободител” (до Икономическия университет). След вчерашния репортаж от премахнатата „зебра” до бившия ресторант „Рощок”, в редакцията на Радио Варна се обадиха няколко слушатели. Те обобщиха и аргументираха своята гражданска позиция..

публикувано на 23.07.19 в 11:14
тунела Витиня

Тунел "Витиня" е затворен заради пожар, движението Варна-София е по стария път

Един човек е леко пострадал, след като автомобилът му пламна в движение тази сутрин в тунел "Витиня" на Автомагистрала "Хемус". Най-вероятната причина е техническа неизправност. Горящата кола е била загасена от пристигналия екип на пожарната около 9.20 ч. Пострадалият е с леки наранявания по ръцете. Няма други засегнати хора. Заради..

публикувано на 23.07.19 в 10:51

Прокуратурата: Има обосновано предположение, че Кристиян Бойков е извършил хакерската атака срещу НАП

Според номинирания за главен прокурор Иван Гешев целта на хакерската атака срещу Националната агенция за приходите е политическа. В интервю за БНТ заместникът на Сотир Цацаров нарече единствения обвиняем - Кристиян Бойков „маша“ и обяви, че фирмата, в която работи момчето се занимава с „киберрекет“. Междувременно от прокуратурата..

публикувано на 23.07.19 в 10:22

Жена и дете с контузии след инцидент с тролей

Лек автомобил е отнел предимството на тролей, при завой на кръстовището на бул.Сливница с бул.Република. За да предотврати сблъсък водачът на тролея е набил рязко спирачки и двама от пътниците са пострадали. Жена и 6-годишното й дете са с леки контузии, без опасност за живота. От КАТ-Варна съобщиха за Радио Варна и за инцидент със самокатастрофирал..

публикувано на 23.07.19 в 09:25

„Сивото убива!“, предупреждават от КНСБ

От 13.30 ч. в залата на Радио Варна , ще се проведе пресконференция на тема "Заплашва ли човешки животи сивата икономика в България?". На пресконференцията ще бъдат представени данни за нивото на сивата икономика в България, както и предложенията на КНСБ за справяне с това явление. Ще бъде представено и новото приложение на КНСБ VOX, с което..

публикувано на 23.07.19 в 08:50

Навършват се 142 години от Каварненското въстание

Днес се отбелязват 142 години от Каварненското въстание. Пред паметника на Андрей Василев Амира – водач на въстанието , ще бъдат поднесени цветя и венци от признателното население на града.През лятото на 1877 г. Андрей Василев повежда самозащитата на Каварна от нередовната турска войска и башибозушки орди, който разрушават и опожаряват..

публикувано на 23.07.19 в 08:13

Над 100 деца участват в Седмицата на морските професии във Варна

Над 100 ученици от 1-ви до 5-ти клас се включват в Седмицата на морските професии, която организира Центърът за кариерно ориентиране към Община Варна, каза за Радио Варна неговият директор Дияна Янева. Всеки ден децата се срещат с представители на различни морски професии. Заниманието е безплатно за тях и все още има няколко свободни места за..

публикувано на 23.07.19 в 07:42