НА СВЕТЛО на 8 ноември със Светлана Вълкова

106 години от успешната атака на миноносеца „Дръзки” срещу турския крайцер „Хамидие” през Балканската война

Откриват първия във Варна бар, който изцяло се отказва от пластмасовите сламки

Кръгла маса и дискусии на тема „Варна – целогодишна дестинация за здравен и медицински туризъм“

Четвърти национален студентски фолклорен фестивал "Срещи на приятелството" започва във Варна

Японските барабанисти от „Ямато” с концерт на 13.11. във Варна – интервю с Ген Хидака

Лувъра е отворен за първи път като музей на 8 ноември 1793 година

Агар арт - изложба със снимки на рисунки с микроорганизми гостува във варненския Археологически музей

ВИЖТЕ ОЩЕ

НЮАНСИ на 22 март

На 22 март, петък, в поредното издание на НЮАНСИ ще ни гостува Апостол Апостолов. Той, заедно със своя екип от Ботаника Лайф, са част от една много благородна инициатива #БългарияДарява с една кауза, която са нарекли „Да научим децата на България как се отглежда екологично чиста храна!“ През следващите дни, до 31 март, те ще имат нужда от..

публикувано на 22.03.19 в 06:05
Предчувствие за пролет

"Новият ден" на 22 март 2019 г. с Димитрина Дончева

Гост в студиото метеоролога Вяра Рафайлова, по повод Международния   ден на метеорологията. Как посрещат гости в Староселец? Кръводарителска кампания под надслов „В кръвта ти е да спасяваш животи” се провежда днес във Варна. Повече за организацията ще разкаже Виктория Парашкеванова, член на Ротаракт клуб-Варна. Изобретения на..

публикувано на 22.03.19 в 06:00

НА СВЕТЛО на 21 март, четвъртък

Освещаваме 2-ро студио на Радио Варна - отзвук от събитието в началото на следобедната ни среща; Национално средношколско състезание „Енергетиката и ние“ се проведе в ТУ-Варн. Още за иновациите в енергетиката разказваме след 14.30ч.; Пролетни празницизапочват от днес във Варненския кв. "Владиславово" – разговор с кмета на района Николай Костадинов;..

публикувано на 21.03.19 в 10:46

"Новият ден" на Първа пролет с Мариела Димитрова

Репортаж от един от най-натоварените пътни участъци в центъра на кв.Аспарухово в 8.10часа – повиши ли се безопасността на пешеходците, след направата на пасарелка над бул.“Народни будители“ и ул.‘Мара Тасева“. Защо автобусите по линия номер 7 немогат да обслужват последната спирка от маршрута в промишлената зона на Варна (до..

публикувано на 21.03.19 в 07:59

"На светло" на 20 март 2019 г. с Димитрина Дончева

Как дарената апаратура от кампанията за капачки помага всекидневно при спасяването на недоносени бебета във варненската АГ-болница? И защо е толкова важна за лекарите? Нова високотехнологична процедура за диагностика при болести на простата ще се въведе за първи път у нас и конкретно във Варна. Репортаж. Официален сигнал за спада на..

публикувано на 20.03.19 в 13:29
Нивото на Шабленското езеро сега е с метър по-ниско

"Море и... езера" с Валери Великов, на 20 март

Драстичен спад с около метър на водното ниво на Шабленско и Езерецко езера установи екип на Българското дружество за защита на птиците в зона „Шабленски езерен комплекс“ на Натура 2000. В резултат на това голяма част от плитчините на влажните зони са пресушени. Това е съпроводено и с опожаряване на голяма част от тръстиковите масиви в..

публикувано на 20.03.19 в 10:23

НОВИЯТ ДЕН на 20 март със Светлана Вълкова

Да обуем шарени чорапи, да започнем деня си цветно и с това да покажем, че приемаме хората със Синдром на Даун – разказваме за кампанията на варненска фондация Строежът на бул.”В.Левски” във Варна и неволите на пешеходците – репортаж И днес продължава форум „Кариери“ в Икономически университет – Варна, представят се..

публикувано на 20.03.19 в 05:50