"Новият ден" на 9 ноември 2018 г. с Димитрина Дончева

Как да научим чужд език по-лесно чрез техниката мнемоника? Интервю с Веселина Томова,магистър психолог и сугестопедагог, управител на Учебен център „Скоростно учене” във Варна. Утре, на 9 ноември,  тя ще изнесе безплатни лекции за деца и възрастни на закрития Фермерския пазар във Варна.

Кои са най-важните стъпки към новото тяло, което всички искаме да имаме? Разговор с доктор Огнян Пелов, един от най-успешните диетолози у нас и зад граница.

Какво е да си на върха? 13-годишният Янислав Димитров, състезател по вдигане на тежести от Спортен клуб „Титан”, който спечели първата титла и златно отличие за Варна от Държавното първенство, което се провежда на "Спортпалас" край Варна.

Село Блъсково – за делника и празника.ВИЖТЕ ОЩЕ

НОВИЯТ ДЕН в сряда, 21.11.2018г.

Какво се случва с движението на автобусите във Варна, защо се пропускат спирки и цели маршрути? Задаваме въпросите към Злати Златев – изп.директор на Градски транспорт ЕАД; Община Добрич започва кампания, която има за цел цялостна промяна на визията на централната градска част, това съобщи за Радио Варна кметът на Добрич Йордан Йорданов...

публикувано на 21.11.18 в 03:15

"POST FACTUM" на 20 ноември с Емилия Николова

"Радио POST -ер" - денят в пет минути. 50 години след Пражката пролет продължава събирането на информация за движението, смазано от съветските танкове. Отделът по „Най-нова история" в регионалния исторически музей във Варна издирва свидетели и участници в събитията от нощта на 20 срещу 21 август 1968 година.  Морски организации ще сезират..

публикувано на 20.11.18 в 16:17

НА СВЕТЛО на 20 ноември със Светлана Вълкова

14.15 – „Селоводител“ – нова социална мрежа популяризира българското село 14.40 – Ст.инспектор Красен Торимацов за авто кражбите във Варненска област 15.10 - Варненска организация помага за социалната интеграция и трудова реализация на хора от Бяла и Долни Чифлик 15.40 – Преструктурират Общинско предприятие „Устойчиви дейности..

публикувано на 20.11.18 в 13:30

"Новият ден" на 20 ноември с Доротея Николова

Пряко включване по телефона с дежурния синоптик Виктория Георгиева от НИМХ – филиал Варна за това какво време ни очаква и докога във Варна „ще се разминем” със снега. Репортаж на Мартин Николов от ДКЦ 5 за новата им диагностична апаратура за рак на гърдата. Панагюрище, Кюстендил, Горна Оряховица ,Петрич, Ловеч, Несебър, Разград, Шумен,..

публикувано на 20.11.18 в 06:08

"POST FACTUM" на 19 ноември с Емилия Николова

"Радио POST -ер" - денят в пет минути Когато протестът е резултатен - оставка, а хората все още са на улицата, промени ли се с нещо животът на бунтарите? Разговор с Галя Койчева, участник в протестите "Системата ни убива"  892 млн. от жителите на земята нямат достъп до тоалетна, числата бяха изнесени в Деня на тоалетната. Заедно с ученици и..

публикувано на 19.11.18 в 16:08

”На светло” на 19 ноември с Мариела Димитрова

Проект „Топъл обяд” в рамките на Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК започна в ОУ „Христо Ботев“, кв. „Аспарухово“. В продължение на 106 учебни дни за 50 ученика от семейства в уязвимо положение ще бъде осигурен топъл обяд. Репортаж 14.15 часа. Броят на недоносените деца непрекъснато нараства и затова много специалисти помагат и на..

публикувано на 19.11.18 в 12:06

"Новият ден" в понеделник, 19 ноември

Репортаж от варненската ул. „Прилеп” , където през почивните дни кипеше ремонт – какво е свършено?; Здравна рубрика с д-р Емилова; Какво е да пишеш писма до непознат? Литературен конкурс Коледно писмо на тема „Силата на желанието” ще мотивира малки и големи да разкажат своята история пред непознат. Има и награден фонд, подробности от..

публикувано на 19.11.18 в 06:00