"Новият ден" на 9 ноември 2018 г. с Димитрина Дончева

Как да научим чужд език по-лесно чрез техниката мнемоника? Интервю с Веселина Томова,магистър психолог и сугестопедагог, управител на Учебен център „Скоростно учене” във Варна. Утре, на 9 ноември,  тя ще изнесе безплатни лекции за деца и възрастни на закрития Фермерския пазар във Варна.

Кои са най-важните стъпки към новото тяло, което всички искаме да имаме? Разговор с доктор Огнян Пелов, един от най-успешните диетолози у нас и зад граница.

Какво е да си на върха? 13-годишният Янислав Димитров, състезател по вдигане на тежести от Спортен клуб „Титан”, който спечели първата титла и златно отличие за Варна от Държавното първенство, което се провежда на "Спортпалас" край Варна.

Село Блъсково – за делника и празника.ВИЖТЕ ОЩЕ

"На светло" на 24 януари 2019 г. с Димитрина Дончева

Варна се рекламира вече с виртуална реалност. Как точно? Информацията за Синдрома на Даун в учебниците по биология за 10 клас ще бъде променена от следващата учебна година. За това се бори повече от 2 години Фондация „Живот със синдром на Даун”. Интервю със Силвена Христова от Варна, майка на дете с тази генетична аномалия и председател..

публикувано на 24.01.19 в 13:19

"Новият ден" на 24 януари с Мариела Димитрова

15 хил.лв. ще бъде финансирана нова общинска програма за профилактика на диабетното стъпало. Предложението беше одобрено от Комисията по здравеопазване на Общински съвет-Варна, а предложението направи председателката на Комисията Антоанета Цветкова. Още по темата в 8.10 часа. Започнахме годината с инфлация около 4 %, повишени цени на..

публикувано на 24.01.19 в 06:10

"На светло" на 23 януари с Доротея Николова

Само след два дни ще станат известни тазгодишните носители на наградата "Сирак Скитник" . 3+1 се оказват номинациите, свързани с екипа на Радио Варна. Директорът Наталия Чешмеджиева на живо в студиото с още подробности. След началото на ремонтите и облагородяването на частта в района на Гръцката махала във Варна, какво бъдеще очаква ул. "Цар Симеон I"..

публикувано на 23.01.19 в 13:27
Кап. Георги Славянов

"Море и бряг" с Валери Великов, на 23 януари

На утрешния 24 януари се навършват 126 години от рождението на капитан Георги Славянов. Той е командвал първата българска подводница УВ 18, бил е началник на Машинното училище. Създава службите Българско речно плаване и Морско крайбрежно плаване. Дава тласък на пристанищните корабостроителници в Русе и Варна. Още за големите заслуги на..

публикувано на 23.01.19 в 09:20

НОВИЯТ ДЕН на 23 януари 2019 със Светлана Вълкова

За случайните добрини на случайни хора – JUST DO ONE по идея на Катя Купенова В сезона на грипа и настинките как да се предпазим от заболяване? Специалистът по уши-нос-гърло д-р Денница Томова За качеството на закуските, които се полагат на децата от I до IV клас Нови дейности в проекто-бюджета на Община Варна за образование..

публикувано на 23.01.19 в 05:50

"На светло" на 22 януари 2019 г. с Димитрина Дончева

Парите на Варна „влизат” в ресорните комисии към Общинския съвет тази седмица, за да бъдат гласувани преди сесията на местния парламент. Колко са планирани в секторите чистота, образование и социални дейности и за какво ще бъдат похарчени? Очаквайте репортажи в следобедното предаване „На светло”. Какви са очакванията за новия туристически..

публикувано на 22.01.19 в 13:05

"Новият ден" на 22 януари

Как ще изглежда Шишковата градинка след ремонта, започнал буквално преди малко по-малко от 24 часа? Интервю на Мариела Димитрова с един от проектантите, които спечелиха конкурса за благоустройство на зоната на Шишковата градинка - арх.Жулиaн Начев. Сред причините, именно тази идея да събере овациите, е и факта, че след ремонта на Шишковата..

публикувано на 22.01.19 в 08:19