Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-бързата българка подкрепи лечението на Митко от село Оброчище

Ивет Ла­ло­ва да­ри своя фла­нел­ка с ав­тог­раф за тър­га, кой­то на­би­ра сред­ства за ле­че­ние­то на 32-го­диш­ния Ди­ми­тър Стоев от бал­чиш­ко­то се­ло Об­ро­чи­ще. Фла­нел­ка­та от еки­пи­ров­ка­та и за Олим­пий­ски­те иг­ри в Рио де Жа­ней­ро през 2016 г.

СнимкаОс­вен Ла­ло­ва още ня­кол­ко име­ни­ти на­ши спор­тис­ти, сред кои­то све­тов­на­та звез­да в те­ни­са Гри­гор Ди­мит­ров, звез­ди­те в ат­ле­ти­ка­та ни Ти­хо­мир Ива­нов и Ми­ре­ла Де­ми­ре­ва, грос­май­сто­ри­те Пе­тър Ве­ли­ков и Мом­чил Ни­ко­лов, фут­бол­ни­те клу­бо­ве "Ди­на­мо" Мос­ква и "Чер­но­мо­рец" Бал­чик и лов­но-стрел­ко­ви ком­плекс "Ад­ми­рал" (Бал­чик) да­ри­ха свои ар­ти­ку­ли за бла­гот­во­ри­тел­ния търг, ор­га­ни­зи­ран в под­кре­па на Ди­ми­тър.

Онлайн наддаването ще прик­лю­чи на 17 ноем­ври. Датата е неслучайна – тази година се навършва четвърт век от знаменитата победа на България срещу Франция като гост. Нека чудото от „Парк де Пренс" се пренесе и в тази благотворителна кауза, призовават организаторите.

Стартовите цени са 50 и 100 лева със стъпка за наддаване 10 процента. Фланелката от юбилейния мач за 100-годишнината на „Левски” на Валери Божинов засега държи най-високата цена – 530 лева.

Все­ки, кой­то же­лае да ста­не при­те­жа­тел на ня­кой от уни­кал­ни­те ар­ти­ку­ли, мо­же да над­да­ва за тях. Съ­би­тие­то е във фей­сбук под име­то "Бла­гот­во­ри­те­лен търг за ле­че­ние­то на Ди­ми­тър Стоев".

Вслед­ствие на зло­по­лу­ка пре­ди че­ти­ри го­ди­ни мла­дият мъж е парализиран. За ле­че­ние­то му в кипърска болница се събират 60 000 ев­ро.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Средна европейска класа" напуска ПП-ДБ

Още една партия напуска ПП-ДБ – след Зелено движение, и Средна европейска класа обяви, че няма да участва на предстоящите избори с ПП-ДБ и напуска обединението, съобщи БНР.  "Основната причина е нашата твърда и последователна политика срещу порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС. Повече от 12 години сме последователни в нашите..

публикувано на 23.04.24 в 15:53

Вкарват в съда двама, пребили до смърт мъж в Добрич

Двама мъже от Добрич са предадени на съд за убийство, извършено с изключителна жестокост на улица в града. Разследването по случая е започнато на 21 октомври 2022 г., след като жертвата 52-годишен мъж е намерен в безпомощно състояние, а впоследствие умира в многопрофилната болница. Обвинените за тежкото престъпление са на 23 и 30 години. От назначената..

публикувано на 23.04.24 в 15:49
Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков.

Министър Цоков за коклюша: Засега не е нужно носенето на маски или дистанционно обучение

Според здравните експерти засега не е нужно да се въвежда носене на маски или дистанционно обучение във връзка с нарастващите случаи на заболели деца от коклюш. Това обяви в Шумен образователният министър проф. Галин Цоков, цитиран от БНР.  Министерството следи за ситуацията, но към момента положението се преекспонира основно медийно, коментира..

публикувано на 23.04.24 в 15:37

Темата "Черноморска бодлива акула" бе дискутирана сред рибарския бранш във Варна и региона

Среща на тема "Черноморска бодлива акула" се проведе във Варна по инициатива на Генералната комисия по рибарство за Средиземно море и за Черно море (ГКРСМ) със съдействието на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) и Местната инициативна рибарска група Шабла-Каварна-Балчик. Едно от предизвикателствата пред бранша, не само у нас, но и..

публикувано на 23.04.24 в 15:21

Инженерните специалности са най-търсени в Нидерландия

XX юбилейно издание UniExpo - Образование в BeNeLux+ /Белгия, Нидерландия, Люксембург/ се провежда днес във Варна. Събитието предлага възможност на студенти, кандидат-студенти и техните семейства да се срещнат лично с представители на престижни университети, да посетят полезни семинари и да получат ценни съвети относно процеса на..

публикувано на 23.04.24 в 15:19

Музеите във Варна с лятно работно време от 1 май

От 1 май на лятно работно време преминават следните музеи и обекти в системата на Регионален исторически музей-Варна: -  Археологически музей Работно време: 10:00 – 17:00 часа, без почивен ден -  Музеен обект "Аладжа манастир" Работно време: 09:00 – 17:00 часа, без почивен ден -  Музей на Възраждането Работно време: 10:00 – 17:00 часа,..

публикувано на 23.04.24 в 15:06
Христо Григоров

Григоров за обучението на водни спасители не от БЧК: Дано не стане така, че давещият да спасява спасителя

Дълги години искаха да отнемат обучението на водни спасители от Българския червен кръст. Това каза Христо Григоров, председател на БЧК, който присъства на представянето на програмата на академията на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми във Варна.  Той изрази надежда фирмите, които ще издават сертификати, да са професионални и да не..

публикувано на 23.04.24 в 14:05