"Post Factum" с Валери Великов, на 8 ноември

Снимка: БГНЕС

В „Радио POST-ер“ обобщаваме важното с дата 8 ноември.

Промените в Кодекса за застраховането бяха подложени на публично обсъждане в Парламентарната комисия по бюджет и финанси. В поправките се предвижда праг от 20 000 лева за обезщетенията на роднини на загинали при катастрофи. На публичното обсъждане беше и бившия депутат, а сега експерт по пътна безопасност Настимир Ананиев, от когото очакваме коментар на подготвяните промени.

Утре жители на Добрич и близки населени места организират поредния протест срещу високите цени на горивата, увеличението на данъка за старите коли и евентуалното поскъпване на „Гражданска отговорност“. Подробностите са от Мариян Аспарухов - един от организаторите на протеста.

Главният прокурор поиска имунитета на шестима депутати. Това са Елена Йончева и Георги Михайлов от БСП, Борис Кърчев от ГЕРБ, Веселин Марешки, Пламен Христов и Кръстина Таскова от "Воля". Очаквайте коментари на засегнатите депутати, някои от които видяха опит за репресия или сплашване...

За нежната душа на жената-щангист – разговор на Румен Генов с треньора на женския отбор по щанги от Русе Кръстина Атанасова .


ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО на 26 март със Светлана Вълкова

106 години от превземането на Одринската крепост и Ден на Тракия - репортаж от честването За проекта „Исторически парк” - мащабен културно-исторически комплекс на 33 км от Варна Новият търговски център във Варна Delta Planet Mall с концепция без аналог в региона Екологичен проект за Крайречни смесени гори в резервата „Балтата“ „Силата на..

публикувано на 26.03.19 в 13:20

"Новият ден" на 26 март

Как се кара мотор из градската джунгла на Варна. Огнян Атанасов, който вече трета година се придвижва из Варна на мотоциклет обяснява повече. Нищо, че сме в пости, сладкарят Борислав Екзархов, правил десерти за цяла плеяда короновани особи от Европа и не само, ще ни въведе в света на техно-емоционална храна и на десертите. Има ли съвършен..

публикувано на 26.03.19 в 06:48

"На светло" на 25 март 2019 г. с Димитрина Дончева

Пролетен благотворителен базар на цветя и празник на мама организират днес ученици и учители в училището за деца с нарушено зрение във Варна. Репортаж. Изпращаме ли днес традиционните пощенски картички и радваме ли се да получим такава? Питаме   варненци в деня, в който отбелязваме рожденият ден на  пощенската картичка. Какви са..

публикувано на 25.03.19 в 12:09

"Позиция" с Валери Великов, на 23 март

Тази събота в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция”, от 10 до 12 часа, очаквайте: Варненски депутати от БСП отчетоха работата си в 44-тото Народно събрание. Какво свършиха вътре и вън от парламента научаваме от проф. Анелия Клисарова. Общински съветници поискаха свикване на извънредна сесия заради проблема с фирма „Обреди”...

публикувано на 23.03.19 в 08:30
Chart

#534 ТОП 20 (22.03.2019-29.03.2019)

публикувано на 22.03.19 в 21:00

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 22 март със Светлана Вълкова

Актьорът Ненчо Костов и Театърът „24+24 LIMITROPHE” – румънски художници във Варна „5 и 1|2 скандинавски визии за култура”- 2019 – гост Елица Матеева -артистичен директор на събитието Българският филм „Прасето” с премиера във Варна – гостува главният актьор 15-годишният Румен Георгиев Пролетен анонс на 93-я Международния..

публикувано на 22.03.19 в 13:44

НЮАНСИ на 22 март

На 22 март, петък, в поредното издание на НЮАНСИ ще ни гостува Апостол Апостолов. Той, заедно със своя екип от Ботаника Лайф, са част от една много благородна инициатива #БългарияДарява с една кауза, която са нарекли „Да научим децата на България как се отглежда екологично чиста храна!“ През следващите дни, до 31 март, те ще имат нужда от..

публикувано на 22.03.19 в 06:05