"Post Factum" с Валери Великов, на 8 ноември

Снимка: БГНЕС

В „Радио POST-ер“ обобщаваме важното с дата 8 ноември.

Промените в Кодекса за застраховането бяха подложени на публично обсъждане в Парламентарната комисия по бюджет и финанси. В поправките се предвижда праг от 20 000 лева за обезщетенията на роднини на загинали при катастрофи. На публичното обсъждане беше и бившия депутат, а сега експерт по пътна безопасност Настимир Ананиев, от когото очакваме коментар на подготвяните промени.

Утре жители на Добрич и близки населени места организират поредния протест срещу високите цени на горивата, увеличението на данъка за старите коли и евентуалното поскъпване на „Гражданска отговорност“. Подробностите са от Мариян Аспарухов - един от организаторите на протеста.

Главният прокурор поиска имунитета на шестима депутати. Това са Елена Йончева и Георги Михайлов от БСП, Борис Кърчев от ГЕРБ, Веселин Марешки, Пламен Христов и Кръстина Таскова от "Воля". Очаквайте коментари на засегнатите депутати, някои от които видяха опит за репресия или сплашване...

За нежната душа на жената-щангист – разговор на Румен Генов с треньора на женския отбор по щанги от Русе Кръстина Атанасова .


ВИЖТЕ ОЩЕ

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 16 ноември със Светлана Вълкова

Нощ на театрите във Варна на 16, 17 и 18 ноември Вилиана Вълчева дирижира концерт, посветен на швейцарския композитор Паул Хубер Издателят Наско Якимов за библиотеката „Музей на българските писатели” „Камино: Пътят на завръщането“ – разговор с автора Тихомир Иванов Киномания 2018 във Варна от днес Кокимото с нова..

публикувано на 16.11.18 в 13:30
Chart

#518 ТОП 20 (16.11.2018-23.11.2018)

публикувано на 16.11.18 в 08:11

"Новият ден" на 16 ноември с Мариела Димитрова

Въздух, който у нас се счита за годен за дишане, според Брюксел не отговаря на стандарта. Всеки ден в Европейския съюз заради мръсен въздух умират повече от 1000 души, показва статистиката за съюза. България е на първо място в класацията, следвана от Чехия, Латвия и Унгария. измерването на смога. Срещи за споделяне на идеи и предложения за..

публикувано на 16.11.18 в 06:18

НЮАНСИ на 16 ноември

В поредния брой на предаването ще гостува Апостол Апостолов – председател на Фондация БОТАНИКА ЛАЙФ.  Това е неправителствена организация, която се е посветила на каузи в обществена полза като: подкрепа на социални предприятия; творчество; иновации в областта на екологията, земеделието и градинарството.  Към фондацията функционира учебен център, който..

публикувано на 16.11.18 в 06:05

"POST FACTUM" с Валери Великов, на 15 ноември

В "Радио POST-ер" обобщаваме важното от деня, с акцент върху сутрешното интервю на Бойко Борисов и коментарите след него . Бившият министър Николай Василев представя тази вечер в Концертно студио на Радио Варна новата си книга „Кариера или не?“. "Това е наръчник на прохождащия в кариера, но и на работодателите", сподели Николай Василев, а..

публикувано на 15.11.18 в 16:35

"На светло" на 15 ноември с Емилия Николова

Българинът е „Тома неверни” по отношение на намаленията „Черен петък”, още повече когато петъците са няколко пъти в годината. Потребителските нагласи в навечерието на поредния „Черен петък” представя анкета в един от големите търговски центрове на Варна. Средно образование – у нас или в чужбина? Кои са факторите, предопределящи избора?..

публикувано на 15.11.18 в 11:54

НОВИЯТ ДЕН в четвъртък, 15.11.2018г.

Ваня Славова в реална схватка с времето или как да стигнем възможно най-бързо от кварталите във Варна към центъра с градския транспорт – репортаж; Срещаме ви с Радан Мирянов – футболен съдия, който свири в елитната "А" група. За хобито и работата в две различни сфери – футболната и преподавателската в университет, разказва пред Румен Генов;..

обновено на 15.11.18 в 06:02