2000 българи с увреждания работят в 222 ТПК

Преди 2 години кметът на Варна Иван Портних и Стилиян Баласопулов, председател на Националния съюз на трудовопроизводителните кооперации за хора с увреждания (ТПК), подписаха споразумение за сътрудничество.

Един от най-големите работодатели на хората с увреждания у нас са трудово-производителните кооперации. Близо 2000 души от тях са заети в 222 кооперации. Това съобщи във Варна председателят на Националния съюз на ТПК Стилиян Баласопулов, който откри регионално изложение на социални предприемачи  във  Фестивалния  и конгресен център. Баласопулов обясни, че по-голямата част от предприятията работят на ишлеме за чуждестранни фирми, което доказва качеството на производството им. Вече има споразумения на социални предприятия с български общини, включително и община Варна, посочи Баласопулов:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Поредна "Нощ на книгите на Хари Потър" във Варна

Поредно издание на "Нощ на книгите за Хари Потър" ще има във Варна, съобщи за Радио Варна Дора Солакова от препрочитателския клуб Daily Potter във Варна. На практика, нощта на книгите за малкия магьосник, с който порасна вече цяло поколение деца, е световна инициатива и обичайно се организира в началото на февруари всяка година. Тя се организира..

публикувано на 22.01.19 в 10:30

Един район без вода

Без вода днес остава районът, заключен между бул."Цар Освободител" , ул."Струга" , бул."Владислав" и ул."Отец Паисий". Спирането ще е между 9.30 и 17 ч., съобщават от ВиК Варна. Последните месеци, това е районът, в който водата спира най-често заради новоизграждащият се бул. "Васил Левски" във Варна.

публикувано на 22.01.19 в 09:30

18 акта са съставени по време на акции на горските стражари във Варненско

Акции на горските стражари във Варненско завършиха с 18 акта. 10 от тях са съставени при интензивните проверки на служителите на ДЛС „Шерба“.  При обход на територията на стопанството са задържани 5 каруци, натоварени с общо 3,6 куб. м дърва за огрев без документи за законен произход. От нарушителите са конфискувани и два моторни триона...

публикувано на 22.01.19 в 08:54

Грипна ваканция във Варна от днес до следващия вторник

Всички училища във Варненска област са във ваканция до следващия вторник включително! Това реши Комисията за борба с грипа. По настояване на кмета Иван Портних комисията беше свикана по спешност заради рязкото увеличаване в броя на заразените с грип и ОРЗ. Дали учениците трябва да са в клас на 30-и януари ще стане ясно на следващото заседание на..

обновено на 22.01.19 в 08:25

14 комисии към Варненския общински съвет заседават тази седмица

Три комисии към Варненския общински съвет ще заседават днес. Постоянна комисия „Благоустройство и комунални дейности“ ще заседава от 9.00 часа , комисията по   „Социални дейности и жилищна политика“  - от 11.00 часа , в 14-сет е заседанието на комисията по  „Образование “. Общо четиринайсет комисии към Варненския общински съвет заседават..

публикувано на 22.01.19 в 06:56

Без ток на 22 януари

Местносттите "Боровец - юг" и "Добрева чешма остават без ток днес заради обслужване на мрежите и неотложни ремонти на съоръженията за доставка на електроенергия. От 9 до 15 ч. спират тока в "Боровец - юг" около дървената борса и обръщача на автобусите, а между 9 и 16.30 ч. в района на "Добрева чешма".

публикувано на 22.01.19 в 06:39

Облачно, но без валежи

И днес ще остане облачно, но почти без валежи. Вятърът постепенно ще се обърне от югоизток, ще е слаб до умерен. Максимални температури от 3 до 8 градуса, за Варна около 6. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода около 6 градуса. Атмосферното налягане е 1023 hPa, по-високо от нормалното за месеца, но ще продължи да се..

публикувано на 22.01.19 в 06:34