Започва есенното чистене на канали и дерета във Варна

Автор:

Есенно-зимна кампания за почистване на отводнителни канали, дерета, канавки и водостоци се извършва поетапно във Варна. Дейностите ще продължат до края на февруари 2019 година, съобщиха от сектор „Екологичен контрол“ към Община Варна.
Общо 53 участъка са обхванати в кампанията, като ще бъдат извършени следните дейности: почистване и транспортиране на смесени битови и биоразградими отпадъци, на изкопни земни маси, наноси и отпадъци от канализационни системи, премахване на паразитна растителност, отсичане на дървета и резитба на храсти.
До момента са обработени различни участъци по районите. В „Аспарухово“ са приключени дейностите по отводнителни канавки на ул. „Орел“ и на южния пътен възел по ул. „Н. Будители“, в дерето по ул. „Горна студена“. В район „Младост“ се почиства Елпромското дере, а в „Приморски“ се работи в Кемер дере, дерето на сп. „Заимов“, Франга дере, Кокарджа дере и Домус дере. Приключено е почистването на канавка, започваща от сп. „Заимов“ до к.к. „Слънчев ден“, както и на деретата край Златни пясъци и успоредното на пътя за с. Каменар.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Варненци разглеждат макети в Археологическия музей

До първи септември варненци и гостите на града ще могат да разгледат деветата клубна изложба на Модел клуб-Варна. В Археологическият музей са изложени изключително детайлни модели-макети на самолети, танкове, автомобили, кораби, къщи, сгради, фигури и животни, изработени от различни материали – пластмаса, дърво, картон, хартия.  Поканени са..

обновено на 26.08.19 в 11:08

Какво е състоянието на обновените пътеки във Варна

Участъкът на улица „Тодор Влайков“ в района на СУ „Елин Пелин“ и автобусната спирка е вече с обновена хоризонтална пътна и пешеходна маркировка. В края на август и с наближаването на следващия месец и първия учебен ден, започваме да се замисляме повече за безопасността на децата. Преди 15 септември ще бъдат проверени и възстановени..

публикувано на 26.08.19 в 11:08

Високата скорост убива

Шофирането с превишена скорост е предпоставка за сериозни инциденти. За съжаление ставаме свидетели на все повече такива,  особено сега, в сезона на отпуските, когато всеки бърза за някъде. Никой, обаче, не се замисля за това, колко дълъг е спирачният път на колата или колко ограничено става нашето зрително поле при по-висока скорост. Ако..

публикувано на 26.08.19 в 11:02
Ивет Лалова

Ивет Лалова покри олимпийски норматив на 100 м

Ивет Лалова покри норматива за Олимпийските игри на 100 м, който до момента й липсваше. Тя се класира втора във финала на дисциплината с 11.08 сек (+0.4 м/сек) на турнира в Мадрид. Така българката снощи в рамките на два часа добави към квотите си на 200 м за световното първенство в Доха и Игрите в Токио и тези на 100 м., съобщава BGathletic. В..

публикувано на 26.08.19 в 09:08

Добрият интернет и повече контакти в стаите са ключови за днешните туристи

Виртуалната реалност, изкуственият интелект, умни чат-ботове, които дават насоки и пишат оферти, роботи рецепционисти...от известно време всички тези неща навлизат в туристическото обслужване по света, а дори у нас. Макар и иновативни, технологиите си проправят път и в България. Дори във Варна вече има хостел, в който няма персонал, а влизането е..

обновено на 26.08.19 в 06:44

До днес кметовете трябва да изготвят списък с хората, доброволно умъртвили прасетата си

Днес изтича крайният срок, в който кметовете трябва да изготвят списъци на хората, подлежащи на подпомагане за това, че доброволно са умъртвили прасетата си заради заболяването африканска чума по свините. Списъците трябва да бъдат разлепени на публично място. Всички, които доброволно са умъртвили прасетата си ще получат по 300 лева. Това..

публикувано на 26.08.19 в 06:33

Къде няма да има ток на 26 август

Неотложни ремонти оставят без ток селата Гроздьово и Блъсково днес между 9 и 16 ч. Също  без ток днес ще са и местностите "Боровец-юг" от 8 до 17 ч. и "Боровец", районът около обръщача на автобусите между 9 и 16.30 ч.

публикувано на 26.08.19 в 06:06