Всеки пети българин пазарува онлайн

Снимка: архив

Онлайн търговията набира все по-голяма популярност. И е все по-предпочитана, независимо от рисковете, които носи. Купуването на стоки по Интернeт спестява време, опашки, пари и нерви. Както за купувачите, така и за продавачите. През миналата година близо 20 процента от българитe са купили стока онлайн. Данните са на Националния статистически институт. Търговията бавно и полека се премества в дигиталното пространство. Там отдавна намират своето място и хранителните продукти. Много търговци, за да разширят възможностите си и пазарния си дял, съчетават физически обект за хранителни стоки с онлайн платформа за тяхната продажба. Един от тях е варненецът Михаил Михайлов.

Как да напълните хладилника без да мърдате от дома си, чуйте в прикачения звуков файл.ВИЖТЕ ОЩЕ

Варненци почетоха Пламен Горанов

Десетки варненци се събраха днес пред сградата на Община Варна, за да поднесат цвете и запалят свещ в памет на Пламен Горанов. Днес се навършват шест години от протестния акт на младия мъж, който се самозапали по време на масовите недоволства през 2013 година. Точно в 18:45 часа до грамадата от камъни пред Общинска администрация, на плочките бе..

публикувано на 20.02.19 в 19:45

Промени в маршрута на тролейбусите

Във връзка с въведените промени в маршрута на тролейбусния транспорт, считано от утре, всички тролеи, движещи се по линия 82, 83 и 88 ще спират на временно обособена спирка след светофара на кръстовището  на бул. „Сливница“ с ул. „Пирин“ в посока към центъра.

публикувано на 20.02.19 в 17:50

Област Враца изпревари Варна по заплати

Средната брутна месечна работна заплата в област Варна за октомври 2018 г. е била 1 104 лв., за ноември - 1 095 лв. и за декември - 1 099 лева. По размер на средната месечна работна заплата през четвъртото тримесечие на 2018 г. - 1 099 лв., област Варна е на пето място спрямо другите области в страната. Досега, от години, Варна заемаше четвърто място след..

публикувано на 20.02.19 в 16:24

Без чадъри, шезлонги, каравани и коли върху дюните

Без чадъри, шезлонги, каравани и коли върху дюните. Това са част от промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, одобрени от правителството. От 2000 до 6000 лева стига глобата, ако на плажуващите бъде ограничен достъпът до плажовете или слагат такси за това. До 5000 лева може да стигне глобата за собственик, който спира..

публикувано на 20.02.19 в 15:52

Нова възможност за пазителите на автентична Добруджа

От 4 900 до 39 хиляди лева мо­же да бъ­дат от­пус­на­ти за проек­ти, одоб­ре­ни по мяр­ка­та "Из­граж­да­не на мес­тна иден­тич­ност " от Стра­те­гия­та за во­де­но от об­щнос­ти­те мес­тно раз­ви­тие на мес­тна­та ини­циа­тив­на гру­па Бал­чик - Ге­не­рал То­ше­во. Кандидати за финансиране могат да бъдат чи­та­ли­ща и юри­ди­чес­ки­те..

публикувано на 20.02.19 в 15:46

Онлайн игра „Търси се България“ направиха ученици от Добрич

Интерактивна игра по повод наближаващия национален празник Трети март създадоха ученици от Добрич. Идеята е на техния преподавател по история Надежда Иванова, а целта й е да се предостави на децата още една възможност за обогатяване на техните знания по по-интересен, нестандартен и съвременен начин. Играта е наречена „Търси се България“. В..

публикувано на 20.02.19 в 15:29

Адреси без вода на 20 февруари

Във Варна без вода са местност "Пчелина" от 13 ч. до около 17 ч., част от Цветния квартал - районът около ул."Подвис" от 13 ч. до около 17 ч. Без вода са в района на местност "Ален мак", около сп."Журналист" от 12 ч. до около 16 ч. Водоподаването е преустановено и за част от кв."Васил Левски", част от кв."Чайка", кв."Бриз" и района около хотелите..

публикувано на 20.02.19 в 14:16