Всеки пети българин пазарува онлайн

Снимка: архив

Онлайн търговията набира все по-голяма популярност. И е все по-предпочитана, независимо от рисковете, които носи. Купуването на стоки по Интернeт спестява време, опашки, пари и нерви. Както за купувачите, така и за продавачите. През миналата година близо 20 процента от българитe са купили стока онлайн. Данните са на Националния статистически институт. Търговията бавно и полека се премества в дигиталното пространство. Там отдавна намират своето място и хранителните продукти. Много търговци, за да разширят възможностите си и пазарния си дял, съчетават физически обект за хранителни стоки с онлайн платформа за тяхната продажба. Един от тях е варненецът Михаил Михайлов.

Как да напълните хладилника без да мърдате от дома си, чуйте в прикачения звуков файл.ВИЖТЕ ОЩЕ

Ще има засилен контрол по пътищата в област Добрич по празниците

Засилен контрол по пътищата в област Добрич ще бъде осигурен от Пътната полиция и Жандармерията в Добрич. Особено внимание ще бъде отделено за контрол на движението на републиканския път 1-9 от границата с Румъния при Дуранкулак до Варна, тъй като се очаква натоварен трафик заради туристите, идващи за празниците от северната ни съседка...

публикувано на 25.04.19 в 15:54

Час преди огледа на премиера: Бул. "Васил Левски" като зона за игри (СНИМКИ)

Премиерът Бойко Борисов се очаква във Варна за оглед на новия варненски булевард " Васил Левски".  Той ще инспектира съоръжението, което ще бъде пуснато още днес в пълния му обем, но при временна организация на движението. В момента текат довършителни дейности по основните трасета, където са положени асфалт и маркировка, а прилежащите..

публикувано на 25.04.19 в 14:35
Каменната зала на Тайната вечеря се намира на горния етаж на гробницата на цар Давид в Йерусалим

Кипърски и израелски учени пресъздадоха триизмерно изображение на залата на Тайната вечеря

Учени от Кипър и Израел пресъздадоха в съвместен проект триизмерно изображение на залата в Ерусалим, в която се е състояла Тайната вечеря на Исус Христос и неговите ученици в четвъртък, преди да бъде разпънат на кръста.  Специалисти от Института на Кипър и Департамента по античността в Израел дигитално са реконструирали триизмерния модел с помощта на 3D..

публикувано на 25.04.19 в 13:16
Снимка: Фейсбук

Варненци обиколиха християнските храмове в града

Близо 40 варненци и гости на града се включиха в безплатния пешеходен тур , посветен на християнските храмове във Варна. Обиколката е организирана от Съюза на екскурзоводите съвместно с община Варна. Християн Облаков водеше тура. Той разказа за историята на храмовете, които жителите на морската столица посетиха заедно с него. Своеобразният..

публикувано на 25.04.19 в 13:13

МС предлага: Контраадмирал Кирил Михайлов да бъде новият командир на ВМС

Военноморските сили на Република България ще са с нов командир. Министерски съвет предлага на мястото на контраадмирал Митко Петев да бъде назначен контраадмирал Кирил Михайлов, който сега е  „Национален военен представител в Националното военно представителство в Съюзното командване по операциите в Монс, Белгия“. Контраадмирал Митко Петев става..

публикувано на 25.04.19 в 13:11

Измиха бул. "Народни будители" и пуснаха движението и в двете платна

Движението и по двете платна на бул. "Народни будители" вече е възстановено. Преди това булевардът в кв. "Аспарухово" беше измит от прахоляка, натрупан по време на ремонта. Въведена е временна организация на движение и превозните средства вече могат да се движат по двете платна на бул. “Народни будители” от днес – 25-и април, съобщиха от дирекция..

публикувано на 25.04.19 в 12:39

Ортопеди от МБАЛ "Света Анна - Варна" имплантираха последен модел раменна става

Последен модел рамменна протеза имплантираха на жена от Димитровград ортопеди от МБАЛ “Света Анна - Варна” под ръководството на д-р Ивайло Митковски, с анестезиолог д-р Фатме Ахмед. Дамата е имала болки в рамото повече от година, но след падне и счупване в областта на лявого рамо със засегнати сухожилия и връзки е потърсила помощ в морския..

публикувано на 25.04.19 в 12:33