Всички пътища в Добричко вече са отворени

В Добричка област обстановката е нормална, съобщават от пресслужбата на Областната управа по данни към 11 ч. Пътищата са заснежени, a на много места са и заледени, проходими при зимни условия. Температурата е -5 градуса по Целзий, времето е облачно без валежи, духа полусилен вятър от северозапад със скорост над  8,2 м/с.

Към този час вече са свалени всички ограничения за движение по републиканската пътна мрежа, а именно - на път II- 71 Добрич-Силистра, както и III-2904 Кардам - Дуранкулак. Проходими са и отсечките: Йовково - Кардам, Бистрец - Телериг и Козлодуйци - Житница - Черна.

25 машини от ОПУ работят в областта. Няма подадени сигнали за населени места без ток и вода.

Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич е подготвена за работа в усложнена зимна обстановка, съобщиха от лечебното заведение. От там уточняват, че са предприети всички превантивни мерки за справяне с предизвикателствата на зимата. Парната инсталация на болничното заведение функционира нормално и  всички отделения са добре отоплени.

Здравното заведение има готовност в случай на усложнена зимна обстановка  да хоспитализира превантивно бременни и хронично болни пациенти, като разполага с достатъчно свободни легла.

Кръвният център разполага с необходимите количества кръв, плазма и електроцитна маса.  МБАЛ Добрич разполага и с вътрешноведомствен транспорт, който се грижи всички алеи и подходи към здравното заведение да са добре почистени и опесъчени, уверяват от болничното ръководство.


ВИЖТЕ ОЩЕ

„Архитектурното наследство на Таляна“ вече и в Младежкия дом

Изложба, посветена на ценните сгради на Стара Варна, вече може да бъде разгледана в Младежкия дом.  Експозицията, открита в навечерието на Световния ден на архитектурата в Морското казино, представя произведенията на ученици с профил "Изобразително изкуство" от СУ за хуманитарни науки и изкуства "К. Преславски" – Варна. Младите художници рисуваха..

публикувано на 17.10.19 в 09:59

Адвокат Бисерка Маринова: Ексклузивните срочни договори при покупко-продажба на имот са международна практика

Т.нар. ексклузивни договори (договори за изключителни права) са договори, при които клиентът се задължава да работи само с определена агенция за недвижими имоти за определен период от време. Става въпрос за уговорени неустойки в случай на нарушение на този договор, но най-силната клауза при тях е, че ако клиентът сключи например договор за..

обновено на 17.10.19 в 09:45

Адреси без вода

В Добрич без вода са на ул. "Суха река" 22а и бул. "Добричка епопея" 2 б.

публикувано на 17.10.19 в 08:50
Служители на БНР, подкрепящи Светослав Костов, се срещнаха с членове на СЕМ

Днес СЕМ решава съдбата на директора на БНР

Очаква се днес Съветът за електронни медии /СЕМ/ да вземе окончателното си решение за предсрочното освобождаване на генералния директор на БНР Светослав Костов. С три гласа "за" и два "въздържал се" СЕМ стартира миналата седмица процедура за предсрочното прекратяване на мандата на шефа на радиото. До тук се стигна след безпрецедентното..

публикувано на 17.10.19 в 08:38

Шестима изтъкнати българи ще бъдат удостоени с висши държавни отличия

В  Гербовата зала на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще награди с отличия шестима изтъкнати българи, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. За изключителните му заслуги в областта на културата и изкуството държавният глава ще удостои писателя Владимир Зарев с орден „Стара планина“..

публикувано на 17.10.19 в 06:47

Бойко Борисов ще участва в заседанието на Европейския съвет

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в заседанието на Европейския съвет, което ще се проведе на 17 и 18 октомври в Брюксел, съобщиха от правителствената пресслужба. Държавните и правителствени ръководители ще обсъдят дългосрочния бюджет на ЕС, приоритетите за следващите 5 години и Брекзит. Това..

публикувано на 17.10.19 в 06:26

Адреси без ток

В периода 01.10.2019 - 31.10.2019 от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Цонево - абонатите, електрозахранени от ТП 3 и МТП 23, с. Царевци - абонатите, електрозахранени от ТП 4. В периода 03.10.2019 -..

публикувано на 17.10.19 в 06:15