”На светло” на 5 декември с Мариела Димитрова

Какво се случи със скулптурата на риба от пластмаса „Чудовището от морето”? Преди три годинини я направи младия скулптор Венцислав Марков от разнородни отпадъци, изхвърлени от морето на брега. „Чудовището“ се роди по проект на Черноморската мрежа на неправителствените организации с образователна цел по проблема с натрупването на твърди отпадъци в морската среда и по крайбрежието. Ще разкажем в 14.40 часа с Ема Гилева от неправителствената организация.

Варна получи официално домакинството за Eвропейски град на спорта през 2019 г., снощи на церемония в Брюксел. Тук ще се случат над 120 спортни събития догодина. Едновременно с това близкият курорт Алебна стана първият Европейски курорт на спорта и ще популяризира активния начин на живот и почивка. Тази вечер в Европейския парламент ще се проведе гала конференция с участието на наши евродепутати, на която официално ще бъдат връчени тези европейски сертификати. Евродепутатът Андрей Ковачев коментира домакинствата в 14.20 часа.

Преди студентския празник тази събота ръководството на Технически университет-Варна награждаването на студенти с отличен успех и постижения на национални олимпиади, конкурси и състезания в различни области на науката, изкуството, бизнеса,  спорта, социални проекти, благотворителни инициативи. Репортаж в 15.10 часа.

Кои са носителите на Петите Годишни награди на Фонда за финансово подпомагане на талантливи студенти в Икономически университет-Варна ще научим в репортаж в 15.20 часа.

Изложба с празнично аранжирани и декорирани растения ще бъде открита тази вечер в Арт салона на Радио Варна. Авторът Марина Ръкова е дипломиран флорален дизайнер – една рядка за България професия, за която са необходими знания по изтория на изкуството, психология и биология. В изложбата „Коледна песен“ авторката ще представи 30 експоната от живи растения, за които ще ни разкаже в 16.40 часа.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Новият ден" на 17 декември с Мариела Димитрова

Жители на Аспарухово внесоха подписка с над 700 подписа срещу начина, по който се прави реконструкцията на основната транспортна инфраструктура в квартала. Подписката е адресирана до кмета и до Общинския съвет на Варна. Те получиха съдействието на съветниците от комисията по „Благоустройство и комунални дейности“ към Общинския съвет за организиране..

публикувано на 17.12.18 в 06:32
Френски спецчасти блокираха района на Страсбург, където бе застрелян Шериф Шекат (вляво).

"Позиция" с Валери Великов, на 15 декември

Протест срещу високото строителство в центъра предстои от 11 часа във Варна. Минути преди началото търсим гледните точки на организатора – Николай Танчев от Фондация „Гея” и главния архитект на Варна Виктор Бузев. Община Варна ще тегли нов кредит през следващата година. 47 милиона лева са предвидени за изграждане и реконструкция на 12 обекта...

публикувано на 15.12.18 в 09:23
Chart

#522 ТОП 20 (14.12.2018-21.12.2018)

публикувано на 14.12.18 в 21:00

"На село" в Щипско

Здравейте, уважаеми слушатели! Добро да бъде утрото ви и приятен почивният ден! Аз съм Ваня Славова, звукорежисьор е Иван Тасев. Свежи разговори и хубава музика ще оцветят нашето ефирно присъствие в следващия близо един час по Радио Варна! Останете с нас. Дестинацията е село Щипско. Там бяхме с фоторепортера ни Румен Сарандев в един..

публикувано на 15.12.18 в 08:00

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 14 декември със Светлана Вълкова

8-годишната Илеа Димчева с втора самостоятелна изложба Децата от театрална академия "Питър Пан" репетират коледните си представления Театрален маратон за 45-годишнината на легендарната варненска школа „Златното ключе” Магда Борисова: как един юрист започна да пише детски пиеси Немската читалня във Варна на 25 Варненските галерии с празнични изложби..

публикувано на 14.12.18 в 13:45

"Новият ден" на 14 декември 2018 г. с Димитрина Дончева

Петък сутрин. Време за тръгване на работа, но и за планове за почивните дни. Пътуването е възможно и приятно дори и с малки деца. В това ни убеждават авторите на най-новата книга-пътеводител, която вече е на книжния пазар в страната – „101 отбивки с деца“ . Изданието включва точно 101 дестинации, които освен за нас възрастните са..

публикувано на 14.12.18 в 06:00

”На светло” на 13 декември с Мариела Димитрова

Безводието от вчера продължава до 5 часа в петък. Ситуацията засегна хиляди варненски домакинства. Репортав в 14.15 часа от опашката пред една от водоноските. Наръчник по антитероризъм с основните принципи на действие при подобни случаи подготвят в Медицински университет-Варна. Разказваме в 14.40 часа с един от авторите проф.д-р Красимир Методиев,..

публикувано на 13.12.18 в 14:47