”На светло” на 5 декември с Мариела Димитрова

Какво се случи със скулптурата на риба от пластмаса „Чудовището от морето”? Преди три годинини я направи младия скулптор Венцислав Марков от разнородни отпадъци, изхвърлени от морето на брега. „Чудовището“ се роди по проект на Черноморската мрежа на неправителствените организации с образователна цел по проблема с натрупването на твърди отпадъци в морската среда и по крайбрежието. Ще разкажем в 14.40 часа с Ема Гилева от неправителствената организация.

Варна получи официално домакинството за Eвропейски град на спорта през 2019 г., снощи на церемония в Брюксел. Тук ще се случат над 120 спортни събития догодина. Едновременно с това близкият курорт Алебна стана първият Европейски курорт на спорта и ще популяризира активния начин на живот и почивка. Тази вечер в Европейския парламент ще се проведе гала конференция с участието на наши евродепутати, на която официално ще бъдат връчени тези европейски сертификати. Евродепутатът Андрей Ковачев коментира домакинствата в 14.20 часа.

Преди студентския празник тази събота ръководството на Технически университет-Варна награждаването на студенти с отличен успех и постижения на национални олимпиади, конкурси и състезания в различни области на науката, изкуството, бизнеса,  спорта, социални проекти, благотворителни инициативи. Репортаж в 15.10 часа.

Кои са носителите на Петите Годишни награди на Фонда за финансово подпомагане на талантливи студенти в Икономически университет-Варна ще научим в репортаж в 15.20 часа.

Изложба с празнично аранжирани и декорирани растения ще бъде открита тази вечер в Арт салона на Радио Варна. Авторът Марина Ръкова е дипломиран флорален дизайнер – една рядка за България професия, за която са необходими знания по изтория на изкуството, психология и биология. В изложбата „Коледна песен“ авторката ще представи 30 експоната от живи растения, за които ще ни разкаже в 16.40 часа.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#538 ТОП 20 (19.04.2019-03.05.2019)

публикувано на 19.04.19 в 18:37

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 19 април със Светлана Вълкова

„Монтажът на моя филм” – премиера във Варненския драматичен театър, адаптация по романа „Наръчник на оптимиста”, гостуват актьорите Станислав Кондов и Цветина Петрова Пожарът в Нотр Дам – как защитаваме паметниците на културата от подобни бедствия – проф.Петър Христов „Любовта никога не умира“ – премиерен мюзикъл от Андрю Лойд Уебър на варненска сцена –..

публикувано на 19.04.19 в 13:48

"Новият ден" на 19 април

Ще има или няма да има синя зона в центъра на Варна в делнични дни до 20 ч. и в почивни и празнични дни? Отговорът търсим с Даниела Стойнова. Предаването на Радио Варна „На село“ тази събота ни отвежда в Дъбравино. За интересните места там, за църквата в селото, историята, бита и фолклора му, както и разказите на местните слушаме в аванс от..

публикувано на 19.04.19 в 07:06

НА СВЕТЛО на 18 април със Светлана Вълкова

80 младежи от 14 европейски държави ще преминат през Европа с велосипеди по проект „Пътища за нашето бъдеще“ Изложение „Ден на кариерата 2019” във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” Репортаж от общинската комисия „Собственост и стопанство”  Роби Лакатош – цигуларят с най-бързите пръсти с концерт във Варна Варненска премиера на..

публикувано на 18.04.19 в 13:25

"Новият ден" на 18 април 2019 г. с Димитрина Дончева

Казваме Ви  "Добро утро” с Юри Георгиев -   варненецът, който обича вятъра, свободата на полета и цветните феерии. Пилот по професия, днес се занимава с изработването на хвърчила и пътува по целия свят, за да участва във фестивали на хвърчилата. Какво подари Стойчо Стоев от Провадия на своите съграждани за Цветница - празника на града?..

публикувано на 18.04.19 в 06:00
Варна

НА СВЕТЛО на 17 април, сряда

Каква ще е организацията по провеждането на Европейските избори?; Отзвук от втората национална среща, посветена на плановете за устойчива градска мобилност; Решенията от заседанията на комисиите към Варненския общински съвет: "Социални дейности", "Здравеопазване" и „Европейски въпроси и международно сътрудничество”; Гостува ни Петя..

публикувано на 17.04.19 в 10:44

"Новият ден" на 17 април с Мариела Димитрова

Ще бъдат ли спасени дюните в промените в Закона за Черноморското крайбрежие с гледни точки по темата в 7.45 часа Валери Великов, който ще продължи темата е предаването ни „Море и бряг” днес след 11 часа. Презастрояването на централната градска част на Варна затруднява циркулацията на въздуха и повишава замърсяването, изтъкнаха..

публикувано на 17.04.19 в 06:48