”На светло” на 5 декември с Мариела Димитрова

Какво се случи със скулптурата на риба от пластмаса „Чудовището от морето”? Преди три годинини я направи младия скулптор Венцислав Марков от разнородни отпадъци, изхвърлени от морето на брега. „Чудовището“ се роди по проект на Черноморската мрежа на неправителствените организации с образователна цел по проблема с натрупването на твърди отпадъци в морската среда и по крайбрежието. Ще разкажем в 14.40 часа с Ема Гилева от неправителствената организация.

Варна получи официално домакинството за Eвропейски град на спорта през 2019 г., снощи на церемония в Брюксел. Тук ще се случат над 120 спортни събития догодина. Едновременно с това близкият курорт Алебна стана първият Европейски курорт на спорта и ще популяризира активния начин на живот и почивка. Тази вечер в Европейския парламент ще се проведе гала конференция с участието на наши евродепутати, на която официално ще бъдат връчени тези европейски сертификати. Евродепутатът Андрей Ковачев коментира домакинствата в 14.20 часа.

Преди студентския празник тази събота ръководството на Технически университет-Варна награждаването на студенти с отличен успех и постижения на национални олимпиади, конкурси и състезания в различни области на науката, изкуството, бизнеса,  спорта, социални проекти, благотворителни инициативи. Репортаж в 15.10 часа.

Кои са носителите на Петите Годишни награди на Фонда за финансово подпомагане на талантливи студенти в Икономически университет-Варна ще научим в репортаж в 15.20 часа.

Изложба с празнично аранжирани и декорирани растения ще бъде открита тази вечер в Арт салона на Радио Варна. Авторът Марина Ръкова е дипломиран флорален дизайнер – една рядка за България професия, за която са необходими знания по изтория на изкуството, психология и биология. В изложбата „Коледна песен“ авторката ще представи 30 експоната от живи растения, за които ще ни разкаже в 16.40 часа.


ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО на 19 февруари със Светлана Вълкова

Репортаж от общоградското поклонение по повод 146 години от гибелта на Васил Левски Академия „Кулинарен историк” – съмишленици готвят български ястия и финансират Музея на хляба и традиционните храни в Копривщица Омбудсманът Мая Манолова на посещение в Добрич Професионална та гимназия по земеделие и горско стопанство в с. Стефан..

публикувано на 19.02.19 в 13:40

"Новият ден" на 19 февруари 2019 г. с Димитрина Дончева

146 години от обесването на Апостола на свободата се навършват днес. В цялата страна годишнината се чества по традиция с военни ритуали и поднасяне на цветя. Във Варна точно в 10.00 часа пред барелефа на Апостола на свободата в кв. „Левски” ще   започне полагането на венци и цветя, а от 11.00 часа ще се проведе общоградско поклонение със..

публикувано на 19.02.19 в 06:00

”На светло” на 18 февруари с Мариела Димитрова

Варненецът Емил Атанасов (в средата на снимката) постави своеобразен рекорд в събота, когато за 56 минути успя да преплува дистанция от 2 километра и 200 метра в морето при температура на водата от 5 градуса. Целта му е благотворителна цел - Атанасов надскочи себе си в името на децата от три дома за сираци, за които бяха събрани много хранителни..

публикувано на 18.02.19 в 11:53

НОВИЯТ ДЕН в понеделник, 18.02.2019г.

От днес шофьорите във Варна ще заплащат такса на място, ако се явят в момента, в който колата им се репатрира от общинското предприятие „Паркинги и синя зона” и поискат тя да бъде освободена. Таксата ще зависи от това в кой район е паркирана неправилно колата. Решението бе взето на последната сесия на варненския общински съвет. Подробности от..

публикувано на 18.02.19 в 06:18
Chart

#531 ТОП 20 (15.02.2019-22.02.2019)

публикувано на 15.02.19 в 18:30

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 15 февруари със Светлана Вълкова

„Който пие зло не мисли“ – кръчмаро-юнашки сюжети и любов в съвместна изложба на музеите във Варна и Горна Оряховица Излезе от печат фото книгата на Христо Русев „П о с л е д н и я т (вечен) м и м“, представянето и започна от Малта Над 1000 нови находки откриха варненските археолози през миналата година, разказваме за най-важните „Овцата, змията,..

публикувано на 15.02.19 в 13:35

"Позиция" с Жоро Бекяров, на 16 февруари

Тази събота, 16 февруари, обзорното предаване "Позиция" ще започне с разговор за подробния устройствен план на "Парк Аспарухово". Защо беше оттеглен на последната сесия и ще бъде ли вкаран в дневния ред на следващата? И още, какво се случва със сградата на Софийската банка в морската столица? Отговор на въпросите, от главния архитект на на..

публикувано на 15.02.19 в 12:45