40 свидетели в делото срещу кмета на Шабла

Стадионът в Шабла
Снимка: bgclubs.eu

Започна наказателното дело срещу кмета на община Шабла в Добричкия окръжен съд. Мариян Жечев е обвинен за неправомерно усвоени евросредства по проект за реконструкция на градския стадион. 

Прокуратурата твърди че през 2015 година подсъдимият е представил неверни сведения пред Регионална разплащателна агенция на ДФ "Земеделие" във Варна, за да получи средства в размер на над 500 000 лева.

Обвинението твърди още, че през 2015 година са били получени над 260 000 лева от заявените средства по проект „Развитие на спорта в Община Шабла, реконструкция и доизграждане на стадион и парков комплекс в Шабла“, който бил сключен с Министерството на земеделието и храните.

Неверните данни се съдържали в документи за предаване на изпълнени строително- монтажни работи в първия етап на проекта. Обвинението твърди, че част от отчетените като свършени дейности, не са били изпълнени към датата на изготвяне на документите.

Делото ще премине с призоваване на всички 40 свидетели и 3 вещи лица. Следващото съдебно заседание е насрочено за 17 януари 2019 г.