Златната рибка на площад "България" сбъдва желания

Навярно си спомняте как в известната приказка на А. С. Пушкин за рибаря и златната рибка старецът си пожелава палат и богатства и, въпреки че рибката изпълнява копнежите му, накрая той изгубва всички нови придобивки.

Варненската златна рибка обаче - онази същата, която рибарят на площад "България" държи в ръцете си, не взима обратно своите дарове. Оказа се, че немалко варненци вярват, че пластиката в близост до училище „Климент Охридски”, изпълнява желанията на всеки, който я докосне.  Това личи и от златистия цвят, който опашката на рибката е придобила от докосванията.

Дали легендата за варненската вълшебна рибка е вярна попитах децата от училище "Св. Климент Охридски".  На нея те поверяват най-съкровените си мечти: световен мир, да станат добри футболисти, да имат куче (може и котка), да пътуват до Париж...

След разговора с децата не пропуснах да докосна и аз златната рибка и да си пожелая нещо.

Какво разказаха малките ученици за днешния празник чуйте в прикачения звуков файл.ВИЖТЕ ОЩЕ

30 000 лева за интерактивно обучение в Добрич

30 000 лева за закупуване на интеарктивни дисплеи и таблети за детските градини и Центъра за подкрепа за личностно развитие получи от Министерството на образованието община Генерал Тошево. Проведена е обществена поръчка и за трите детски градини в добруджанския град, както и за детския център са доставени електронните пособия. Средствата за..

публикувано на 17.12.18 в 10:28
Така изглежда

Обсъдиха правилата за ползване на „Синята стая“ в Добрич

„Синята стая” за щадящо изслушване на деца да се използва винаги, когато е необходимо да бъде разпитано или изслушано дете - участник в наказателно, гражданско, административно или друго производство. Разпитът или изслушването да се провежда през деня, освен в неотложни случаи при съблюдаване на най-добрия интерес на детето. Това са част от..

публикувано на 17.12.18 в 10:22

Откриват новия ГКПП Крушари-Добромир

Новият ГКПП с Румъния на територията на Община Крушари ще бъде открит официално днес  в 11.00 часа. Създаването на поредния граничен контролно-пропускателен пункт е в изпълнение на подписаното през 2012 г. междуправителствено споразумение с Румъния за откриване на две нови ГКПП-та между двете държави в точките Кайнарджа-Липница и..

обновено на 17.12.18 в 10:15

Адреси без ток

В периода 03.12.2018 - 21.12.2018 от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Аврен, с. Падина, с. Пчелник, с. Тутраканци, с. Садово, с. Величково, с. Дъбравино. Прекъсванията ще бъдат само в делничните дни на..

публикувано на 17.12.18 в 09:23

Напрежение в Аспарухово заради пътните преустройства

Бавят се, вървят трудно и не знаем какво ще стане накрая, каза за Радио Варна Мартин Златев от Аспарухово. Жители на Аспарухово внесоха подписка с над 700 подписа срещу начина, по който се прави реконструкцията на основната транспортна инфраструктура в квартала. Подписката е адресирана до кмета и до Общинския съвет на Варна. Те получиха съдействието..

публикувано на 17.12.18 в 09:00

З лева за кубик вода във Варна

Предстоящото поскъпване на водата в редица градове в страната от 1 януари ще бъде обсъждано на открито заседание в Комисията за енергийно и водно регулиране. Най-голям скок е предвиден в Бургас и в София - с 10 на сто. Единствено в Кърджали се очаква да има поевтиняване - с около 1,5 процента.Според предложенията от Нова година най-много..

публикувано на 17.12.18 в 08:06

Награждават най-добрите военни моряци

Цeремония за награждаване  на най-добрите военни моряци за 2018 година  ще се проведе днес. От 11.00часа в Щаба на Военноморските сили, ще бъдат връчени традиционните годишни награди на редакцията на списание “Клуб Океан” за най-добър корабен екипаж, офицер, старшина, матрос и цивилен служител от ВМС.

публикувано на 17.12.18 в 07:14