Баневи с обвинения по седем престъпления, две са за "Полимери"

Автор:

На Николай и Евгения Баневи ще бъдат предявени обвинения за седем престъпления от общ характер, съобщиха от спецпрокуратурата.

Това ще се случи в рамките на задържането им за 72 часа. След това прокуратурата ще поиска от съда те да останат за постоянно в ареста.

Двамата ще бъдат обвинени за организиране и участие в престъпна група и за длъжностно присвояване на пари и вещи, собственост на "Полимери" АД, "Елма" АД ,"Химически завод Панайот Волов" АД и "Топлофикация Казанлък" АД в общ размер на 84 682 896 лв. Също и за избягване установяване и плащане на данъчни задължения в размер на 231 052 лв. като управляващи "Полимери" АД, 1 515 235 лв. като управляващи "Партнърс комерс" ЕООД и 2 623 816 лв като управляващи "Елма" АД.

Баневи ще получат още и обвинения за пране на пари в особено големи размери - 589 811 132 евро и 225 000 лева, за държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Днес, с два различни полета, Николай и Евгения Баневи бяха върнати у нас, след като миналия месец бяха арестувани на летището в Ница.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Руснаците ще плащат мито за внос на подаръци над 500 евро

От 1 януари докарани от чужбина в Русия стоки, предимно подаръци, на стойност над 500 евро, ще бъдат облагани с мита, съобщи в. „Известия“. Решението е на съвета на Евразийската икономическа комисия (ЕИК), уточнява БГНЕС. Ограниченията влизат в сила за..

публикувано на 17.12.18 в 10:41

Черният ориз – идеалното средства за отслабване

Южнокорейски учени стигнаха до извода, че черният ориз може да помогне в борбата с излишните килограми и да предотврати затлъстяването, съобщава БТА. Научната група е провела изследването с лабораторни мишки с наднормено тегло. По време на експеримента мишките са хранени с черен ориз...

публикувано на 17.12.18 в 10:12

Започва продажбата на електронни винетки

От 14.00 часа започва продажбата на електронни винетки. Те могат да се купят през сайта bgtoll.bg, през мобилно приложение и през терминали за самотаксуване. Цената им остава същата, както на стикер винетките - за леките коли годишната струва 97 лева, тримесечната - 54 лв., месечната - 30 лв., а седмичната - 15 лв. Само за леките автомобили..

публикувано на 17.12.18 в 10:00

Автомагистралите и всички първокласни пътища са отворени за движение при зимни условия

Автомагистралите и всички първокласни пътища са отворени за движение при зимни условия, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/. Над 600 машини са обработвали републиканската пътна мрежа през изминалата нощ. Поради обилния снеговолеж през изминалото денонощие е ограничено движението на тежкотоварни моторни превозни средства..

публикувано на 17.12.18 в 09:53

Жълт код за Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново

Предупредителен жълт код за силен снеговалеж е в сила за днес в четири области в Северна България. Това са Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново, където се очаква да се образува нова снежна покривка от около 10 см. Заради мъгла видимостта е намалена до 100 метра в района на Русе. Видимостта е до 150 метра в района на Шипка. Възстановено..

публикувано на 17.12.18 в 07:48

На 17 декември православната църква почита Св.пророк Данаил

Името Данаил значи "божи съд". Днес имен ден празнуват всички, които носят прекрасните имена Данаил, Даниел, Даниела, Данко, Анани, Данаила. Според народния календар, в деня на пророк свети Данаил, празнуват всички жени, които скоро са раждали или ще раждат, както и тези, които имат малки деца. Месят се питки и отново се раздават, за да е..

публикувано на 17.12.18 в 06:49

От "Пътна полиция" съветват шофьорите да карат изключително внимателно

Движението на леки коли по автомагистралите и другите основни пътища е без ограничения. 30 водачи са санкционирани за навлизане на магистрала "Хемус", нарушавайки забраната за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона. Санкцията включва глоба от 300 лева, лишаване на водача от право да управлява за срок от 1 месец и спиране на..

публикувано на 17.12.18 в 06:26