БТР представят новия си албум във Варна

Днес, на Никулден, БТР представят новия си албум във Варна. Концертът започва в 19 часа във Фестивалния и конгресен център.

„По-добре късно, отколкото никога” Това беше коментарът на Наско от БТР, даден като отговор на въпроса „защо толкова късно групата представя албума си”, който излезе в началото на 2018 година.

Фронтменът на групата сподели, че БТР ще изпълнят част от албума, както и стари свои парчета.

-  Какво ще ни изпееш?

-  Какво да ви изпея? Трудно ми е, все още ми е леко чоглаво от пътя и от вчерашния концерт, но пък се готвим и за днешния.

-  Абсолютно. В 19 часа, Фестивален конгресен център, зала едно. Представяне на последния, новия албум.

-  Да, всъщност за тази година това ще бъде последният ни концерт, който ще бъде част от представянето на новия албум. Това, което феновете могат да очакват като сетлист, са много неща от новия албум. Не всички, разбира се. Както и добре познатите стари песни, а и добре забравени стари песни, така че ще има изненади. Да не забравяме, разбира се, честит Никулден на всички слушатели на Радио Варна. Знам, че във Варна Никулден е много повече отколкото където и да е било другаде в България, така че още веднъж честит празник и наздраве, но внимавайте все пак.

-  Спомена позабравени песни. Позабравени от кого, от публиката или от вас?

-  По-скоро от публиката. Казвам позабравени неслучайно, а не казвам забравени, защото в мига, в който започнем да ги свирим, хората се присещат за тях. В крайна сметка група като нас, която има вече 12 албума, в тях има много песни, които не можем да изсвирим всеки път на живо. Затова винаги използваме случая да завъртим някоя и друга песен, да сменим сетлиста, за да е интересно и хората да си припомнят песни, които, пак казвам, са позабравили.

-  Защо новия албум получава представяне чак сега във Варна? Той излезе в началото на тази година.

-  В интерес на истината, чисто технически се получи по този начин, защото през август бяхме във Варна на страхотния фестивал, който се проведе тук, заедно с Глен Хюс. След това не намерихме време и дата, за да дойдем да представим само албума, така че по-добре късно отколкото никога.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Галин Стоев и Камен Kалев с висши френски отличия за изкуство

Театралните и филмови режисьори Галин Стоев и Камен Калев бяха удостоени със степента Кавалер на Ордена за изкуство и култура. Те им бяха връчени лично от посланика на Франция Ерик Льобедел, обяви френското посолство в своя профил в "Туитър". Орденът е висше държавно отличие във Франция. Сред останалите известни негови носители през..

публикувано на 20.04.19 в 15:37

Гогин – за дебюта в музиката и опита с уличната мода

Градът има глас, има и цвят. Понякога забързан, понякога - спокоен, той е този, който носи в себе си различните култури и течения. А атмосферата му, разбира се, се допълва от музиката. Всичко това са думи, които дават началото на разговор с един от новите български изпълнители, които намериха своето достойно място в топ 20 на БНР. Неговата..

публикувано на 20.04.19 в 15:15

Евелина Митева и нейните разкази за недружелюбни момичета

Навръх Цветница, малко преди свечеряване, във Варна ще бъде представена книгата на Евелина Митева "Кратки разкази за недружелюбни момичета". Това e дебютната книга с разкази на Евелина Митева и втора за авторката след стихосбирката й “Двор на спокойствието”, излязла през 2018 г. Евелина Митева е родена във Вилнюс, израснала е в Ямбол и София. Завършила..

публикувано на 19.04.19 в 09:59
Експозиция

Първият фотограф на знаменитости във фокуса нa Master of arts днес

Филм за живота на първият пионер в портретната фотография - Надар, през 19-ти век, запечатал лицата на Шарл Бодлер, Виктор Юго, Жюл Верн, Сара Бернар и Рихард Вагнер и много други влиза във фокуса на продължаващия до 26 април Master of Arts Festival. Началото е в 18.30 в Contemporary Space във Варна. Сред останалите прожекции в четвъртото издание..

публикувано на 19.04.19 в 07:42

Текстове от песни в картини на Светлин Ненов

Самостоятелна изложба на знаковия варненски художник Светлин Ненов ще бъде представена за трети път в Арт галерия Ларго във Варна. Настоящата изложба, озаглавена "Стълба към небето", е като едно творческо изкачване за автора, едно осмисляне на досегашния му житейски път и едно търсене на духовно прозрение. А резултатът е излят в повече от тридесет..

публикувано на 18.04.19 в 07:40

Трио "Класика" с концерт в Радио Варна

Концерт на барокова и класическа музика на триото "Класика"   ще се проведе тази вечер в Концертното студио на Радио Варна. Началото е от 18.00 часа при вход свободен. Триото е в състав: Румяна Петрова - флейта, Вяра Грънчарова - виола да гамба, и Борис Павлов - класическа китара. Ще звучат творби на Вивалди, Моцарт, Юмели и др. Събитието е..

публикувано на 16.04.19 в 07:00

"Сън в лятна нощ" във Варна тази вечер

СЪН В ЛЯТНА НОЩ Мюзикъл от Христо Йоцов 15 април 2019, понеделник, 17 часа Основна сцена Диригент Ганчо Ганчев Режисьор Костадин Бандутов С участието на Варненска детско-юношеска опера при Общински детски комплекс

публикувано на 15.04.19 в 06:53