МВР-Варна - за спокоен 8 декември

Автор:

ОД на МВР във Варна взе мерки за спокойното протичане на студентския празник, 8 декември. Извършени са проверки на всички питейни и увеселителни заведения, където се очакват празнуващи, като за самия празник е осигурено засилено полицейско присъствие. Проведени са срещи с представители на местната власт, както и с управителите и охраната на питейните и увеселителните заведения. 
На 8 декември сутринта на територията на цялата страна ще започне специализирана полицейска операция на Пътна полиция, която ще продължи и на следващия ден. Основното, за което ще следят екипите, е управление на моторни превозни средства от неправоспособни водачи или такива, употребили алкохол или наркотични вещества. ОД на МВР – Варна съветва празнуващите млади хора, при възможност, да не ползват личен транспорт за празника или да си осигурят шофьор за отиване и връщане, като си гарантират, че той няма да пие алкохол. За предпочитане е да използват обществен транспорт.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Облачно и дъждовно в неделя

Днес времето ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа слаб до умерен вятър от източна четвърт, следобед в северозападната част на района ще се обърне от запад и там с падането на температурите привечер и през нощта са възможни поледици . Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, максимални от 6 до 11, в местата с по-трайна мъгла ще се..

обновено на 16.12.18 в 06:17

Няколко десетки с протест срещу високото строителство

Варненци с плакати „Слънце и въздух за всички”, ”Варна не е гето” и „Не на високото строителство тук” протестираха срещу издигането на високи сгради над 15 метра   в централната градска част. Конкретният повод за протеста, който е организиран от фондация „Гея” е идея за строителство на висока 18-етажна сграда на паркинга на сегашния хотел..

обновено на 15.12.18 в 15:30
Фрегатата „Дръзки“ от патрулните сили от ВМС на България.

"Дръзки" отново у дома

Фрегатата "Дръзки" се завърна от мисия рано тази сутрин. Корабът а костира във Военноморската база в Бургас. Събитието съвпада с празника на военноморска база, която днес отбеляза 74 години от създаването си. В рамките на 40 дни моряците ни патрулираха край северните брегове на Африка и бяха част от операция на НАТО “See gardener” за..

публикувано на 15.12.18 в 15:20

Донорска ситуация в „Св. Марина“ дари живот на двама тежко болни

Вчера в операционните на УМБАЛ „Света Марина" във Варна бе реализирана поредна донорска ситуация. Семейството на 54-годишна жена, изпаднала в мозъчна смърт вследствие на хеморагичен мозъчен инсулт, прие благородното решение и дари възможност за нов живот на двама тежко болни българи. „Днешната донорска ситуация е резултат от 40 часа труд на..

публикувано на 15.12.18 в 14:44
Днешният протест

Танчев срещу Бузев: За и против високото строителство във Варна

Протест срещу високото строителство в центъра на Варна организираха от фондация "Гея" днес. Организаторите настояват за промяна Общия устройствен план на града, в който да бъдат заложени параметри, които да не допускат строителството на високи сгради в центъра на Варна. Протестът бе породен от намерението на частен инвеститор да изгради..

публикувано на 15.12.18 в 13:35

Пълнете тубите! /ретроспекция на един мръсен скандал/

Обзорното предаване на Радио Варна "Позиция" днес започва с хронологията на един тотален резил. Един мръсен скандал, свързан с почти тридневно безводие в морската столица. Нима този разкопан, кален, мръсен, останал без вода, че и без парно град можем, макар и символично, да неречем "столица"...? Въпреки въпросителната, това май не беше..

публикувано на 15.12.18 в 12:32

Коледно бягане в Морската градина

Двайсетина състезатели се включиха в Коледно карнавално бягане в Морската градина. Организатори на проявата за пети път са Дирекция „Спорт“ в Община Варна. Отборите са от по 4 души, като всеки ще пробяга 4 пъти по 400 метра. Това не е голямо изпитание дори и при тези температури, споделиха част от участниците. Повечето от тях са..

публикувано на 15.12.18 в 10:15