Горското в Балчик ще продава живи елхи едва след година

Снимка: Радио ВИДИН

Държавно ловно стопанство ще предлага тази година само отрязани коледни дръвчета. Цената им ще е около 20 лева и ще варира според размера. Те са добити от горски разсадник в село Соколово. Продажбата им започва тази седмица.

По традиция Общината ще закупи коледни дръвчета за детски градини, училища и социални домове.

Тази година живи елхички няма да се продават, тъй като са още много малки, за да бъдат изложени на пазара. Желаещите ще трябва да изчакат още една година, обясниха от балчишкото горско стопанство.

Празничните светлини в Балчик грейват официално тази вечер. От 17,00 ч. на централния площад ще има тържество с участието на малки и големи. Декемврийският афиш продължава на 8 декември от 11.30 ч. с концерт на хорова школа „Черноморски звуци“ под надслов „На чаша вино с коледни песни“. Мястото е концертната зала на „Мелницата“.

Коледен концерт ще изнесе и Центърът за подкрепа на личностно развитие - Балчик на 11 декември от 17,00 часа в читалище „Васил Левски“. В Общински детски комплекс на 13 декември ще наградят отличените в конкурса „Здравей, Коледа!“ – за рисунка, картичка, сурвачка. Изложбата ще бъде открита в 13,30 часа.

На 12 декември е срещата в Балчик на каварненската поетеса Керанка Далакманска и новата й стихосбирка „Нарисувай ми дума“, начало 17,00 ч. в малката зала на читалище „Паисий Хилендарски“.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Облачно и дъждовно в неделя

Днес времето ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа слаб до умерен вятър от източна четвърт, следобед в северозападната част на района ще се обърне от запад и там с падането на температурите привечер и през нощта са възможни поледици . Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, максимални от 6 до 11, в местата с по-трайна мъгла ще се..

обновено на 16.12.18 в 06:17

Няколко десетки с протест срещу високото строителство

Варненци с плакати „Слънце и въздух за всички”, ”Варна не е гето” и „Не на високото строителство тук” протестираха срещу издигането на високи сгради над 15 метра   в централната градска част. Конкретният повод за протеста, който е организиран от фондация „Гея” е идея за строителство на висока 18-етажна сграда на паркинга на сегашния хотел..

обновено на 15.12.18 в 15:30
Фрегатата „Дръзки“ от патрулните сили от ВМС на България.

"Дръзки" отново у дома

Фрегатата "Дръзки" се завърна от мисия рано тази сутрин. Корабът а костира във Военноморската база в Бургас. Събитието съвпада с празника на военноморска база, която днес отбеляза 74 години от създаването си. В рамките на 40 дни моряците ни патрулираха край северните брегове на Африка и бяха част от операция на НАТО “See gardener” за..

публикувано на 15.12.18 в 15:20

Донорска ситуация в „Св. Марина“ дари живот на двама тежко болни

Вчера в операционните на УМБАЛ „Света Марина" във Варна бе реализирана поредна донорска ситуация. Семейството на 54-годишна жена, изпаднала в мозъчна смърт вследствие на хеморагичен мозъчен инсулт, прие благородното решение и дари възможност за нов живот на двама тежко болни българи. „Днешната донорска ситуация е резултат от 40 часа труд на..

публикувано на 15.12.18 в 14:44
Днешният протест

Танчев срещу Бузев: За и против високото строителство във Варна

Протест срещу високото строителство в центъра на Варна организираха от фондация "Гея" днес. Организаторите настояват за промяна Общия устройствен план на града, в който да бъдат заложени параметри, които да не допускат строителството на високи сгради в центъра на Варна. Протестът бе породен от намерението на частен инвеститор да изгради..

публикувано на 15.12.18 в 13:35

Пълнете тубите! /ретроспекция на един мръсен скандал/

Обзорното предаване на Радио Варна "Позиция" днес започва с хронологията на един тотален резил. Един мръсен скандал, свързан с почти тридневно безводие в морската столица. Нима този разкопан, кален, мръсен, останал без вода, че и без парно град можем, макар и символично, да неречем "столица"...? Въпреки въпросителната, това май не беше..

публикувано на 15.12.18 в 12:32

Коледно бягане в Морската градина

Двайсетина състезатели се включиха в Коледно карнавално бягане в Морската градина. Организатори на проявата за пети път са Дирекция „Спорт“ в Община Варна. Отборите са от по 4 души, като всеки ще пробяга 4 пъти по 400 метра. Това не е голямо изпитание дори и при тези температури, споделиха част от участниците. Повечето от тях са..

публикувано на 15.12.18 в 10:15