Пада възрастовата граница на употребяващите наркотици

През отиващата си година случаите на остри интоксикации с алкохол в Клиниката по  токсикология към Военноморската болница във Варна са по-малко, за сметка на увеличените инциденти с наркотици, особено с метаамфетамини - това съобщи проф.Снежа Златева-началник на клиниката по време. Данните съобщи на симпозиум, посветен на клиничната токсикология,  в рамките на "Дни на науката  във ВМА-Варна " под патронажа на началника на ВМА бриг. генерал Венцислав Мутафчийски. Проф.Златева коментира снижаването на възрастта при приемане на наркотици.

Интервюто с проф. Златева можете да чуете в прикачения файл:

Началникът на здравното заведение проф.Ивайло Въжаров, посочи, че форумът е посветен на 28-годишнината от създаването на клиниката по токсикология.ВИЖТЕ ОЩЕ

Празнуваме Атанасовден

Храм  „Св. Атанасий” във Варна ще отбележи своя храмов празник на 18 януари. По този повод от 9:00 ч. Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще отслужи празнична архиерейска св. Литургия. В нея участие ще вземат свещеници от епархията. По установена вече традиция след службата, ще бъде отслужен водосвет и ще се освети риба, която ще се..

публикувано на 18.01.19 в 06:17

Къде във Варненско няма да има ток?

Пореден ден без електричество очаква жители на няколко варненски села и местности. Заради плановите прекъсвания на Енерго про във времето от 9.00 до 16.00 часа днес без електричество ще са части от селата Пчелник, Сава, Дебелец, Цонево, Добрина, Манастир, Рояк, Чайка, Тутраканци, Бозвелийско, както и част от   жители на град Провадия. За..

публикувано на 18.01.19 в 06:05

Слъчево време и в петък

5 градуса температура на въздуха във Варна измериха термометрите точно в 5.00 часа. Атмосферното налягане е 1016 хектопаскала, малко по-ниско от нормалното за месеца, до края на деня слабо ще се понижи. Относителната влажност на въздуха е 78 %. Най-студено тази сутрин е в Шумен минус 4 градуса. Минус 2 е в Карнобат. 0 градуса е в Добрич и..

публикувано на 18.01.19 в 05:54

Инфекциозното в Добрич не работи - няма лекари

Отделението по инфекциозни болести в многопрофилната болница в Добрич временно е затворено. Причината е, че и двамата лекари, които работят в него, са болни. Проблем в кадровото обезпечаване има и в Отделението по реанимация. Част от пациентите от Инфекциозното отделение са прехвърлени в Детското отделение на многопрофилната болница в Добрич,..

публикувано на 17.01.19 в 17:04

Във Варна и Добрич - без грипна ваканция!

Варненските ученици ще продължат да ходят на училище и през следващите дни. За момента прекратяване на учебно-възпитателния процес в училищата в община Варна заради нарастващия брой на болните от грип и ОРЗ няма, но се въвеждат  предепидемиологични мерки. Това реши Областната комисия за борба с острите респираторни заболявания.  Забелязва се сериозен..

обновено на 17.01.19 в 16:41

Брекзит може да увеличи таксите за българските студенти

Един от най-обсъжданите проблеми в Европа през последните дни е Брекзит и провалената сделка на министър-председателя на Обединеното кралство - Тереза Мей. Стана ясно, че тя остава на поста си, както обаче, остава и неяснотата, свързана с излизането на държавата от съюза. Това обърква българите, които имат намерение да учат там. За Кристиян..

публикувано на 17.01.19 в 16:40

Булката беглец от Аврен

Булките бягали от сватбата си и преди повече от век, това разкрива етнографската експозиция в читалището в село Аврен. Свекървата изработила целия костюм за снахата, която трябвало да посрещне у дома. Направили всичко, както традицията повелява -  дебел вълнен плат в червено, от вътрешната страна - памук, ширити, украса. Но момичето избягало и след това..

публикувано на 17.01.19 в 16:17