Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-хубавият подарък за Коледа - без хапче за диабет и високо кръвно

Снимка: Радио Варна

Георгиус Вергос е на 60 години. Взимал по 14 хапчета и 30 единици инсулин на ден. В списъка с диагнозите били диабет, високо кръвно, проблеми с черния дроб, панкреаса и много други. Вървял изключително трудно. С помощта на приятели изминавал няколко метра, защото имал запушени кръвоносни съдове. Всяка сутрин се събуждал с крампи. Признава,че в последно време се движел единствено между дивана и банята.

Той е от Патра, Гърция,  и е от инвеститорите в България. Има бизнес и в други балкански страни. Пътувал е много по света и се е срещал с много лекари в опит да подобри своето здравословно състояние. но всички го убеждавали, че до края на живота си трябва да приема медикаменти за високо кръвно и диабет. Личният му лекар в Гърция след всеки здравословен проблем изписвал още нещо.

Само след 20 дни плодове, чай и мед и 10 дни захранване в клиниката на д-р Емилова, той е толкова различен, че най-често повтараряната от него дума е "чудо". Като това да се движи сам и с огромно удоволствие цели 7 километра вместо предишните стотина метра с помощ на приятели, които го държели от двете страни. Като това да взима половин хапче на ден, само при нужда, за диабета. А д-р Емилова му обещала, че и без него ще може при следващата програма за изчистване на токсините.

Чудо като това да забрави за останалите 14 хапчета. Или като това да се събужда нормално сутрин, без болки в краката и без крампи. Да може да си раздвижи ходилата. Или като чудото, при което след месец от черния му дроб, който бил трета степен омазнен и според някои лекари - в състояние на цироза, вече всичко да е нормално. Всъщност, според Георгиус Вергос всички органи работят отлично и без медикаменти само след един месец детоксикация. Свалил е 10 килограма, 9 от които са мазнини. Вече използва ризите на съпругата си, защото неговите му станали широки. Убеден е, че това е най-хубавия му подарък за Коледа и ще продължи програмата. Запазили са дни за престой и през февруари, и през юли. Категоричен е, че ще дойде и в следващите години, защото иска отново и отново да види усмивката на д-р Емилова по време на сутрешната гимнастика, да чуе нейните лекции, които да обяснят как храната влияе на тялото, да се разходи с колеги в района на хотела, защото вече изпитва удоволствие от ходенето пеша и защото в клиниката "80 процента от посетителите са предприемачи и има какво да си кажем".

Георгиус Вергос има къща на брега на морето в Гърция, но определя Варна и нейният бряг като "рай". И е готов да разкаже за всичко това на своите приятели.

Готов е на още нещо. Всъщност, вече го е направил - сериозно е намалил количеството алкохол, защото преди това консумирал всичко. Признава, че след програмата на плодове и чай дори чашката на бара не го изкушавала. Обещава да спре цигарите след месеци, а и те доскоро били голямо изкушение за 60-годишния грък.

"Той по природа е бохем и беше трудно да го убедя да направи програмата на д-р Емилова, но когато дойде и направи няколко дни, и се почувства добре, сам реши да останем повече дни", разказва жената до него - българката и негов преводач Денислава Димитрова. 

Георгиус Вергос е убеден, че много повече хора трябва да научат за възможността сами да подобрят своето здраве, като се хранят правилно и с пълноценни храни. Затова е много благодарен на екипа на д-р Емилова и нейната клиника, където не само дават здраве, но и учат човек сам да го пази и съхранява. Като предприемач е твърдо решен да популяризира това дело и съжалява, че България още не се е възползвала от възможността да "изнася здраве".







Клиниката на д-р Людмила Емилова  е в хотел Аква Азур в курорта "Св. Св. Константин и Елена".  Ще работят до 21 декември и започват работа от 11 януари 2019 година. Информация може да получите на тел. 0888 951 288.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Гладната революция на д-р Емилова" - премиера на книгата във Варна на 26 април

Новата книга на д-р Емилова ще бъде представена тази сряда, 26 април, от 18 часа в концертното студио на РАДИО ВАРНА. Книгата „Гладната революция на д-р Емилова“ разказва историите на 25-ма от нейните пациенти - вече излекувани или дори спасени. И срещата с всекиго от тях  оставя  трайна следа в живота и - заради изпитанията, рисковете,..

публикувано на 23.04.23 в 14:25

„Керанка – глад за живот“ с премиера във Варна на 9 март

„Глад за живот“ е вдъхновяващата история за изцеление то на Керанка Костова. Това е филм за изумителния дух и страстта да живее, които тази млада жена има, за да се спаси от множествената склероза. Прожекцията във Варна е на 9 март от 19 часа във във Фестивален и конгресен център - Варна.   Днес Керанка е усмихната..

публикувано на 05.03.23 в 18:45

Бавно, но сигурно, последиците от ковид-19 отзвучават с плодолечение

Сезонът край морето започна за Клиниката на д-р Емилова . Много от пациентите постъпват, за да се възстановят след коронавирус. Постковид синдром – така медиците наричат  хроничното заболяване, което може да се проявява в най-различни форми. Според данни, цитирани от Дойче веле, около 15% от преболедувалите, продължават да страдат от..

публикувано на 18.11.21 в 07:25

Д-р Емилова спасява здравето, променя живота

Светлана Рачева е от хората, променили живота си към по-добро. В Клиниката на д-р Емилова тя идва от Бургас с намерение за пълна почивка, съчетана   с профилактика: https://bnr.bg/varna/post/101549936/d-r-emilova-balgarskata-sharlot-gerson Нямах основни заболявания, нямах основателна причина, когато дойдох за първи път в клиниката..

публикувано на 15.11.21 в 07:05

В Клиниката на д-р Емилова се отварят очите на хората

В Клиниката на д-р Емилова отварят очите на хората за здравето - как то е свързано с вътрешната чистота на тялото, за освобождаването от токсичните отрови на модерния свят, за значението на природосъобразното хранене и гладуването.  Как  пациентите пристигат уморени, притеснени, с болки, без настроение и потиснати.  Как само няколко дни,..

публикувано на 07.11.21 в 19:05

Д-р Емилова - българската Шарлот Герсон

Когато абсолютно обикновени хора превръщат личната си кауза в обществено добро, спокойно казваме, че са будители. На 1 ноември разказваме за д-р Людмила Емилова – един лекар, който за мнозина е просветител, след срещите с когото хората поглеждат по друг начин на живота си, преосмислят го и го променят, към по-добро. Такъв е примерът на..

публикувано на 01.11.21 в 12:24

Със здравословен начин на живот се преодолява постковид синдромът

При здравословен начин на живот постковид синдромът отстъпва. Това показва практиката в Клиниката на д-р  Людмила Емилова край Варна. Как помагат там на пациентите, преминали изпитанието коронавирус, обясни д-р Емилова: Правим всичко възможно да пречистим пациентите както от самото заболяване и от всички поражения, които е нанесло на различните..

обновено на 26.10.21 в 12:27