"Свободата да бъдеш" - конкурс на Зонта клуб Варна

| обновено на 07.01.19 в 17:06

Откриване - 11 януари, петък, Арт салон на Радио Варна, 18.00 часа

Откриване на изложба и награждаване на отличилите се творби от конкурса на Зонта клуб - Варна, посветен на Амелия Еърхард - една от първите жени пилоти и първата жена, прелетяла над Атлантическия океан.

Датата за откриването не е избрана случайно, тъй като Амелия Еърхарт е осъществила рекордния полет от Хонолуло, Хавай, до Оукланд, Калифорния, по маршрут, по който преди това са загинали десетки пилоти на 11 януари 1935 г, и  членовете на Зонта Интернешенъл обавяват 11-ти януари за ден на Амелия Ерхарт. Зонта Интернешенъл е международна организация от жени - ръководители и професионалисти в своята област, работещи съвместно за повишаване статуса на жените, като признават куража, характера и културата им.

Зонта клуб - Варна благодари на всички талантливи участници, които са се запознали с живота и подвига на тази млада жена и вдъхновени от нейните мечти и устрем, са изразили в своите произведения усещането си за лична свобода!

Изложбата гостува в Арт салона по програмата на Радио Варна в подкрепа на талантливи деца и младежи „Криле за начало”.ВИЖТЕ ОЩЕ

Среща на Първо орхидеено общество България

26 януари, събота, 14.00 часа, Арт салон на Радио Варна Лекция "Колекциониране на орхидеи - история и изводите от нея". Лектор - Искра Сотирова. Повече за организацията тук

обновено на 14.01.19 в 11:40

Латино вечери в Радио Варна и през 2019-та година

Няма по-добър начин да се разтовариш от проблемите от това да се пренесеш в света на танца, макар и за малко. Чрез него можеш да изразиш всичките си емоции при това красиво. Когато човек танцува, не мисли за друго, а просто се отдава на ритъма на музиката. Всеки танц носи уникално усещане, но има танци като латиното, които..

публикувано на 02.01.19 в 17:05