"Свободата да бъдеш" - конкурс на Зонта клуб Варна

| обновено на 07.01.19 в 17:06

Изложба на всички творби, участвали в конкурса на Зонта клуб - Варна, може да разгледате в Арт салона на Радио Варна. Конкурсът е ежегоден и е посветена на Амелия Еърхард - една от първите жени пилоти и първата жена, прелетяла над Атлантическия океан. Официалното награждаване и откриване на изложбата бе на 11 януари - на тази дата Амелия Еърхарт е осъществила рекордния полет от Хонолуло, Хавай, до Оукланд, Калифорния, по маршрут, по който преди това са загинали десетки пилоти. По този повод членовете на Зонта Интернешенъл обявяват 11-ти януари за ден на Амелия Ерхарт.

Изложбата може да бъде разгледана в Арт салона на Радио Варна до 31 януари. Посетителски часове от 14:00 до 18:00 часа.

Зонта Интернешенъл е международна организация от жени - ръководители и професионалисти в своята област, работещи съвместно за повишаване статуса на жените, като признават куража, характера и културата им.

Зонта клуб - Варна благодари на всички талантливи участници, които са се запознали с живота и подвига на тази млада жена и вдъхновени от нейните мечти и устрем, са изразили в своите произведения усещането си за лична свобода!

Изложбата гостува в Арт салона по програмата на Радио Варна в подкрепа на талантливи деца и младежи „Криле за начало”.