Estonian Voices - ледена красота в кристална хармония!

| обновено на 04.01.19 в 19:26
Estonian Voices
Снимка: Личен архив

В "Акапела с Крис и Кос" Ви срещаме с Estonian Voices - единствената по рода си етно-поп вокална група, още един ярък представител на акапелната традиция в северните страни!

Естония е уважавана страна, заради високото ниво на образование в класическата музика, което води и до високо качество на тамошните групи. Северните страни, в това число и Естония, са неотменна част от акапелния професионален свят. Публиката там е образована, има изграден вкус, затова е съвсем естествено там да се появи ансамбъл на толкова високо равнище.

Когато чуете Estonian Voices, oще от първите секунди ще Ви изненада екзотичната комбинация - суровото и първично пеене, опитомено в ледената красота на кристална шестгласна хармония. Ще си представите необятния равнинен хоризонт на естонската природа, белите нощи, северното сияние. Почти всички аранжименти и композиции са дело на Kadri Voorand - красивият и плътен алтов глас в ансамбъла. Тя е и носителят на "джаза" в групата - неподражаемото усещане за музикален полет без граници! 
От звуковия файл ще чуете музика на Estonian Voices и ще научите подробности за групата.
"Акапела с Крис и Кос" е седмична рубрика на Кристиян Неделчев и Константин Бейков, която се излъчва в предаването "Джем сешън" 
Estonian Voices
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Морски сюжети" на Венцислав Марков и неговото "довиждане" с лятото

Изложбата „Морски сюжети“ с живопис, метал и скулптура откри вчера в галерия „Ларго“ варненският автор Венцислав Марков. Темата на експозицията е повлияна от варненското крайбрежие и морето, на което скоро ще трябва да кажем „довиждане“ с идването на есента. Изненада за публиката са живописните творби на варненеца. В платната, изпълнени с масло,..

публикувано на 20.09.19 в 12:34

Започва Международният фестивал за късометражно кино „IN THE PALACE“

Фестивалът ще се проведе във Варна от 19 до 26 септември във ФКЦ. Цялостната програма на фестивала предвижда прожекции, професионални конференции и срещи с индустрията, питчинг сесия, както и редица концерти, част от музикалния фестивал IN THE PALACE. За пореден път екипът на фестивала отбелязва положителната тенденция все повече български..

публикувано на 20.09.19 в 10:10

Международният арт и етнофорум „Без граници” започва в Балчик

Очакват се 70 участника от Канада, Германия, Румъния, Латвия, Нидерландия, Финландия, САЩ, Швеция, Индия, Русия, Белгия, Франция, Унгария, Полша, Испания, Дания, Норвегия, Белгия, Великобритания, Северна Македония, Украйна, Австрия и България. Музикалният етно/уърлд фестивал в рамките на форума ще се проведе на 21 и 22 септември с вход свободен на..

публикувано на 20.09.19 в 09:53

"Море от ритми" за 9-ти път в Балчик

По­ве­че от 1 400 из­пъл­ни­те­ли от 16 об­лас­ти на Бъл­га­рия и от чуж­би­на ще се ка­чат на сце­на­та на фол­клор­ния фес­ти­вал "Мо­ре от рит­ми", кой­то прев­зе­ма Бал­чик ве­че де­ве­та го­ди­на в праз­нич­ни­те септемврийски дни - от 20-и до 23-и сеп­тем­ври. На­цио­нал­но­то съ­би­тие от ми­на­ла­та го­ди­на пре­рас­на в..

публикувано на 20.09.19 в 07:02

Елин Колев: За да създаваме музика, трябва да сме искрени

Преди концерта си във Варна на 24 септември от 19 часа във Фестивален и конгресен център с Русенска филхармония младият талантлив концертиращ цигулар споделя пред Диана Димитрова своите очаквания размисли и вълнения. Идвам във Варна след петгодишна пауза. През 2014 г. заедно с оркестъра на Класик ФМ, диригента Григор Паликаров и..

публикувано на 19.09.19 в 12:26

Черногорският и Приморски митрополит Амфилохий с послание от Варна за православното възпитание на младите хора

Православното възпитание на децата и съхраняване на българското семейство ще са основни теми в Седмицата на православната книга , която започва на 19-и септември във Варна и ще продължи до 25-ти септември. Домакини на събитията в програмата са Духовно-просветен център "Св. Архангел Михаил" и зала "Пленарна" в община Варна. Входът е свободен...

публикувано на 19.09.19 в 12:06

„Сън в лятна нощ” закрива „Виа Понтика” в Белия град

С театрален спектакъл на Драматичен театър – Търговище днес (18 септември, се закрива международният форум „Виа Понтика”- 2019. Любомир Фърков, Камен Иванов, Божидар Попчев, Славяна Любомирова, Ивана Стоянова, Сияна Янева, Атанас Махнев, Лъчезар Андреев ще представят в 18.00 часа в читалище  „Паисий Хилендарски“ „Сън в лятна нощ” от Уилям Шекспир...

публикувано на 18.09.19 в 16:45