1000 лева за болно момиче събраха ученици в Балчик

Благотворителен базар в подкрепа на Катерина Радославова  от Балчик.

1005 лева събраха ученици от основно училище „Антим I“ в Балчик в подкрепа на 15-годишната Катерина  Радославова, която страда от детска церебрална парализа. Идеята да протегнат ръка на семейството е на Ученическия парламент в Белия град.

„Искаме да покажем на света, че няма невъзможни неща! Нека бъдем съпричастни и да дарим надежда на Катерина да се бори!”, споделят Антимовци.

През  декември под надслов „Надежда за Коледа” Ученическият парламент към ОУ „Антим I ” организира Благотворителен Коледен базар. В рамките на няколко дни десетки детски ръчички с помощта на учители и родители изработиха красиви артикули, които да бъдат продавани в хода на кампанията. В базара се включи  и Народно  читалище „В.Левски-1959” в Балчик с изработените  от Коледната работилничка картички и венци.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Франция отваря пътя пред румънката Кьовеши за главен европрокурор

Румънката магистратка, иконата на борбата с корупцията Лаура Кодруца Кьовеши, е вече единствен кандидат за поста главен прокурор на Европейската прокуратура, след като Париж е изразил готовност да изтегли кандидатурата на нейния френски конкурент, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Румънският президент Клаус Йоханис обяви, че Франция..

публикувано на 20.07.19 в 07:08

Започна изграждането на лагера на Бялото братство на Седемте рилски езера

Днес започна изграждането на лагера на Бялото братство на Седемте рилски езера, казаха за БНР от ръководството на НП „Рила“. Група от 25 души организира палатковия лагер с хранителни продукти и посуда и съоръжения в района на хижа „Седемте езера“. Лагерът ще бъде разположен на регламентираното място, където се разполага от 90 години,..

публикувано на 20.07.19 в 07:06

Честваме 116 години от Илинденско-Преображенското въстание

Празничен концерт по случай 116 години от Илинденско-Преображенското въстание ще се проведе в парка в район „Аспарухово“ във Варна. Началото е от 10 часа със заупокойна молитва. Половин час по-късно стартира и богатата музикална програма с участието на ансамбъл „Гоце Делчев“.

публикувано на 20.07.19 в 07:02

Днес е Илинден

Българската православна църква почита днес паметта на Свети пророк Илия. Името му означава "Крепост Господня". Църковният празник е наречен от народа Илинден. Свети Илия се почита от всички християни като най-големия библейски пророк и заедно с Моисей - като един от двамата най-велики старозаветни мъже. На Илинден своя храмов празник отбелязва..

публикувано на 20.07.19 в 06:48

Преобладаващо слънчево време в събота

Днес ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е от източна четвърт във вътрешността слаб, а по крайбрежието до умерен от изток-североизток, временно усилен от бриза. Следобед от северозапад ще се заоблачи, ще се развива купеста облачност, но краткотрайни валежи с гръмотевици се очакват само над изолирани места в крайните северни части...

публикувано на 20.07.19 в 06:24

Шефът на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев получава 36 000 лева месечна заплата

Председателят на съвета на директорите на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев е рекордьор по най-високо месечно заплащане на държавна длъжност. Той е записал 434 537 лв. годишна данъчна основа от трудови доходи - това прави по над 36 000 лв. месечно възнаграждение, сочи справка в годишните данъчни декларации, съобщава БГНЕС...

публикувано на 19.07.19 в 17:32
Местни избори в Мездра

В над половината от селата около Балчик няма да избират кмет тази есен

В 8 от 19 села на община Балчик на 27 октомври ще се проведат избори за кмет на кметство. Това са селищата, които са с над 350 постоянно живеещи жители - Кра­не­во, Об­ро­чи­ще, Со­ко­ло­во, Се­но­кос, Гур­ко­во, Стра­жи­ца, Ля­хо­во, Без­во­ди­ца, съобщиха от отдел ГРАО в местната администрация. В ос­та­на­ли­те 11 села, които имат..

публикувано на 19.07.19 в 15:58