Технологиите помагат в клас на ученици от Първа езикова гимназия

4
Първа езикова гимназия Варна

Мнозина от нас започват и завършват деня си вперили поглед в смартфона - технологията, която позволява да общуваме и да бъдем почти навсякъде само с едно докосване на екрана. И докато все повече се говори както за ползите, така и за вредите от употребата и дори за зависимостите, които създава, смартфонът, той може да бъде много полезен за обучението в училище.

Към новите технологии, в полза на децата, добавяме интерактивни дъски, лаптопи и мултифункционални екрани. Всичко това е част от живота на учители и ученици в Първа езикова гимназия във Варна. Според децата новите технологии са в най-голяма помощ в часовете по езиково обучение. Те обясниха, че иновативният и забавен подход ги кара да запомнят уроците по-бързо и по-лесно.

"На учениците им е много интересно, учат и се забавляват едновременно", каза преподавателят по немски език в гимназията Станимира Мирчева. Тя използва новите технологии и методи в обучението постоянно.

Въпреки неоспоримите ползи и бъдещето на новите технологии, заместник-директорът на Първа езикова гимназия, Ангел Митев, е категоричен, че екранът няма да измести учителя. Той, обаче, вижда технологиите като мощно средство, което дава възмножност на учениците сами да се обучават.

Чуйте повече в звуковия файл:Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
ТЕЦ Варна

Антикорупционният фонд със сигнал до институциите заради милиони за студен резерв на ТЕЦ Варна

Фондацията Антикорупционен фонд е подала сигнал до ДАНС, министерството на енергетиката и енергийния регулатор заради решението на Електроенергийния системен оператор да плати милиони левове на ТЕЦ Варна за така наречения "студен резерв" – това са мощности, които стоят в готовност и се активират само има нужда от допълнителни количества ток. Според..

публикувано на 19.06.19 в 17:38

Варна е провинция, без фабрики, само спални се строят

Отчайваща е разликата между Варна и София по отношение на бизнеса. Наистина сме провинция. Това каза областният управител Стоян Пасев при откриването на форума "Икономика, инфраструктура и инвестиции" под наслов "Синергия за по-добра бизнес среда", организиран от Националното сдружение на недвижимите имоти във Варна. Нещо все не ни..

публикувано на 19.06.19 в 17:28

1015 лева е средната цена на нивите във Варненско

През 2018 г. средната цена на един декар земеделска земя в област Варна достига 1 015 лв., съобщават от Националния статистически институт. Увеличението спрямо 2017-а година е незначително - едва 0.5% повече в сравнение с 2017 година. В същото време на база 8 години (2018-а спрямо 2010-а г.) нивите във Варненско са поскъпнали близо 5 пъти - от 237 на 1015..

публикувано на 19.06.19 в 17:27

Пак затварят ул. "Г. Бенковски" между "Сливница" и "Владислав"

От утре 20-ти юни, четвъртък, ще бъде затворен участъкът от ул. „Г. Бенковски“ между бул. „Сливница“ и бул. „Вл. Варненчик“ за полагане на последния износващ пласт от плътен асфалтобетон, съобщават от общинската администрация. Отворен за движение е третият работен участък от ул. „Георги Бенковски“ - от ул. „Д-р Пискюлиев“ до ул. „Кракра“...

публикувано на 19.06.19 в 16:27

Две рибарски пристанища ще има в „Аспарухово“

Две пристанища ще развиват активна дейност в район "Аспарухово" – Рибарско пристанище - Варна и Рибарско пристанище „Карантината“. За първото Община Варна вече е подала документи в Морската администрация за получаване на удостоверение за експлоатационна годност. Рибарско пристанище -Варна  (бившето пристанище на „Рибни ресурси“ ЕООД)  бе..

публикувано на 19.06.19 в 16:06
плаж Кабакум, Варна

Само за година: Два пъти повече апартаменти за гости във Варна

Увеличаване на броя на категоризираните туристически обекти – стаи и апартаменти за гости, отчитат от дирекция „Туризъм“ към Община Варна. През 2018 година в морския град са регистрирани 260, което е ръст от 85% в сравнение с 2017г. Положителната тенденция продължава и тази година, като до 10-ти юни категоризираните апартаменти за гости са..

публикувано на 19.06.19 в 15:03

Бариера затвори за коли дамбата в Балчик

От тази седмица с бариера е ограничено движението на автомобили по дамбата в Балчик Въведен е пропускателен режим, който ще продължи до 30 септември през КПП "Бяла къща". По крайбрежната алея се позволява влизането на коли, които обслужват търговските обекти, и автомобилите на ОбП БКС. Входни карти се предоставят от Информационен център..

публикувано на 19.06.19 в 14:53