Технологиите помагат в клас на ученици от Първа езикова гимназия

4
Първа езикова гимназия Варна

Мнозина от нас започват и завършват деня си вперили поглед в смартфона - технологията, която позволява да общуваме и да бъдем почти навсякъде само с едно докосване на екрана. И докато все повече се говори както за ползите, така и за вредите от употребата и дори за зависимостите, които създава, смартфонът, той може да бъде много полезен за обучението в училище.

Към новите технологии, в полза на децата, добавяме интерактивни дъски, лаптопи и мултифункционални екрани. Всичко това е част от живота на учители и ученици в Първа езикова гимназия във Варна. Според децата новите технологии са в най-голяма помощ в часовете по езиково обучение. Те обясниха, че иновативният и забавен подход ги кара да запомнят уроците по-бързо и по-лесно.

"На учениците им е много интересно, учат и се забавляват едновременно", каза преподавателят по немски език в гимназията Станимира Мирчева. Тя използва новите технологии и методи в обучението постоянно.

Въпреки неоспоримите ползи и бъдещето на новите технологии, заместник-директорът на Първа езикова гимназия, Ангел Митев, е категоричен, че екранът няма да измести учителя. Той, обаче, вижда технологиите като мощно средство, което дава възмножност на учениците сами да се обучават.

Чуйте повече в звуковия файл:Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
училище

Ремонтът на СОУ "Димчо Дебелянов" ще завърши през март

Това обяви днес Лилия Христова, директор на дирекция „Образование и младежки дейности“ към община Варна, която е и ръководител на проект „Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“ по Оперативна програма „Региони в растеж“. Ремонтът на СОУ "Димчо Дебелянов" започна през аптил м.г., а проектът предвижда ремонт на..

публикувано на 22.01.19 в 15:52

Измамниците стават все по-изобретателни

Две измами са регистрирани на територията на област Добрич през декември. От ОД на МВР в Добрич съобщават за нов сюжет на измама по интернет, при която жертви са самотни жени на средна възраст. Сумата на двете престъпления е от близо 8 000 лева. Първата измама е на територията на Добрич и е за сумата от 4 000 лева, а втората, която е и..

публикувано на 22.01.19 в 15:50

Градските хотели са пълни и през зимата

В момента във Варна се развива много добре градският туризъм и дори през зимния сезон хотелите са пълни.  Това съобщи Павлин Косев, собственик на хотел и председател на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите. Причина за това са корпоративни резервации - много фирми и  институции организират през този период обучения за своите..

публикувано на 22.01.19 в 15:43

Близо 5 милиона лева за чистотата в Балчик

4,948 милиона лева е предложената план сметка в община Балчик за разходите по сметосъбиране, сметоизвозване, обезвреждане на битовите отпадъци в депа и чистотата на териториите за обществено ползване за 2019 година. От тях за събиране на битовите отпадъци и транспортирането им до инсталации и съоръжения за третиране са..

публикувано на 22.01.19 в 15:20

Рекорден бюджет за образование и през 2019 г. във Варна

Сумата от над 142 млн. 674 хил.лв. съставлява 35 % от бюджета на Варна за 2019 г., което прави финкция "Образование" приоритет в програмата на общината. Тя е с 24 млн. повече от 2018 и с 38 млн. над парите за ресора през 2017 г. Ще се инвестира в инфраструктурата на училища, гимназии и детски градини, за ремонти и ново строителство. Цел е и..

публикувано на 22.01.19 в 14:54

Подобрява се качеството на социалните услуги във Варна

Значително се подобрява качеството на социалните услуги във Варна, това заяви на комисия „Социални дейности и жилищна политика”   Таня Василева- директор на дирекция Социални дейности. Пичината е, че многократно сме извършвали проверки в центровете в Община Варна. Така се постига съответствие между стандарт и качество на предоставените услуги,..

публикувано на 22.01.19 в 13:47

Нова техника за над 700 хил. лева купува болницата в Добрич

Седем нови хемодиализни апарата очаква многопрофилната болница в Добрич до месец. Здравното заведение е обявило обществена поръчка и за нов скенер, но тя се обжалва пред Комисията за защита на конкуренцията. Средствата за закупуването на новата техника са предоставени от Министерството на здравеопазването в края на миналата година и са в..

публикувано на 22.01.19 в 13:34