Кръстовището на бул. "Васил Левски" с ул. "Прилеп" ще бъде затворено за коли от понеделник

Автор:

Ул. „Прилеп“ в зоната на кръстовището с бул. „Васил Левски“ ще бъде затворена от понеделник, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ на Община Варна.
Промяната в движението се налага заради предстоящи строително-монтажни работи по новия булевард. Ограничението ще продължи до приключване на строително-монтажните дейности.
За улеснение на живеещите и работещите в района ще бъде направен пробив на ул. „Кестен“ към бул. „Цар Освободител“ - така ще  бъде осигурен обходен маршрут за бул. „Цар Освободител“.  Движещите се по бул. „Васил Левски“  - от базар „Левски“ в посока ХЕИ и бул. „Христо Смирненски“, ще бъдат отклонени по ул. „Роза“ и ул. „Брегалница“. За връзка с бул. „Цар Освободител“ обходът ще се осъществява по ул. „Отец Паисий.“

Маршрутни промени ще има за автобусни линии №10, 12 и 23, в участъка на ул. „Прилеп“ - от кръстовището с бул. „Васил Левски“, обявиха от „Градски транспорт“. От жп гарата и Аспарухово, след спирки „Янко Михайлов“ и „Проектантска“, автобусите ще се движат по бул. „Цар Освободител“. На кръстовището с бул. „Хр. Смирненски“ ще завиват надясно и ще се включват по утвърдените маршрути. Няма да се обслужва спирка „ВиК“, ще се обслужват спирки „Струга“ и „Победа“.

Автобусите по линия №12 от „Бриз“- в посока „Аспарухово“, след спирка „Военна болница“, ще завиват наляво по ул. „Подвис“ и ще обслужат спирки „Зеленика“, „Спартак“, след което ще се включват по маршрута си. За периода на ремонтните дейности по линията няма да се обслужват спирки „Подвис“, „Вятърна мелница“, „ВиК“.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ангелкова: При нарушения на плажа, ще сме безкомпромисни!

До момента няма констатирани сериозни нарушения на договорите за стопанисване на плажове по българското Черноморие, както и за недопускане на туристи на свободните зони , коментира в интервю за предаването  "Туарегент" министърът на туризма  Николина Ангелкова .  Предстои началото на геодезичен мониторинг на плажната ивица, чрез който в..

публикувано на 17.06.19 в 14:09
Европейски статистически институт

Рязко ускоряване на растежа на заплатите в България в началото на годината

През първото тримесечие на 2019-а темпото на растеж на заплатите в еврозоната се подобри слабо спрямо края на миналата година при забавяне в рамките на целия ЕС и при рязко ускоряване на растежа в нашата страна, показват данни на Евростат. Заплащането на труда в еврозоната се увеличава на годишна база през първото тримесечие на годината с..

публикувано на 17.06.19 в 13:38

Все повече чужди туристи оставят плажовете, за да обикалят България

Независимо че на Българското Черноморие сезонът не се очертава да бъде от добрите и туристическият бизнес има големи опасения за неговия успех, във вътрешността на страната се наблюдава увеличение на интереса към туристическия продукт. Това отбелязват от Българската асоциация на туристическите оператори и туристическите агенти. Те..

публикувано на 17.06.19 в 12:27
Екоактивисти блокираха на 14 юни движението на Орлов мост в столицата, за да протестират срещу приетите в парламента текстове от Закона за Черноморското крайбрежие.

Организацията „Бетономорие“ поиска от президента вето на закона за Черноморието

Представители на гражданската група „Бетономорие“ внесоха при президента искане за вето върху гласуваните от Народното събрание преди дни поправки в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие . Измененията предизвикаха недоволството на еколозите. Според тях приетите промени ограничават правото им на свободно къмпингуване, увреждат..

публикувано на 17.06.19 в 12:25

Започва дело за убийство при самоотбрана в Дългопол

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд мъж за убийство при превишаване пределите на неизбежната отбрана, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна 55-годишният Мартин от Дългопол е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура за умишленото убийство на своя съгражданин - 36-годишния Стефан. Подсъдимият и..

публикувано на 17.06.19 в 12:24

Тежка катастрофа с двама загинали до село Каменар

Две жени са загинали в тежка катастрофа близо до село Каменар, съобщават от дирекцията на МВР във Варна. Около 10:10 часа лека автомобил "Сеат" се е сблъскал с камион на Т-образното кръстовище за село Долище след разклона за Каменар. Вследствие на инцидента две жени от лекия автомобил са загинали на място. В автомобила е имало и дете, което..

публикувано на 17.06.19 в 12:10

Ципрас заплаши Турция с евросанкции заради газови сондажи край Кипър

Гръцките опозиционни партии подкрепиха премиера Ципрас за санкции на Европейския съюз срещу Турция във връзка с проучвателните сондажи до Кипър. Ципрас свика извънредно заседание на Съвета за национална сигурност. Въпреки напрежението  от предизборната кампания опозицията призна необходимостта от съвместна стратегия Атина-Никозия срещу..

публикувано на 17.06.19 в 11:16