Без хапчета за подагра и високо кръвно

Снимка: Радио Варна

Свалени килограми, излекувана подагра и кръвно в норма без лекарства – по този начин се променя живота на Мирослав Ангелов от Враца. Причината за промяната е природосъобразния начин на живот. В последните години той спазва съветите на д-р Людмила Емилова за хранене и движение.

Имам оплаквания от подагра от 2004 година. Малко по-късно и кръвното налягане стана високо. Всичко това беше свързано с наднорменото тегло. По това време бях около 97 кг. През годините направих няколко не съвсем успешни опита за промяна на ситуацията. С различни видове режими и диети успях да сваля малко килограми, но подаграта и високото кръвно си оставаха. Започнах да се интересувам и от гладуванията. Още в началото вярвах, че са полезни, но мислех, че аз не мога да ги направя. След като се запознах с книгите на Пол Брег, на д-р Фърман, д-р Грегър, се мотивирах да направя по-сериозни опити в тази посока.

СнимкаОт колко време правите програмата на д-р Емилова?

Точно програмата на д-р Емилова – последната една година. Подобни програми, за които и тя разказва – на  Пол Брег и д-р Фърман, от  2014 година.Тогава започнах първите по-сериозни гладувания. Като направих първото, спрях хапчетата за подагра и до момента всички изследвания са в норма и нямам никакви оплаквания. С първата програма спрях и хапчетата за високо кръвно – бета блокери и едно друго. След второто гладуване тези медикаменти бяха спрени на 100 процента. Две години съм без лекарства за високо кръвно и то е в нормални граници.

Сега отново сте в клиниката на д-р Емилова?

За контролен преглед. Имах оплаквания от стомашна тежест и болка и тогава ми откриха полипи на дебелото черво. Стандартната медицина не даваше варианти за лечение, а варианти за наблюдение и след това - оперативно премахване. Докато ги лекувах, ми откриха и язва на стомаха. Вече бях посетил клиниката на д-р Емилова. Когато ми откриха язвата, се срещнах отново с нея и тя ми предписа 20 дни на плодове, чай и мед и захранване. Направих програмата през август и септември. При контролна гастроскопия в София се оказа, че язвата е напълно изчезнала, лигавицата е зарастнала. Направих още изследвания и всичко е в норма.

Считам, че много болести, за които лекарите ми казваха, че са нелечими и хапчетата за тях са до края на живота, вече съм се разделил с тях благодарение на природния начин на лечение и препоръките на клиниката на д-р Емилова.

СнимкаКакво променихте в начина си на живот, за да постигнете тези резултати?

Може би най-основното е разбиранията за всичко. Защото понятието диета, както ние си го представяме, не води до траен резултат. То е частично и временно решение, след което се постига въпросния йо-йо ефект, за който сме чували.

Когато започнах програмата на плодове и чай, окончателно спрях тютюнопушенето. В определени моменти от живота си много пушех. Спрях кафето и вече не използвам дори и силен чай. Изключих от менюто си тестени продукти и безалкохолни напитки. В ограничени количества са месата и млечните продукти.

Започнах да се занимавам с йога, латино танци. Опитвам се да разкажа това и на хората около мен – да им покажа, че нещата се случват в по-голямата си част с природосъобразните методи и форми.


Клиниката на д-р Людмила Емилова е в хотел "Аква Азур" в курортен комплекс "Св.Св. Константин и Елена" край Варна. Телефон за връзка със секретарите : 0888 951 288ВИЖТЕ ОЩЕ

Плодолечението дава заряд, сила и енергия

13 години Татяна Стоянова посещава клиниката на д-р Людмила Емилова и споделя идеята за здравословен начин на живот в ежедневието си. През 2003-та година Татяна опитва за първи път лечебното гладуване с резервираното убеждение, че то е несъвместимо с нейното обичайно ниско кръвно. Много бързо обаче разбира, че режимът на плодове и чай я кара да..

публикувано на 09.09.19 в 06:00

Природосъобразният живот е разковничето да си здрав

Няколко сериозни диагнози и необходимостта от спазване на природосъобразен живот, но задължително под лекарски контрол. Това са причините българското семейство Манови, които от години живеят в САЩ, да потърсят  помощ от д-р Людмила Емилова. Здравейте! Каква е Вашата история накратко? Казвам се Красимир Манов, роден съм в България, но от 30 години..

публикувано на 02.09.19 в 15:45

Здрави и спокойни са децата, родени след плодолечение при д-р Емилова

Тотална промяна  се случва в живота на бившата гимнастичка Милена Георгиева от  София след срещата и с д-р Людмила Емилова. Първата ми среща с д-р Емилова беше след тежка бременност и раждане. Качих 30 килограма. Възстановяването беше трудно и тежко. Така реших да опитам в клиниката на д-р Емилова. В началото беше трудно. Чувствах се отпаднала и..

публикувано на 26.08.19 в 14:26

Три поколения жени с пълно доверие към д-р Емилова

"Плодолечението е моето лечение и за всичко се доверявам на д-р Емилова". Така Феня Динкова от Пазарджик започва разказа си защо избира  да отпразнува 63 си рожден ден с дъщерята и внучката в клиниката при д-р Людмила Емилова. Всяка година тя поне по два пъти се среща с докторката и провежда гладолечение под нейно наблюдение.  Резултатите,..

публикувано на 19.08.19 в 12:50

Плодолечението помага и при анорексия

Програмата за природосъобразен начин на живот на д-р Людмила Емилова помага не само на хора с повече килограми, но и на такива, които са под нормата. За това разказва д-р Донна Спасова, която е последното попълнение в клиниката на д-р Емилова. -   Какво се случи при Вас? -   Аз не бях с наднормено тегло, а тежах 55 килограма...

публикувано на 12.08.19 в 06:00

При д-р Емилова си поемам дъх

Необходимостта да обърне духовните очи към себе си е една от причините Маргарита Хофер да дойде отново в клиниката на д-р Емилова. Тя идва от Швейцария, където живее в продължение на десетилетия. "Посвещават те в теб самия и ти казват да се вземеш в ръце“. Така звучи случващото се в клиниката на д-р Емилова през очите на една от нейните..

публикувано на 05.08.19 в 06:00

Край на главоболието с плодолечение

За втори път в клиниката на д-р Людмила Емилова край Варна идва една дама от Русия. Доволна е от постигнатите резултати и продължава борбата за своето здраве. Аз се казвам Людмила Седорина и съм от Москва. Имам много познати, които са били при д-р Емилова и са много доволни, защото имат отлични резултати. Затова по тяхна препоръка аз дойдох..

публикувано на 29.07.19 в 06:00