"POST FACTUM" на 4 февруари с Емилия Николова

"Радио POST-ер" - денят в пет и повече минути

Какъв е отрасловият профил на Варненска област? Интервю с икономиста Петър Ганев

Криворазбраната топлофикация - докато в София всеки шести си маха радиаторите, то във Варна клиентите на местното "топло"  се увеличават. Каква е причината? Разговор с Любомир Костов, ръководител отдел "Клиенти и развитие" във "Веолия енерджи"

Китай се готви да посрещне Нова година. Традициите на празника научаваме от Чон Дан, която преподава китайски език на ученици във Варна


ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО на 18 април със Светлана Вълкова

80 младежи от 14 европейски държави ще преминат през Европа с велосипеди по проект „Пътища за нашето бъдеще“ Изложение „Ден на кариерата 2019” във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” Репортаж от общинската комисия „Собственост и стопанство”  Роби Лакатош – цигуларят с най-бързите пръсти с концерт във Варна Варненска премиера на..

публикувано на 18.04.19 в 13:25

"Новият ден" на 18 април 2019 г. с Димитрина Дончева

Казваме Ви  "Добро утро” с Юри Георгиев -   варненецът, който обича вятъра, свободата на полета и цветните феерии. Пилот по професия, днес се занимава с изработването на хвърчила и пътува по целия свят, за да участва във фестивали на хвърчилата. Какво подари Стойчо Стоев от Провадия на своите съграждани за Цветница - празника на града?..

публикувано на 18.04.19 в 06:00
Варна

НА СВЕТЛО на 17 април, сряда

Каква ще е организацията по провеждането на Европейските избори?; Отзвук от втората национална среща, посветена на плановете за устойчива градска мобилност; Решенията от заседанията на комисиите към Варненския общински съвет: "Социални дейности", "Здравеопазване" и „Европейски въпроси и международно сътрудничество”; Гостува ни Петя..

публикувано на 17.04.19 в 10:44

"Новият ден" на 17 април с Мариела Димитрова

Ще бъдат ли спасени дюните в промените в Закона за Черноморското крайбрежие с гледни точки по темата в 7.45 часа Валери Великов, който ще продължи темата е предаването ни „Море и бряг” днес след 11 часа. Презастрояването на централната градска част на Варна затруднява циркулацията на въздуха и повишава замърсяването, изтъкнаха..

публикувано на 17.04.19 в 06:48

Обучението на деца е изпълнена с предизвикателства дейност

Продължаваме с публикациите на материали, касаещи чуждоезиковото обучение на  децата. Ако желаете да попитате специалистите или да изкажете Ваше мнение по темата, пишете ни на nyuansi@bnr.bg Като преподавател по английски език на деца и юноши Таня Колев препоръчва чуждоезиковото обучение да започне от пет или шест-годишна възраст ...

публикувано на 16.04.19 в 12:29
Пролетна Варна

"На светло" във вторник, 16 април

140 години Търновска Конституция, отбелязваме на 16 април. Срещаме ви с Владимир Владимиров, началник отдел „Държавен архив“-Варна; "Ден на отворените врати“ организират съвместно Районен съд – Варна и Районна прокуратура – Варна в празничния за юридическата общност 16-ти април. За поредна година традиционно през април, когато се отбелязва..

публикувано на 16.04.19 в 10:28

"Новият ден" на 16 април 2019 г. с Димитрина Дончева

От коя страна на въдицата рибата е най-сигурна? Разговор край морето. Пътешествие из Северна България – или кои слабо познати места си струва да видим. Разговор с 83-годишният варненец Петър Обретенов. Адвокат по професия, бил е съдия, народен представител във Великото народно събрание, секретар на Съвета по законодателство към..

публикувано на 16.04.19 в 05:30