Ваня Славова

В радиото съм от 2006-та година. Минах през въртележката на графика: била съм водеща и новинар, но най-вече съм репортер по призвание. В тази роля се изявявам основно сега, макар да водя често предаването на БНР „По първи петли” с морски теми от Варна и да правя предаване „За селото” – нашенското, от Североизтока, което вече е европейска екзотика. Така между морето и селото се изявява родопската ми душа!

Репортерството ми дава простор: да летя навън, да споделям емоции, да срещам хора. Да имам реално нов и ярък ден. Студиото ми е тясно, стерилно и без живителен кислород.

Завършила съм Българска филология в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. Журналистиката направи на пух и прах много знания от там, заради неправилния словоред в медиите, честата липса на членуване и изобщо всички особености уж за грабване вниманието на слушателя.

При нас да цепиш секундата е майсторлък. 60 секунди пред микрофона могат да ти се сторят вековна бездна, ако си забравиш граматиката.  

Обичам да говоря директно, нямам цип на устата и не броя нито до три, нито до десет, преди да изрека това, което мисля. Малцина го приемат. Така или иначе мен ме интересуват останалите.

Мечтая за ерудирани събеседници, интересни събития и слънце в ефира!

Гласът не винаги дава адекватна представа за визията, но със сигурност разкрива духа. Затова, макар и скрити в радиото, сме открити пред вас: от "По първи петли", през "Новият ден", по обедно време в "На светло" или по залез в  "POST Factum". 

За финал гръцка философия: О,τι γράφει η μοίρα, δεν ξεγράφει η χείρα! В превод: "Каквото напише съдбата, не се заличава от ръката"!


ВИЖТЕ ОЩЕ

В "Улица "Събота" на 21 септември

Местни герои: Даниел Димитров, мениджър на “RockSchool”-Варна - за предстоящите малки акустични концерти и музикални работилници, които организират в малките паркове и квартали във Варна в рамките на проекта “На една песен разстояние”.  Олга Добрева - за стартиращия днес във Варна фестивал “Restaurant Week”; Рубриката “Разговори на тротоара” - днес..

публикувано на 21.09.19 в 12:00

"Позиция" с Валери Великов, на 21 септември

Кой спря радиото? Този въпрос си задаваме не само ние – работещите в него, но сигурно и вие – нашите слушатели. Въпросът трябваше да получи своя отговор след като станаха ясни резултатите от прокурорската проверка в радиото и след срещите и обсъжданията в СЕМ. Да обаче въпросите остават повече от отговорите. Но аз продължавам да питам: Кой..

публикувано на 21.09.19 в 08:30
Chart

#559 ТОП 20 (20.09.2019-27.09.2019)

публикувано на 20.09.19 в 19:08

В "Гравитация нула" на 20 септември с Мартин Николов

Гости на "Гравитация нула": -   Цанко Василев - директор на „In The Palace International Short Film Festival“ и Иванка Шишева, литературен и филмов изследовател, модератор на международната конференция „Късометражния филм: жанр Sui Generis”; -   Певицата Мими Иванова – председател на журито на XI Международен конкурс за вокално изкуство "Морски..

публикувано на 20.09.19 в 12:38

С "Хоризонти" по Светия път

Днес ще е докоснем до поклоническия туризъм при това с български адрес. Въпреки, че не е сред най-популярните форми за почивка или приключение походите, свързани с религията са част от многообразния свят на пътуването и приключенията. Ще преминем по Светия път, маршрут получил това име след пренасянето на мощите на Св. Иван Рилски. Атанас..

публикувано на 20.09.19 в 09:02

"Новият ден" на 20 септември с Мариела Димитрова

111 г. от обявяването на Независимостта на България се навършват в неделя. Преди празничните почивни дни за 22 септември в  8.10 часа ще чуем двама историци – с любопитни факти как е посрещната и отпразнувана вестта от Търново във Варна Кънчо Григоров , главен уредник в отдел „Нова история“ към РИМ-Варна и г-жа Екатерина Петрова,..

публикувано на 20.09.19 в 06:54
Икономически университет-Варна

"На светло" на 19 септември 2019 г. с Димитрина Дончева

Варненският Икономически университет откри новата учебна година. Акцент в празничната програма е и откриването на почетна стена на стратегически партньори на учебното заведение, посветена на предстоящата 100-годишнина на първото висше икономическо училище в България. Нови зали за симулационно обучение по дентална медицина бяха открити днес..

публикувано на 19.09.19 в 12:15