"Позиция" с Валери Великов, на 9 февруари

Един от строителите на бул. "Левски"
Снимка: Радио Варна

Един булевард, една затворена пътна отсечка, една фирма-изпълнител и... много неизвестни. Репортаж на Даниела Стойнова за ремонта на бул. "Васил Левски" и предстоящото затваряне на част от бул. "Цар Освободител".

Интервю на Мариела Димитрова с адвокат Алексанър Кашъмов, ръководител на Програма „Достъп до информация по повод промените в Закона за личните данни, които касаят работата на журналистите, но не само тяхната... Темата продължава в интервю, пряко по телефона, с председателя на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова.

Гост в студиото е бившата тенисистка, а сега член на Изпълнителния съвет на Движение "Да, България" Мануела Малеева, с която ще говорим за вътрешнопартийните им избори, които ще определят кандидатите за евродепутати.

Мартин Николов разговаря с Надежда Цекулова и Рая Раева от Българския хелзингски комитет във връзка с картата на убийства на жени в страната, която са направили от организацията. Разговорът е в контекста и приетите тази седмица от парламента промени в Наказателния кодекс, които предвиждат по-високи наказания за домашните насилници. По този повод ще чуем и председателя на НС Цвета Караянчева, и шефа на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов.

В 12 часа днес в село Спасово започва разяснителна среща по повод делото за газ в Добруджа, в което "Русгеоком" обжалва отрицателното становище на РИОСВ-Варна за добив на газ. Търсим по телефона Иванка Казакова, която е един от тримата заинтересовани граждани, конституирани като страни по делото.


ВИЖТЕ ОЩЕ

НОВИЯТ ДЕН в понеделник, 18.02.2019г.

От днес шофьорите във Варна ще заплащат такса на място, ако се явят в момента, в който колата им се репатрира от общинското предприятие „Паркинги и синя зона” и поискат тя да бъде освободена. Таксата ще зависи от това в кой район е паркирана неправилно колата. Решението бе взето на последната сесия на варненския общински съвет. Подробности от..

публикувано на 18.02.19 в 06:18
Chart

#531 ТОП 20 (15.02.2019-22.02.2019)

публикувано на 15.02.19 в 18:30

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 15 февруари със Светлана Вълкова

„Който пие зло не мисли“ – кръчмаро-юнашки сюжети и любов в съвместна изложба на музеите във Варна и Горна Оряховица Излезе от печат фото книгата на Христо Русев „П о с л е д н и я т (вечен) м и м“, представянето и започна от Малта Над 1000 нови находки откриха варненските археолози през миналата година, разказваме за най-важните „Овцата, змията,..

публикувано на 15.02.19 в 13:35

"Позиция" с Жоро Бекяров, на 16 февруари

Тази събота, 16 февруари, обзорното предаване "Позиция" ще започне с разговор за подробния устройствен план на "Парк Аспарухово". Защо беше оттеглен на последната сесия и ще бъде ли вкаран в дневния ред на следващата? И още, какво се случва със сградата на Софийската банка в морската столица? Отговор на въпросите, от главния архитект на на..

публикувано на 15.02.19 в 12:45

"Новият ден"на 15 февруари с Мариела Димитрова

24-годишният варненец Борис   Георгиев е учител по информатика и информационни технологии в СУ „Любен Каравелов” в район „Аспарухово”. Харесва му общуването с учениците и смята, че именно учителската професия е неговото призвание. И понеже безплатно обучава ученици и е всеотдаен в работата си, родители на негови ученици са го номинирали за каузата..

публикувано на 15.02.19 в 06:45

"На светло" на 14 февруари 2019 г. с Димитрина Дончева

14 февруари - честит празник на всички, които не подминават просто ей така днешната дата. И днес много българи – лозари спазиха традицията да зарежат лозята за плодородие през годината. Честито и на българските археолози, които днес отбелязват своя професионален празник. Вълнуващи и сензационни находки през новия сезон им..

публикувано на 14.02.19 в 12:47

НОВИЯТ ДЕН на 14 февруари, сряда

Нестандартен старт в деня на виното и любовта ще дадем с глътка ароматна крафт бира с кафе... И ще отговорим на въпроса кое е по-полезно – бирата или виното? И още...как хобито се превръща в бизнес и то за човек със сериозна професия на юрист; Най-добре запазената в Североизточна България крепост Петрич кале представяме в Международния ден на..

публикувано на 14.02.19 в 00:00