"Позиция" с Валери Великов, на 9 февруари

Един от строителите на бул. "Левски"
Снимка: Радио Варна

Един булевард, една затворена пътна отсечка, една фирма-изпълнител и... много неизвестни. Репортаж на Даниела Стойнова за ремонта на бул. "Васил Левски" и предстоящото затваряне на част от бул. "Цар Освободител".

Интервю на Мариела Димитрова с адвокат Алексанър Кашъмов, ръководител на Програма „Достъп до информация по повод промените в Закона за личните данни, които касаят работата на журналистите, но не само тяхната... Темата продължава в интервю, пряко по телефона, с председателя на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова.

Гост в студиото е бившата тенисистка, а сега член на Изпълнителния съвет на Движение "Да, България" Мануела Малеева, с която ще говорим за вътрешнопартийните им избори, които ще определят кандидатите за евродепутати.

Мартин Николов разговаря с Надежда Цекулова и Рая Раева от Българския хелзингски комитет във връзка с картата на убийства на жени в страната, която са направили от организацията. Разговорът е в контекста и приетите тази седмица от парламента промени в Наказателния кодекс, които предвиждат по-високи наказания за домашните насилници. По този повод ще чуем и председателя на НС Цвета Караянчева, и шефа на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов.

В 12 часа днес в село Спасово започва разяснителна среща по повод делото за газ в Добруджа, в което "Русгеоком" обжалва отрицателното становище на РИОСВ-Варна за добив на газ. Търсим по телефона Иванка Казакова, която е един от тримата заинтересовани граждани, конституирани като страни по делото.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#538 ТОП 20 (19.04.2019-03.05.2019)

публикувано на 19.04.19 в 18:37

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 19 април със Светлана Вълкова

„Монтажът на моя филм” – премиера във Варненския драматичен театър, адаптация по романа „Наръчник на оптимиста”, гостуват актьорите Станислав Кондов и Цветина Петрова Пожарът в Нотр Дам – как защитаваме паметниците на културата от подобни бедствия – проф.Петър Христов „Любовта никога не умира“ – премиерен мюзикъл от Андрю Лойд Уебър на варненска сцена –..

публикувано на 19.04.19 в 13:48

"Новият ден" на 19 април

Ще има или няма да има синя зона в центъра на Варна в делнични дни до 20 ч. и в почивни и празнични дни? Отговорът търсим с Даниела Стойнова. Предаването на Радио Варна „На село“ тази събота ни отвежда в Дъбравино. За интересните места там, за църквата в селото, историята, бита и фолклора му, както и разказите на местните слушаме в аванс от..

публикувано на 19.04.19 в 07:06

НА СВЕТЛО на 18 април със Светлана Вълкова

80 младежи от 14 европейски държави ще преминат през Европа с велосипеди по проект „Пътища за нашето бъдеще“ Изложение „Ден на кариерата 2019” във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” Репортаж от общинската комисия „Собственост и стопанство”  Роби Лакатош – цигуларят с най-бързите пръсти с концерт във Варна Варненска премиера на..

публикувано на 18.04.19 в 13:25

"Новият ден" на 18 април 2019 г. с Димитрина Дончева

Казваме Ви  "Добро утро” с Юри Георгиев -   варненецът, който обича вятъра, свободата на полета и цветните феерии. Пилот по професия, днес се занимава с изработването на хвърчила и пътува по целия свят, за да участва във фестивали на хвърчилата. Какво подари Стойчо Стоев от Провадия на своите съграждани за Цветница - празника на града?..

публикувано на 18.04.19 в 06:00
Варна

НА СВЕТЛО на 17 април, сряда

Каква ще е организацията по провеждането на Европейските избори?; Отзвук от втората национална среща, посветена на плановете за устойчива градска мобилност; Решенията от заседанията на комисиите към Варненския общински съвет: "Социални дейности", "Здравеопазване" и „Европейски въпроси и международно сътрудничество”; Гостува ни Петя..

публикувано на 17.04.19 в 10:44

"Новият ден" на 17 април с Мариела Димитрова

Ще бъдат ли спасени дюните в промените в Закона за Черноморското крайбрежие с гледни точки по темата в 7.45 часа Валери Великов, който ще продължи темата е предаването ни „Море и бряг” днес след 11 часа. Презастрояването на централната градска част на Варна затруднява циркулацията на въздуха и повишава замърсяването, изтъкнаха..

публикувано на 17.04.19 в 06:48