"Позиция" с Валери Великов, на 9 февруари

Един от строителите на бул. "Левски"
Снимка: Радио Варна

Един булевард, една затворена пътна отсечка, една фирма-изпълнител и... много неизвестни. Репортаж на Даниела Стойнова за ремонта на бул. "Васил Левски" и предстоящото затваряне на част от бул. "Цар Освободител".

Интервю на Мариела Димитрова с адвокат Алексанър Кашъмов, ръководител на Програма „Достъп до информация по повод промените в Закона за личните данни, които касаят работата на журналистите, но не само тяхната... Темата продължава в интервю, пряко по телефона, с председателя на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова.

Гост в студиото е бившата тенисистка, а сега член на Изпълнителния съвет на Движение "Да, България" Мануела Малеева, с която ще говорим за вътрешнопартийните им избори, които ще определят кандидатите за евродепутати.

Мартин Николов разговаря с Надежда Цекулова и Рая Раева от Българския хелзингски комитет във връзка с картата на убийства на жени в страната, която са направили от организацията. Разговорът е в контекста и приетите тази седмица от парламента промени в Наказателния кодекс, които предвиждат по-високи наказания за домашните насилници. По този повод ще чуем и председателя на НС Цвета Караянчева, и шефа на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов.

В 12 часа днес в село Спасово започва разяснителна среща по повод делото за газ в Добруджа, в което "Русгеоком" обжалва отрицателното становище на РИОСВ-Варна за добив на газ. Търсим по телефона Иванка Казакова, която е един от тримата заинтересовани граждани, конституирани като страни по делото.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Разговори на тротоара: Дамян Николов

Той рисува денонощно - така описва в едно изречение това, с което се занимава поредният събеседник в рубриката "Разговори на тротоара". Казва се Дамян Николов и е преподавател в безплатното графити училище във Варна . Дамян е графити артист, който организира първото издание на фестивала "Графити Вселена" , провел се в подлеза на спирка "Дубровник" в..

публикувано на 19.10.19 в 15:00

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 18 октомври със Светлана Вълкова

Днес се прощаваме с Милчо Левиев „В отекването смисълът личи” – нова стихосбирка на Иван Овчаров „Залези и песни” – изложба живопис на Ангел Герджиков Младият поет Александър Габровски подготвя първата си книга „Палечка” – премиера в Държавен куклен театър – Варна Предстои седмото издание на Европейския международен конкурс за..

публикувано на 18.10.19 в 13:45

"Новият ден" на 18 октомври 2019 г. с Димитрина Дончева

От стреса във Финландия до спокойния живот в село Кривня. Интервю със Синика Раудаскоски, която има къща /на снимката/  със съпруга си в селото. За живота в село Бързица, разказваме в анонс за предаването „На село”. По какво изборите приличат на риболова? Размисли на един варненски рибар. Информираме и за експедицията за..

публикувано на 18.10.19 в 06:00

НОВИЯТ ДЕН в четвъртък, 17-ти октомври

Що е то ментална аритметика и как сработва при децата? Очаквайте интервю по темата след 8.00ч. с Красимира Маркова, която обучава по този метод; Недостигът   на  IT - специалисти в световен мащаб нараства, у нас липсват между 10 и 30 000, което не е малко. Ще ви срещнем с двама работодатели и студенти, които ще ни разкажат още след 9.00ч.;..

публикувано на 17.10.19 в 05:56

"На светло" на 16 октомври

Бъдещето на туризма е в краткосрочните почивки и пътувания. Още по темата накъде са ориентирани туристите от поколението Z (които разчитат предимно на технологиите и избират местата си за туризъм дигитално, като избягват класическите туристически агенции) от разговора на Дана Момчилова с Красимир Андреев от Асоциация на българските наемодатели..

публикувано на 16.10.19 в 13:37
Протестът на моряците от кораба

"Море и бряг" с Валери Великов, на 16 октомври

Около 1 милион долара за неизплатени заплати трябва да получат моряците от кораба "Амсел". Това съобщи за "Море и бряг" адвокатът на моряците Христо Раев. Корабът е бил продаден и парите са налични, но има трети лица, които предявяват претенции съм сумата и това бави изплащането на заплатите, въпреки че съдия-изпълнител е удовлетворил претенции..

публикувано на 16.10.19 в 09:15
rosa

"Новият ден" на 16 октомври с Мариела Димитрова

За какво да внимаваме при покупка на имот, какви са актуалните капани и каква е състоянието на пазара в момета? Коментираме в 8.10часа с адвокат Бисерка Маринова, преподавател в Университета по архитектура, строителство и геодезия ( УАСГ ) исобственик на агенция за недвижими имоти. Най-атрактивния демонстративен отбор по таекуондо, този на..

публикувано на 16.10.19 в 06:59