"На светло" на 11 февруари 2019 г. с Димитрина Дончева

Снимка: Саркис Саркисян

И тази година в Деня на влюбените цените на цветята във Варна ще се увеличат показа проверка на радио Варна. С колко? И кое цвете най-често избират за своята любима влюбените мъже?

Учениците от благотворителната организация Делфините във Варна дариха легла и матраци на възрастните хора от дома за стари хора Гергана във Варна. Репортаж.

Кои са така наречените жени „компютри“ в астрономията? Разказват при вход свободен във варненската Обсерватория на 11 февруари -  в деня обявен от ООН за Международен ден на жените и момичетата в науката.

Кое е новото в третото издание на Международния фестивал за танцово изкуство в Кранево?

Ще завърши ли във Варна денят така, както започна – с големи задръствания по ул. „Отец Паисий“ и бул. „Сливница“ и претъпкани автобуси на градския транспорт? Репортаж.


ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО на 21 февруари със Светлана Вълкова

Ден на отворените врати в Радио Варна Нов случай на телефонна измама Център за грижа за лица с различни форми на деменция ще бъде изграден във Варна Работен семинар на браншовите организации и сдружения от сектора на туризма в подкрепа на устойчивото гостоприемство Конференция ‘’Предизвикателства пред екскурзоводите в популяризиране..

публикувано на 21.02.19 в 13:47

"Новият ден" на 21 февруари 2019 г. с Димитрина Дончева

Дигиталните номади са хора, чиито професии им позволяват да правят бизнес от разстояние, като паралелно с това се отдават на своите хобита, пътуват за удоволствие и често сменят локациите си. Къде е Варна в мечтаната работа  да си дигитален номад? Международният ден на екскурзоводите отбелязваме днес – Професията е..

публикувано на 21.02.19 в 06:00

НА СВЕТЛО на 20 февруари

Има ли протест сред аптекарите във Варна? Репртерска проверка на Даниела Стойнова; Нови дейности в подкрепа на хората с увреждания - репортаж; Новите промени в Закона за мерките срещу изпирането на пари юристите е проблем не е само за адвокатите, той е общ на пазара на услугите коментира за Радио Варна юрисконсулт Жени Калчева,..

публикувано на 20.02.19 в 11:37

С "Хоризонти" в света на китоподобните

Световният ден на китовете се отбелязва на 17и февруари от 1980 г. на Хавайските острови, защото именно там гърбатите китове прекарват зимните месеци. Само след няколко месеца те ще изминат 2800 мили до Аляска, а за новородените това ще е първи преход. След като през 1972-а г. бе издаден Акт за защита на морските бозайници, популацията на гържатите китове..

обновено на 20.02.19 в 10:20

"Море и бряг" с Валери Великов, на 20 февруари

На 24 февруари 1942 г. в Черно море пред Босфора, торпилиран от съветска подводница потъва корабът „Струма” със 767 души на борда – евреи-емигранти и български екипаж от 5 души. Сигурните данни за спасени са само за един човек. Подробностите за потъването на „Струма“ и спасяването на евреи през Черно море по време на Втората световна война ще..

публикувано на 20.02.19 в 09:45
Изгрев във Варна

"Новият ден" на 20 февруари с Мариела Димитрова

Ще има ли плоча за протестите във Варна през зимата на 2013 г. с лика на Пламен Горанов, по идея на Инициативен комитет от граждани или ще се търсят други варианти, както предложиха членове на Експертния съвет по устройство и естетизация на градската среда във Варна? Днес, 6 г. след трагичния случай дебатът продължава. В 8.10 часа коментираме с..

публикувано на 20.02.19 в 06:29

НА СВЕТЛО на 19 февруари със Светлана Вълкова

Репортаж от общоградското поклонение по повод 146 години от гибелта на Васил Левски Академия „Кулинарен историк” – съмишленици готвят български ястия и финансират Музея на хляба и традиционните храни в Копривщица Омбудсманът Мая Манолова на посещение в Добрич Професионална та гимназия по земеделие и горско стопанство в с. Стефан..

публикувано на 19.02.19 в 13:40