Д-р Емилова: Житният пост на Дънов – рестарт на организма

Уникална система за пречистване на организма предлага българинът Петър Дънов. Той се прави веднъж в годината – през месец февруари. Най-подходящото време за тази година е от 22 февруари до 3 март. Д-р Людмила Емилова обяснява какво прави житния пост толкова популярен и днес:

Когато за десет дни останем на сто грама жито, три ябълки и девет ореха, една –две чаени лъжички мед, ние се пречистваме от токсините, които са „задръстили“ тялото ни от богатите трапези по празниците. Когато житният пост се направи преди да дойде пролетта, ние пречистваме организма си и се чувстваме радостни и обновени, все едно сме дали „рестарт“ на организма си. Това съм го изпитала и аз, така и хилядите хора, които правят този пост. Много от моите пациенти също използват това време, за да направят житния пост и споделят колко прекрасно се чувстват след това.

Кога е подходящото време да се направи житния пост?

Петър Дънов е казал, че това винаги трябва да започне един до три дни след пълнолуние, което тази година е на 19 февруари. Затова трябва да го започнем не по-късно от 5 дни след пълнолуние, защото постът ще завърши в новолуние, което не е желателно.

Хубаво е да започнем с ябълка. Добре е да не събираме заедно ябълка, жито и орех на едно хранене. След известно време се консумира жито с орехи. Медът може да се смеси заедно с житото, но повече хора предпочитат да го изпият с водата, защото в тези дни трябва да се приема 1,5 -2 литра вода.

СнимкаТопла вода?

Може да е леко затоплена, но не гореща, а може и да е със стайна температура.

Не се пие водата, в която е било изкиснато житото, защото в нея са преминали ензимните енхибитори от зрънцата. Те са необходими, за да предпазят зрънцата от вредители до тяхното покълване в пръстта. Ензимните инхибитори обаче не са полезни за хората, защото се свързват с ензимите в храносмилателната система на човек, деформират ги и им пречат на пълноценната работа. Затова водата, в която е било поставено житото, е желателно да се изхвърли. Житото се изплаква много добре и се разпределя на три порции, които се консумират през целия ден.

В какви случаи помага най-много житния пост?

Най-много при хора, които са силно интоксикирани. В тези случаи такива хора, особено в първите три дни, могат да получат главоболие и да се чувстват отпаднали. Причината е в това, че излизайки много токсини наведнъж и попадайки в кръвта, за да бъдат изхвърлени, създават всички тези оплаквания. Така че колкото повече оплаквания имаме в първите дни на житния пост, толкова е по-удачно да го направим.

В последните години много хора, които правят житен пост, заместват пшеницата с лимец. Това е  стара хилядолетна култура, която има много предимства и увеличава ползите от това пречистване. Глутенът в лимеца не е така агресивен поради вида на глеадина в състава му, притежава максимално качество микронутриенти на калории и е по-активно насищащ. След накисване зрънцата са много по-меки и хора, които имат проблеми със зъбите, винаги предпочитат накиснат лимец пред жито. Това са важни подробности, защото в интернет може да се намери какво ли не за житния пост. Но това, което аз съветвам моите пациенти, е основано на споделеното от моята пациентка Мария Митовска, която е на 73 години и се е учела от първите ученици на Дънов и е най-близо до това, което самият той е казвал. КЛИНИКАТА НА Д-Р ЛЮДМИЛА ЕМИЛОВА  е в хотел "АКВА АЗУР" в курорта "Св. Св. Константин и Елена". Информация може да получите на тел. 0888 951 288.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Три поколения жени с пълно доверие към д-р Емилова

"Плодолечението е моето лечение и за всичко се доверявам на д-р Емилова". Така Феня Динкова от Пазарджик започва разказа си защо избира  да отпразнува 63 си рожден ден с дъщерята и внучката в клиниката при д-р Людмила Емилова. Всяка година тя поне по два пъти се среща с докторката и провежда гладолечение под нейно наблюдение.  Резултатите,..

публикувано на 19.08.19 в 12:50

Плодолечението помага и при анорексия

Програмата за природосъобразен начин на живот на д-р Людмила Емилова помага не само на хора с повече килограми, но и на такива, които са под нормата. За това разказва д-р Донна Спасова, която е последното попълнение в клиниката на д-р Емилова. -   Какво се случи при Вас? -   Аз не бях с наднормено тегло, а тежах 55 килограма...

публикувано на 12.08.19 в 06:00

При д-р Емилова си поемам дъх

Необходимостта да обърне духовните очи към себе си е една от причините Маргарита Хофер да дойде отново в клиниката на д-р Емилова. Тя идва от Швейцария, където живее в продължение на десетилетия. "Посвещават те в теб самия и ти казват да се вземеш в ръце“. Така звучи случващото се в клиниката на д-р Емилова през очите на една от нейните..

публикувано на 05.08.19 в 06:00

Край на главоболието с плодолечение

За втори път в клиниката на д-р Людмила Емилова край Варна идва една дама от Русия. Доволна е от постигнатите резултати и продължава борбата за своето здраве. Аз се казвам Людмила Седорина и съм от Москва. Имам много познати, които са били при д-р Емилова и са много доволни, защото имат отлични резултати. Затова по тяхна препоръка аз дойдох..

публикувано на 29.07.19 в 06:00

Плодов коктейл създава приятелства

Всички пациенти на д-р Людмила Емилова са изключително впечатлени от приятелския дух, който цари в нейната клиника. За това допълнително помагат и специалните коктейли, които се организират от няколко месеца. Докато опитват поредното кулинарно изкушение – плодов сок в различни комбинации, пациентите разказват своите лични истории. Как се стигна до..

публикувано на 22.07.19 в 06:00

Най-добрата почивка, която човек може да си подари, е при д-р Емилова

Сериозни усложнения след счупване на крайник са причината една българка да прелети хиляди километри и да дойде в клиниката на д-р Емилова. Жената сега се движи сама Какво точно се случи? Казвам се Наталия Шиндзик. Родом съм от България, но от много години живея във Франция и Швейцария. Миналата година си счупих глезена и в..

публикувано на 14.07.19 в 19:35

Да научим езика на природата сред природата кани д-р Емилова

В средата на лятото екипът на д-р Емилова е в курорта Боровец. За хората това е почивка, но не и за лекарите Да научим езика на природата сред природата дава възможност клиниката на д-р Людмила Емилова в Боровец Да, ние работим най-усилено през лятото. През това време цели семейства посещават нашия център. Идват редовни пациенти и от..

публикувано на 07.07.19 в 19:25