Всяка една от държавите има различни проблеми в развитието на туристическия продукт. Липсата на кадри се забелязва и в трите страни, коментира един от организаторите на събитието Цветалина Генова.
„Имаме уникални ресурси, но често се случва да не ги използваме по възможно най-добрия начин. Затова изоставаме значително. Поканили сме представители на бизнеса, които да убеждават колегите си, че процесът не е сложен, че има начин въвеждането на новите неща да бъде печелившо”, допълни Генова.
Кулинарна демонстрация на иновативни технологии ще представи днес шеф Хю Бутин. Акцент в неговата презентация са отпадъците и неатрактивните на пръв поглед продукти. Крив пипер, ябълки с петна, наранен карфиол е подбрал от магазина той, и ще сготви пред публиката салата от печени зеленчуци.
Сред гост-лекторите днес е и доц. Десислава Димитрова, доцент в Института по биоразнообразието и екосистемни изследвания към БАН и координатор на „Slow Food” в България.
Албания в момента е страната, която най-осъзнато работи за съхранението на своята кулинарна традиция и история. В рамките на „Slow Food” има Aлианс на готвачите. 21 водещи албански готвачи се обединяват в името на това да съхранят албанските рецепти, да помагат на малките производители, които да развиват традиционния албански вкус”, посочи Димитрова.
Участниците в двудневния форум ще участват в отворени дискусии, за да обменят опит помежду си и разгледат приложимостта на представените подходи в своята работа.
Първоначално обявен като Международен ден за солидарност с арменския народ от Европейския парламент през 1987 г. по повод годишнина от началото /1915/ на геноцида над арменците в Османската империя. За първи път се отбелязва през 1989 год. Отбелязва се от всички арменци по света. Арменският геноцид е извършен умишлено и систематично..
Да бягаш с кауза, за да помогнеш на друг. Това прави от близо две години Анна Христова, която е успешен маркетинг специалист. Макар и със сериозен дефицит на желязо, чисто здравословно, Анна се мобилизира, за да продължи да бяга с кауза и да заразява с добро още повече хора от своето обкръжение. Тя участва в маратони и полумаратони в..
420 кг е резултатът от кампанията за разделно събиране на отпадъци от опаковки „За чиста околна среда“, организирана от Община Балчик във връзка с Деня на Земята – 22 април. Основно беше предадена хартия и по-малко пластмаса, обобщи днес управителят на сметосъбиращото предприятие БКС инж. Павел Павлов, отчитайки, че месечно машините събират между 400 и..
Започват снимки на пет късометражни филма за влажните зони в региона от Дуранкулак до Казашко. Филмите ще бъдат ползвани за обучителни срещи и ролеви игри, които ще насочат ученици да генерират идеи за устойчиво развитие на района. През август в с. Езерец ще се организира и четиридневен еко лагер, на който участниците ще се запознаят със значимостта..
120 безплатни пешеходни туристически обиколки с професионални екскурзоводи ще се проведат във Варна през 2024 година. 98 от тях са на английски език, а останалите 22 - на български. Инициативата се провежда за единадесета поредна година, като организатори са дирекция „Туризъм“ към Община Варна и Туристическият информационен център, в партньорство със..
Тази сряда, 24 април, България ще отбележи десетото юбилейно издание на кампанията "Ден без асансьори". Целта на инициативата е да разпространи посланието за нуждата от ежедневна физическа активност и как изкачването на стълби може да бъде един лесен и достъпен начин да продължим да се движите ежедневно. „ Ден без асансьори“ е събитие, което насочва..
Световния ден на книгата и авторското право отбелязваме днес. Във Варна в 8.30 часа в РБ „Пенчо Славейков“ започва Маратонът на четящите хора под надслов „Литературата среща образите“. XXII издание на „Маратон на четящите хора“ търси връзките между пространствата на въображението, които изгражда художественият текст, и..