Назрява недоволство срещу отпадъците на домашните любимци

Тревните площи във Варна отдавна са превърнати в тоалетни за домашни любимци. Липсата на свободни пространства за разходката им, принуждава собствениците им да ги извеждат, където намерят. Това води след себе си и до други проблеми, сигнализира ни слушателят на Радио Варна Тамара Атанасова. Тя посочи тревната площ между училище „Йордан Йовков“ и детска площадка, която е превърната в тоалетна. Това води до конфликти между живеещите в района и собствениците на кучета.

Снимка"Проблемът е голям, защото това място се намира точно между училище "Йордан Йовков" и детска площадка. Там хората си водят кучетата, ползват го като тоалетна, не почистват, заплашват, защото много от съседите се опитват да им кажат, че това не е мястото, където трябва да става тази работа. Подадох сигнал до общината, тя разпоредила на почистващата фирма. Те пометоха еднократно и до няколко часа положението просто е същото."


Кметът на район „Одесос“ Георги Недев каза за Радио Варна, че в района на училище "Йордан Йовков" е невъзможно да се обособи кът за разходки на домашни любимци, защото няма свободни площи. Той посочи още, че има две места, но те са далече – до блок 40 под Автогарата и до читалище „Христо Ботев“.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Учени получиха електричество от снеговалеж

Американски химици разработиха първото по рода си устройство, което генерира електричество от естествен снеговалеж, съобщи Сайънс алърт. Новата технология използва принципите на трибоелектричния ефект, при който се генерира електрически заряд от контакта на два материала, както и от положителния електрически заряд на снежните частици. Снежинките..

публикувано на 21.04.19 в 14:49

#АзЯмСтълбиЗаЗакуска в предстоящия "Ден без асансьори"

"Ден без асансьори" (No Elevators Day) е глобална инициатива част от целогодишната кампания NowWeMOVE, която раздвижва все повече хора посредством събития свързани с физическата активност и спорта. Инициативата има за цел да фокусира общественото внимание върху важността от физическата активност за здравето и благосъстоянието на населението. И също така..

публикувано на 21.04.19 в 08:37

Цветница е!

Православната църква отбелязва Цветница - един от най-чаканите пролетни празници. Това е денят у нас с най-много именници, повече от 350 хиляди. Имен ден имат всички с имена на цветя или растения. Цветница се о тбелязва  винаги в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя),..

публикувано на 21.04.19 в 08:13

Надежда Серафимова и "Тефтерчето на един пътешественик"

Тя се казва Надежда Серафимова и е родом от Габрово. Живее и работи във Варна. Цветна и изключително позитивна е Надежда, а погледът й свети, щом разказва за пътешествия. Да пътува - това е хобито й, а посетените места и емоциите, които изпитва след пътуването, описва в своя блог. “Тефтерчето на един пътешественик” среща читателите с красиви..

публикувано на 20.04.19 в 17:28

В „Улица Събота“ днес

Второто издание на “Улица Събота” започва точно в 15 часа, а с него и поредицата от свежи хора и теми, с които бързаме да ви направим съпричастни. По традиция в началото на предаването обобщаваме думата, която в най-пълна степен описва събитие или настроение от изминалите дни. След това рубриката “Герой на седмицата” ще ви..

публикувано на 20.04.19 в 12:12

"На село" в Дъбравино

Дъбравино е село в  Североизточна България, част е от община Аврен. Намира се на 45 км южно от Варна и на 15 км югозападно от общинския център Аврен. Селото е разположено край река Камчия. Лонгозните гори около Дъбравино са типични за северното черноморие със своята непристъпност, богата растителност и множество биологични видове. В..

публикувано на 20.04.19 в 11:43
Колоездачите от триатлона пък получиха и малко морална подкрепа

ROOF или по пътя към Прага с велосипед

Велопоход - част от мащабен европейски младежки обмен, в който 4 групи от по 20 младежи потелят от 4-те краища на Европа, за да се срещнат в Прага, тръгна рано тази сутрин от Варна. Походът е под името ROOF или Пътища за нашето бъдеще, поясни за Радио Варна един от организаторите Здравко Василев. Целта на велосипедистите е по пътя..

публикувано на 19.04.19 в 09:47