С "Хоризонти" на чай от Китай

| обновено на 14.03.19 в 09:22

В това издание на "Хоризонти" ви представям не просто идея за пътуване или поредната дестинация, а емоция неподвластна на времето. Заедно със специален гост се пренасяме далеч на изток - в Китай. И не само това, а ще научим много за китайската чаена церемония.
Пуър е специфичен вид чай, който не е в категорията нито на зелените, нито на черните чайове. Той се произвежда основно в южната китайска провинция Юннан. Името си получава от района, от където традиционно се е разпространявал за продажба из страната. Пуър е един от скъпите чайове и колкото е по-стар, толкова цената му е по-висока.
Само за предаването "Хоризонти" традицията ни разкрива варненката Анита Цекова, която дълги години живее в Китай, а сега представя древната чаена церемония в родния си град. И заради силата на източната философия туристическият разказ този път оставяме съвсем леко на заден план, но и той ще намери място в някое от следващите издания на "Хоризонти".Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"На светло" на 18 март с Доротея Николова

Поредно кариерно изложение дава среща на работодатели и желаещи да работят в различни сфери на бизнеса в България. Идеята на подобни изложения е да дадат възможност на младите хора да се ориентират на пазара на труда   и да получат нужните съвети за успешна професионална реализация. Една от уникалните характеристики на събитието е, че по време..

публикувано на 18.03.19 в 14:16

"Новият ден" на 18 март 2019 г. с Димитрина Дончева

Как да запазим силата на ума си? К ак едно социално предприятие в България може да се развива успешно, да осигурява работа на хора в неравностойно положение и да спечели уважението и признанието на колеги от бизнеса у нас и в чужбина? Кои са новите кибер бойци и къде във Варна ще бъдат обучавани? Къде да заведем децата през..

публикувано на 18.03.19 в 06:00
Chart

#533 ТОП 20 (15.03.2019-22.03.2019)

публикувано на 15.03.19 в 21:01

"Позиция" с Жоро Бекяров, 16 март

Тази събота, 16 март, темите и гостите в предаването "Позиция": Има ли надежда за българското здравеопазване след поредното подаване на оставки от общински и държавни болнични заведения във Варна и Перник и кой ще лекува децата в България? Коментар на доц . Димитър Калайков, председател на Българската педиатрична асоциация...

публикувано на 15.03.19 в 14:46

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 15 март със Светлана Вълкова

Десетото издание на София Филм Фест-Варна започва днес: 18 филма, гости, концерти, „Екран за нови кинематографисти” Изобразителното изкуство не е за избрани: Любов Костова, директор на Британския съвет в България за проекта „Семейно в Градската художествена галерия във Варна“ Премиера във Варненския драматичен театър - „Маратонците..

публикувано на 15.03.19 в 13:25

НЮАНСИ на 15 март

Петък, навечерието на Тодоровден, който се празнува в първата събота от Великия пост. Отбелязва се с тържествено почитане на коня, с бурни български кушии. Традицията повелява при изгрев слънце мъжете да сплетат опашките и гривите на конете, да ги украсят с мъниста, с пискюли и цветя и да ги отведат на водопой. Жените размесват и раздават..

публикувано на 15.03.19 в 10:00

"Новият ден" на 15 март, петък

Мария Несторова - инструктор по конна езда в конната база в с. Кичево е първият ни гост тази сутрин . С нея ще говорим за големия празник утре, Тодоров ден или Конски Великден, за работата с деца в конните бази и за работата с конете; STEM обучението /съставено от първите букви на думите - наука (science), технология (technology),..

публикувано на 15.03.19 в 06:01