"Новият ден" на 14 март с Доротея Николова

Снимка: Бойка Тодорова

Пешеходна и вело обиколка в централната част на Варна с посещение на 6 основни и емблематични исторически, културни, образователни и архитектурни забележителности, емблематични за града включва проекта City Walk, който цели насърчаването на варненци да слязат от колите си и да ходят повече пеша. В списъка влизат римските терми, площад "Мусала", катедралата, църквата "Св. Петка", Младежкия дом и Икономическия университет. Повече от госта ни в студиото Гаро Капрелян, който е ръководител на проекта.

Национален протест на адвокатите е планиран за днес. Още за мотивите им от интервюто на Даниела Стойнова с адв. Милен Ралчев.

Черноморска агенция по сигурност инициира ВСУ "Черноризец Храбър". За основанията разказва ректора проф. Петър Христов. От него ще научим и за новата специалност "Киберсигурност", по която започва прием висшето училище. Какво ще включва обучението на т.нар. "кибер рицари" и още подробности очаквайте във времето след 9 ч.

Вече четвърти ден Техническият университет е домакин на кариерния форум „ЗаЕдно в бъдещето“. Студенти и специалисти от Корабостроителния факултет се срещат днес  с работодателите от 11 до 15 часа. За резултатите и очакванията на бизнеса и студентите разказва Олга Карова.

Повече от 20 организации ще представят ресурси и ще споделят своя опит в помощ на предприемачеството по време на т.нар. Европейската седмица на стартиращите компании във Варна на 15 и 16 март. Възможностите за личностно развитие, бизнес планиране и пазарна стратегия, източници на европейско, национално и регионално финансиране ще бъдат акцентите в поредицата от презентации от представители на обществения, частния и неправителствен сектор. Ще бъдат споделени и личните истории за успех на предприемачи от региона, които имат традиционен или дигитален бизнес, каза за Радио Варна един от организаторите Ивайло Георгиев.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#542 ТОП 20 (24.05.2019-31.05.2019)

публикувано на 24.05.19 в 21:00

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 24 май със Светлана Вълкова

Репортаж от празничното шествие във Варна В  Добруджа има 11 икони с ликовете на Светите братя Кирил и Методий, шест от тях се пазят в отдел „Възраждане” на Регионалния  исторически музей в Добрич Голямата награда Варна за колектив получи Хора на варненските момчета и младежи, гостува диригентът Дарина Кроснева-Стаменова..

публикувано на 24.05.19 в 13:30
24_may

НЮАНСИ на 24 май

Безгранично щастие е, че ще бъдем заедно, в ефира на Радио Варна и предаването Нюанси, в петък, от 11 –т до 12-т, по времето, когато стотици хиляди деца, заедно със своите учители и родители ще шестват по улиците на страната ни  и ще  пеят „Върви, народе възродени....” Безспорно един от най-светлите български национални празници е 24 май. На тази дата..

публикувано на 24.05.19 в 06:05

"Новият ден" на 24 май 2019 г. с Димитрина Дончева

Честит празник! За грамотността, за средното образование и приятелите, които се създават по време на годините в училище, за пътя напред, за мечтите и желанията – ще разговаряме тази сутрин. Гостуват ни Мария Георгиева и Павло Славов, които завършват училище. Варненското село Осеново навършва 140 години от създаването си.  Как..

публикувано на 24.05.19 в 06:00
Изображения на глаголически букви. Св. Кирил е замислил глаголическата „А” с формата на кръст, защото е смятал азбуката за свято дело.

"На светло" на 23 май

Часове преди 24 май ви срещаме с двама варненски дизайнери, които използват кирилицата в повечето свои проекти. Илиян Начев и Христо Христов от Варна са авторите на логото, което ще представя Габрово като град на занаятите и фолклорните изкуства на ЮНЕСКО .За възраждането на интереса към българската азбука с тях разговаря Мариела Димитрова. Един..

публикувано на 23.05.19 в 15:23

"Новият ден" в четвъртък, 23 май

Кампанията „Жълти стотинки. Деца помагат на деца!” ще се проведе в Деня на детето, 1 юни. Повече за инициативата и как да се включим в нея, разказва след 8ч. координаторът за Варна, Йоана Йорданова; Евроизборите стартират още днес в някои от останалите страни-членки в ЕС. Къде и по какъв начин гласуват днес? Репортаж след 8,30ч.; В следобедните..

обновено на 23.05.19 в 06:37

"Post Factum" с Валери Великов, на 22 май

В „Радио POST-ер“ обобщаваме важното от деня. Булеварди, водопади и наклони за милиони... Областният управител Стоян Пасев и зам.-кметът Христо Иванов обясняват какво и защо се случи снощи по бул. „Васил Левски“. „Високият интелект не е задължителен за политиците, но все пак има задължителен минимум“. Думите са на Христо Радков от..

публикувано на 22.05.19 в 16:35