"Новият ден" на 14 март с Доротея Николова

Снимка: Бойка Тодорова

Пешеходна и вело обиколка в централната част на Варна с посещение на 6 основни и емблематични исторически, културни, образователни и архитектурни забележителности, емблематични за града включва проекта City Walk, който цели насърчаването на варненци да слязат от колите си и да ходят повече пеша. В списъка влизат римските терми, площад "Мусала", катедралата, църквата "Св. Петка", Младежкия дом и Икономическия университет. Повече от госта ни в студиото Гаро Капрелян, който е ръководител на проекта.

Национален протест на адвокатите е планиран за днес. Още за мотивите им от интервюто на Даниела Стойнова с адв. Милен Ралчев.

Черноморска агенция по сигурност инициира ВСУ "Черноризец Храбър". За основанията разказва ректора проф. Петър Христов. От него ще научим и за новата специалност "Киберсигурност", по която започва прием висшето училище. Какво ще включва обучението на т.нар. "кибер рицари" и още подробности очаквайте във времето след 9 ч.

Вече четвърти ден Техническият университет е домакин на кариерния форум „ЗаЕдно в бъдещето“. Студенти и специалисти от Корабостроителния факултет се срещат днес  с работодателите от 11 до 15 часа. За резултатите и очакванията на бизнеса и студентите разказва Олга Карова.

Повече от 20 организации ще представят ресурси и ще споделят своя опит в помощ на предприемачеството по време на т.нар. Европейската седмица на стартиращите компании във Варна на 15 и 16 март. Възможностите за личностно развитие, бизнес планиране и пазарна стратегия, източници на европейско, национално и регионално финансиране ще бъдат акцентите в поредицата от презентации от представители на обществения, частния и неправителствен сектор. Ще бъдат споделени и личните истории за успех на предприемачи от региона, които имат традиционен или дигитален бизнес, каза за Радио Варна един от организаторите Ивайло Георгиев.

ВИЖТЕ ОЩЕ

"На светло" на 19 март с Доротея Николова

10 японски вишни и 15 брези бяха засадени днес в бъдещия възрожденски парк в район „Владислав Варненчик“, който се намира между булевардите „Трети Март“ и „Света Елена“. Те са по компенсаторна програма на Община Варна за залесяване. Схемата е - на едно отсечено със заповед дърво, се засаждат три нови. Големият проблем пред залесяването на..

публикувано на 19.03.19 в 14:25

НОВИЯТ ДЕН във вторник, 19.03.2019г.

Кои са опасните и изоставени сгради във Варна? - Репортаж след 8.00ч.; Варна има най-много медици-стипендианти от ромски произход. Срещаме ви с един от тях след 8.30ч. Варна ще е един от градовете в България, в който ще се ситуира финансово-счетоводен център за споделени услуги. Това каза за Радио Варна Йоана Георгиева, представител на..

публикувано на 19.03.19 в 05:51

"На светло" на 18 март с Доротея Николова

Поредно кариерно изложение дава среща на работодатели и желаещи да работят в различни сфери на бизнеса в България. Идеята на подобни изложения е да дадат възможност на младите хора да се ориентират на пазара на труда   и да получат нужните съвети за успешна професионална реализация. Една от уникалните характеристики на събитието е, че по време..

публикувано на 18.03.19 в 14:16

"Новият ден" на 18 март 2019 г. с Димитрина Дончева

Как да запазим силата на ума си? К ак едно социално предприятие в България може да се развива успешно, да осигурява работа на хора в неравностойно положение и да спечели уважението и признанието на колеги от бизнеса у нас и в чужбина? Кои са новите кибер бойци и къде във Варна ще бъдат обучавани? Къде да заведем децата през..

публикувано на 18.03.19 в 06:00
Chart

#533 ТОП 20 (15.03.2019-22.03.2019)

публикувано на 15.03.19 в 21:01

"Позиция" с Жоро Бекяров, 16 март

Тази събота, 16 март, темите и гостите в предаването "Позиция": Има ли надежда за българското здравеопазване след поредното подаване на оставки от общински и държавни болнични заведения във Варна и Перник и кой ще лекува децата в България? Коментар на доц . Димитър Калайков, председател на Българската педиатрична асоциация...

публикувано на 15.03.19 в 14:46

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 15 март със Светлана Вълкова

Десетото издание на София Филм Фест-Варна започва днес: 18 филма, гости, концерти, „Екран за нови кинематографисти” Изобразителното изкуство не е за избрани: Любов Костова, директор на Британския съвет в България за проекта „Семейно в Градската художествена галерия във Варна“ Премиера във Варненския драматичен театър - „Маратонците..

публикувано на 15.03.19 в 13:25