"На светло" на 14 март 2019 г. с Димитрина Дончева

Две дарителски прояви бележат днешния ден във Варна – едната е насочена към диабетно болните деца в университетската болница „Света Марина”, а другата към децата от Центровете за настаняване от семеен тип в града. За тях информираме в „На светло”.

Специалисти нефролози от цялата страна отбелязват днес Световния ден за борба с бъбречните заболявания. По този повод във Варна се провежда форум на варненски медици, а в града пристигнаха и лекари от София. Ще чуем някои от тях с полезни съвети.

Срещаме ви с варненката Анна Палазова, която утре ще представи първата си книга „Кая”, насочена към любителите на шпионските загадки.

Разказваме и за успехите на българските деца – избрали да се включат в най-новата школа към Общинския детски комплекс във Варна тази по „Гражданско образование и детски парламент”.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"На светло" на 20 май

Клубът за народни танци "Моряците" връчи днес дарение на стойност 21 700 лв. на АГ болница във Варна. Танцовият клуб направи голяма благотворителна кампания с мото "Заедно за най-малките" с концерт и редица благотворителни базари за набиране на средства за лечебницата. За какво ще отидат парите разказва в репортаж Мартин Николов. 13 финални..

публикувано на 20.05.19 в 13:54
Симеон Илиев и Асен Станоев в звукозаписното студио на Радио Варна

Гъдуларите Симеон Илиев и Асен Станоев с първи солови и дуетни записи в Радио Варна

Te предизвикват еуфория у всеки любител на народната музика. Те са мечта за всеки преподавател: безспорно талантливи, но много по-важното е, че са изключително трудолюбиви, целенасочени в професионалното си развитие, и със сигурност музиката минава през тях, а те я обогатяват с онази емоционалност, която бързо достига до публиката. "Родени са за..

обновено на 18.05.19 в 17:56

Що е то "хаштаг"?

Интернет феноменът "Хаштаг" - от кога се използва той, защо добива такава популярност и какви са основните му цели? На тези и още въпроси отговаря в рубриката "#Дани" на предаването "Улица "Събота" журналистът Дани Момчилова. Добре е да знаете, че не бива да се прекалява с използването на хаштагове в публикациите, е съветът на специалистите...

публикувано на 18.05.19 в 16:35

Разговори на тротоара: Мария от "Аморфа"

Новата рубрика на предаването "Улица "Събота" ни среща с интересните хора на Варна. Първият минувач по тротоара на нашата улица е Мария от младежката фондация "Аморфа", която бе в центъра на събитията във Варна, посветени на Европейската нощ на литературата. Активен човек с важна роля за превръщането на морския град в едно по-добро място за живеене и..

публикувано на 18.05.19 в 16:20

В “Улица “Събота” днес

В рубриката “Местни герои” си говорим за морето и ролята, която играе то за варненци. “Дума на седмицата” обобщава събития, направили ни впечатление през последните дни. 10 въпроса задаваме на Мария от младежка фондация “Аморфа”. След новините в 16 часа ни гостува Нейко Бодуров, който ни дава подробна информация за фестивала “Varna Jazz Days”,..

публикувано на 18.05.19 в 13:53
Chart

#541 ТОП 20 (17.05.2019-24.05.2019)

публикувано на 17.05.19 в 19:23

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 17 май със Светлана Вълкова

"Подводният свят на Черно море" – изложба подводна фотография на Тодор Димитров "LIGHTBOX" - студенти от варненския Технически университет представят експозиция с осветителни тела Росица Бърдарска за книгата си “Аз съм от Страната на детството” Художничката Теменуга Станчева за рисуването, сценографията и театъра „С..

публикувано на 17.05.19 в 13:35