Деца от дома в Тополи получиха подаръци от Великобритания

Ротаракт клуб „Варна-Евсиноград”, съвместно с Ротари клуб „Варна” дари кутии с моливи, играчки, дрехи и хигиенни материали на деца и младежи от Центровете за настаняване от семеен тип във град Варна, село Тополи, квартал "Владислав Варненчик" и квартал "Изгрев".

Вещите са дарени от Кристин и Кристофър Томпсън, които са английски ротарианци и почетни членове на Ротаракт клуб „Варна-Евксиноград“. Те правят дарения за различни български институции от много години, някои от които включват палети с книги, детски играчки и хранителни продукти за обществените кухни.

Стоян Михалев, член на Ротаракт "Варна-Евсиноград”, лично занесе кутиите с даренията на децата от Центъра за настаняване от семеен тип в слео Тополи.

В Центъра за настаняване от семеен тип на улица Георги Градев номер 18 има деца и младежи  от 10 до 27 годишна възраст. Според Мариета Дечева, помощник-възпитателка в центъра, децата най-много се нуждаят от любов и грижа. Тя допълни, че няма достатъчно персонал, който да се грижи за децата. 

Учителката Нина Русева изрази благодарността си към дарителите от името на целия екип на центъра. Тя каза, че работата с децата я прави щастлива.

Чуйте още в прикачения звуков файл:Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Хвърчилото - част от живота на един варненец

Юри Георгиев е човек, който обича вятъра и затова варненският вятър не му пречи. Обича свободата на полета, затова е станал пилот на самолет. Харесва и цветните феерии - затова се занимава с правене и пускане на хвърчила. Той организира фестивалите на хвърчилата във Варна и Шабла през лятото. Страстен любител на хвърчилата, Юри Георгиев..

публикувано на 18.04.19 в 09:26

Калканът вече е със забрана за улов до юни

 Деликатесната риба се „гони“ от март до средата на април, защото после настъпва забраната до средата на юни. Диагноза, хоби или професия... всеки решава за себе си. Никой рибар не може да вземе рибата на другия, в морето има за всички морски дарове. Най-сигурна е рибата от дебелата страна на въдицата. Така шеговито стари рибари определиха..

публикувано на 17.04.19 в 10:49

Петър Обретенов: "Сегашната конституция е изработена в духа на европейските ценности."

„Правото се утвърждава, когато не се примиряваш с несправедливостта и нарушаването на закона и непрестанно се бориш за него”-този надслов е публикувал юристът Петър Обретенов в блога си „In medias res”/право в десетката/.Варненецът е бил съдия, депутат от СДС във Великото народно събрание,парламентарен секретар на Министерството на..

публикувано на 16.04.19 в 10:29

Нов пътеводител популяризира забележителности в България

Първият пътеводител за Дунавска и Северозападна България излезе от печат. Книгата „От Балкана до Дунав“ представя забележителностите, историята и възможностите за туризъм по поречието на Дунав и свързаните с него съседни региони – Враца, Ловеч, Чипровско, Белоградчишко, Деветашкото плато, Павликени, Разград. Трима са авторите на..

публикувано на 16.04.19 в 10:10

Търси се фасада във Варна, на която да кацне червеногуша гъска

По една сграда в пет български града, сред които и Варна, ще бъде украсена с графити на редки видове животни. Инициативата е на федерацията на природозащитни сдружения „Зелени Балкани”.  Стенните рисунки ще се простират на 150 квадратни метра. Графитите целят да популяризират най-застрашените и редки видове у нас и са част от проекта „Нови..

публикувано на 15.04.19 в 08:10

Брак предложи на любимата си участник във Варненския карнавал

Над 1 500 са участниците във Варненския карнавал. В момента продължава  конкурсната програма  на специално издигната сцена пред входа на Морската градина. Гостуващите кукерски и сурвакарски  групи от цялата страна и чужбина  показват характерни ритуали от празничната маскарадна обредност.  Въпреки дъжда площадът стана тесен за публиката,..

публикувано на 13.04.19 в 15:16

В „Улица Събота“ днес

Темите в днешното първо издание на „Улица Събота” са много и са шарени. Ще ви срещнем с кулинарния ни гид Божана Кацарова, която знае какво е да се забавляваш, докато готвиш. С нея ще си поговорим за пътешествия, любими вкусове и за желанието ѝ хранителната култура в България да не се осланя само на старата си слава на кебапчетата и кюфтетата..

публикувано на 13.04.19 в 11:55