Деца от дома в Тополи получиха подаръци от Великобритания

Ротаракт клуб „Варна-Евсиноград”, съвместно с Ротари клуб „Варна” дари кутии с моливи, играчки, дрехи и хигиенни материали на деца и младежи от Центровете за настаняване от семеен тип във град Варна, село Тополи, квартал "Владислав Варненчик" и квартал "Изгрев".

Вещите са дарени от Кристин и Кристофър Томпсън, които са английски ротарианци и почетни членове на Ротаракт клуб „Варна-Евксиноград“. Те правят дарения за различни български институции от много години, някои от които включват палети с книги, детски играчки и хранителни продукти за обществените кухни.

Стоян Михалев, член на Ротаракт "Варна-Евсиноград”, лично занесе кутиите с даренията на децата от Центъра за настаняване от семеен тип в слео Тополи.

В Центъра за настаняване от семеен тип на улица Георги Градев номер 18 има деца и младежи  от 10 до 27 годишна възраст. Според Мариета Дечева, помощник-възпитателка в центъра, децата най-много се нуждаят от любов и грижа. Тя допълни, че няма достатъчно персонал, който да се грижи за децата. 

Учителката Нина Русева изрази благодарността си към дарителите от името на целия екип на центъра. Тя каза, че работата с децата я прави щастлива.

Чуйте още в прикачения звуков файл:Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

На матура по математика в ОУ "Васил Друмев"

Точно в девет часа започна матурата по математика днес. Заради националното външно оценяване, денят е обявен за неучебен в цялата страна. Най-късно до 8:45 часа учениците трябваше да са заели местата си, а седмокласниците от ОУ „Васил Друмев” във Варна още от осем часа чакаха пред главния вход на учебното заведение. Четвърта езикова..

обновено на 19.06.19 в 14:30

Пет години от наводнението в квартал "Аспарухово"

Днес се навършват пeт години от наводнението в „Аспарухово“. На 19 юни 2014 година за броени минути варненският квартал потъна под вода. Невиждани дотогава вълни тръгнаха по двете дерета-убийци в „Аспарухово“ и предизвикаха бедствието, при което загинаха 13 души. "Има подобрение - мръсна канализация направиха, водопроводите смениха. Тук..

публикувано на 19.06.19 в 14:09

На 70% от пенсионерите страдат от хронична болка

Според определението на Международната асоциация за лечение на болката, тя представлява неприятно сензорно и емоционално усещане, свързано с актуално настъпило или потенциално тъканно увреждане. Хроничната болка е сериозен проблем в световен мащаб, който остава трудно решим. Според актуални статистики около 70% от всички хора над 60 годишна..

публикувано на 19.06.19 в 14:05

Проучване: Едва 40 на сто от българите смятат ваксините за безопасни

Публичното недоверие към ваксините означава, че светът прави крачка назад в борбата срещу смъртоносни, но предотвратими заболявания, предупреждават експерти, цитирани от Би Би Си. Най-голямото глобално проучване на нагласите към имунизацията сочи, че доверието към нея е ниско в някои региони. Анализът „Wellcome Trust“ включва отговорите..

публикувано на 19.06.19 в 11:17

Платформа за тинейджъри бори заблудите за любовта и отношенията

Промените в пубертета, връзките, приятелството, любовта и сексуалното образование са във фокуса на платформата Loveguide, чийто екип ще разкрие във Варна опита си от техните "Часове по здравно и сексуално образование" в над 45 училища в цялата страна с над 5 хил. ученици, както и от онлайн общуването с над 35 000 тийнейджъри. Освен на въпроси на..

публикувано на 19.06.19 в 10:23

Макетът, който се превръща в гьол

Помните ли времето, когато триизмерният макет на Черно море пред Аквариума в Морската градина събираше деца и възрастни, които в топлите дни обсъждаха къде е Варна, колко е дълбоко в най-дълбоката му част, къде е Трабзон, Одеса или докъде пътуват фериботите? Макетът на морето беше син, дълбочините бяха отбелязани с различни цветове, а металът на..

обновено на 19.06.19 в 07:11
Илия и Денислав

С гайда и гъдулка в Морската градина

Двама младежи от няколко дни радват варненци в Морската градина. Илия и Денислав са ученици в Хуманитарната гимназия "Константин Преславски" във Варна. Илия е от Пловдив, а Денислав - от Варна. Обединява ги любовта към народната музика. Тази любов те искат да споделят и с други хора, за това са решили в свободното си време да свирят с гъдулката и..

публикувано на 18.06.19 в 18:10