Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"В кръвта ти е да спасяваш животи" - на 22 март във Варна


Варна е сред градовете, които ще се включат в Националната кръводарителска кампания "В кръвта ти е да спасяваш животи".

Събитието в морската столица ще се проведе на 22 март от 10:30 до 14:30 ч. в Младежкия дом. Главната мотивация на организацията за провеждането на кампанията е проблема, пред който е изправен всеки нуждаещ се от спешно кръвопреливане, а именно оскъдните резерви на кръвните банки по градове и липсата на достатъчно кръводарители.

Всеки, който иска да се включи в кампанията, трябва да е навършил 18 години и да не е дарявал кръв последните 2 месеца. Сред изискванията са още кръводарителят да не страда от заразни болести, алергии и др., да не е консумирал алкохол последните 24 часа и да е закусил.

"В кръвта ти е да спасяваш животи" ще се проведе и в градовете Пазарджик, София, Панагюрище, Пловдив, Дупница, Благоевград, Стара Загора, Велико Търново, Кърджали, Русе и Свищов.

Организатори са Ротаракт клуб, Центъра по трансфузионна хематология, БЧК и др.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Задръствания и наводнени подлези във Варна - ОБНОВЯВА СЕ

Големи задръствания се обраузваха в дъждовното утро във Варна. Репортерите на Радио Варна видяха тапи в трафика по бул.Владислав Варненчик в посока към летището, по бул.Васил Левски (от РЗИ до бул.Осми приморски пол) , по бул.Приморски (в района на ФКЦ)  Наводнени са подлезите по бул.Владислав Варненчик – към ул.Патриарх Евтимийй и към автогарата...

публикувано на 18.04.24 в 08:51

Катастрофа затруднява движението по пътя Добрич - Варна

Движението по пътя Добрич - Варна е ограничено в района на Любен Каравелово поради пътно произшествие.  Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходния маршрут: Варна - Аксаково - Кичево - Долище - Новаково - Добрич. Трафикът се регулира от „Пътна полиция“.

публикувано на 18.04.24 в 08:33

От днес се възстановява автобусна спира "ЖП гара-3" във Варна

Днес ще бъде възстановено обслужването на автобусна спирка "ЖП гара-3" на пл. "Славейков" от автобусни линии 17 А, 20 и 39.  От понеделник, 22-ри април,  ще бъде възстановено обслужването на тролейбусни линии 82 и 83 от и до ЖП гара Варна. Информацията е на "Градски транспорт" - Варна.

публикувано на 18.04.24 в 08:19

Адресите без ток днес

Планови прекъсвания на територията на област Варна в четвъртък, 18.04.2024 г.: На 18.04.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна – карето, заключено между бул. Цар Освободител, ул. Генерал Колев, ул...

публикувано на 18.04.24 в 05:57

Валежите ще започнат да спират следобед

Днес облачността ще е по-често значителна с валежи от дъжд. Възможни са гръмотевици. Около и след обяд валежите ще отслабнат и на много места ще спрат. Ще духа умерен, в Дунавската равнина временно поривист северозападен вятър. Максимални температури между 12° и 17°, за Варна около 15°.  Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода..

публикувано на 18.04.24 в 05:54

Ще има ли Варна градска железница?

Проектът за градска железница във Варна отново влиза във фокус на общественото мнение. Припомняме, обществено обсъждане на разширяването на бул. "Цар Освободител" от пътен възел "Летище" до бул. "Васил Левски" ще се проведе на 24 април, сряда, от 17 часа в зала "Пленарна" на Община Варна. Материали и визуализации по проекта вече могат да се намерят в..

обновено на 17.04.24 в 19:36
Радио Варна, Варна, Ден на отворените врати

Осигуряват постоянен екип на пожарната през лятото на "Златни пясъци"

Община Варна ще помогне за осигуряването на постоянен противопожарен екип на територията на КК „Златни пясъци“ за трите месеца на активния туристически сезон. Това заяви по време на първото заседание на новия Консултативен съвет по въпросите на туризма кметът Благомир Коцев, който е и негов председател. Командированите от вътрешността на страната..

публикувано на 17.04.24 в 17:27