"Книжни бижута" в библиотеката

„Огледало на света“ от Хаджи Халифа

На 21 март  2019 г. Регионална библиотека „Пенчо Славейков” Варна  празнува своя 136-ти рожден ден. По този повод от 11:00 ч. в изложбеното фоайе на библиотеката /бул. Сливница 34/ днес ще бъде открита гостуващата изложба “Книжни бижута”, подредена с помощта на Гьоте институт. В десет постера са показани избрани графики в конкурс от 2018 г. за илюстрация на литературно произведение от немскоезичен автор. Изложбата отпраща към визуалния разказ на литературно произведение в един единствен образ. Към темата за книжните съкровища, от Варненската библиотека са добавили рядко показвани издания от ХVIII-XXI век, свързани с историческата и литературната ни памет. За своите читатели  представят и новата услуга „Моята библиотека”, която предоставя персонално виртуално пространство на читателите. След регистрация, модулът дава възможност по всяко време и от всяка точка на света читателя да разгледа профила си, да получи актуална информация за заетите от материали и да ги презапише, да заяви онлайн книги, периодични издания, CD, DVD, да получи бърз достъп до електронните каталози на библиотеката, да поръча библиографска справка по посочена от тема. А 22 март е Ден на читателя на Варненската библиотека.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Виенска звезда открива музикалното „Варненско лято“

Празничното откриване на Международния музикален фестивал "Варненско лято" 2019 ще има звезден блясък. На 23 юни Бенямин Шмид,  един от най-всестранните съвременни цигулари ,  ще излезе на сцената с Варненската филхармония под палката на маестро Георги Димитров. В програмата – шедьоври на Владигеров, Прокофиев и Хиндемит По традиция първо..

публикувано на 20.06.19 в 11:01

Празник на музиката събира изпълнители на седем сцени във Варна

Празник на музиката ще бъде петъчният 21-ви юни във Варна. Инициативата е на Франкофонски център – Варна, в партньорство с Община Варна. За целта на различни места в града ще бъдат организирани концертни програми, в които ще вземат участия както професионални изпълнители, така и любители музиканти. В програмата ще бъдат застъпени..

публикувано на 19.06.19 в 10:04

Художници от Мармара се представят във Варна

Близо 50 творби представя от днес в изложба Градската художествена галерия във Варна на художници от Университета в турския град Мармара. Повечето от тях са акрил върху платно, повлияни както от традициите на турското изобразително изкуство, но и европейския модернизъм, че дори и от български творци. Всички автори са преподаватели във Факултета по изящни..

публикувано на 19.06.19 в 08:48

Милко Божков в Галерия 8 за 23-ти път

Варненската Галерия 8 традиционно празнува рождения си ден с изложба на Милко Божков. На 31-та годишнина на художественото пространство с галерист Борис Стателов художникът представя  колекция от акварели. Откриването е на 18 юни от 18.00 часа на ул. „Братя Шкорпил” 8. Осемте акварела са с флорални мотиви, разработени по милкобожковски..

публикувано на 18.06.19 в 10:58

Фестивал на африканската култура започва в Бургас

Второто издание на единствения по рода си фестивал ще представи поредица от събития с участието на Африкански и български артисти. Атрактивното плажно Афро парти с Дръм съркъл /перкусионни ателиета/ ще бъде на 22-ри юни на бургаския плаж, а на 25 юни на открита сцена "Охлюва" ще се състои Афро концерт отново с Дръм съркъл. Артистична ко-продукция ще..

публикувано на 18.06.19 в 06:55

Концерт в лятна вечер на входа на Морската градина (Снимки)

„Защо не организирате всеки месец концерт на открито с класическа музика? Толкова е хубаво и различно тази вечер в Морската градина!“. Това си пожелаха стотиците варненци, изпълнили алеите около входа на Морската градина по време на "Концерта в лятна вечер", който екипът на Радио Варна подари на жителите и гостите на морската столица...

обновено на 17.06.19 в 16:15

Турнето „Всичко – най-доброто от Мария Илиева” идва в Бургас и Варна

Най-добрата бг изпълнителка, според Годишните награди на БГ РАДИО 2019, се отправя на вълнуващи срещи с публиката в общо три български града. Първата е в Античният театър в Пловдив на 9 юли . След това Мария Илиева ще зарадва феновете си в двата морски града Бургас, в Летния театър на 14 юли , и Варна – на 16 юли също в Летния театър . Кулминацията..

публикувано на 17.06.19 в 06:05