НЮАНСИ на 29 март

На 29.03., в студиото на Нюанси ще ни гостуват : Мая Донева – Изпълнителен директор на Карин дом и Звезделина Атанасова – Директор Обучителен център.

Ще си говорим за новите каузи и инициативи на Фондация и Обучителен център „Карин дом. За това какво е да си отдаден на работата си и да се чувстваш щастлив и успешен. Къде ще бъде „Новият дом” на Карин дом и какво още са ни замислили тези, които помагат на децата като слънца да изгряват. Слушайте ни от 11 до 12 часа, защото ние сме цветни и различни.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Post factum" с Валери Великов, на 14 октомври

Депутатите в датския парламент избухнаха в неудържим смях по време на изказване на премиера Мете Фредериксен /на снимката/. Тя самата се смееше най-много от всички. Причината ще разберете в началото на предаването. Представители на 13 университета участват в Дните на образованието в Холандия. Срещата продължава до 18 часа в хотел до..

публикувано на 14.10.19 в 15:36

НА СВЕТЛО на 14 октомври със Светлана Вълкова

Ден на отворени врати в Авиобаза „Чайка” Изложение във Варна, посветено на образованието в Холандия 4 години от създаването на Дневен център "Слънчевата къща” Дефицит на приемни семейства за деца с увреждания и на такива с проблемно поведение Какъв бюджет ни е нужен за пътуване до Доха, Катар Клуб „Млади възрожденци” към Общобългарски..

публикувано на 14.10.19 в 14:13
Света Петка

"Новият ден" на 14 октомври 2019 г. с Димитрина Дончева

Св. преподобна Параскева Епиватска, наричана от българския народ Петка Българска, е една от най-обичаните и почитани светици не само в България, но и в целия православен свят. Народният календар определя Петковден (14 октомври) и Димитровден (26 октомври) като завършек на активния стопански труд. Около тези дати наемните работници..

публикувано на 14.10.19 в 06:00

В "Улица "Събота" днес

В “Местни герои” днес се срещаме с организаторите на предстоящия фестивал MOVING BODY’19 . Той се завръща във Варна между 17 и 20 октомври, за да насити града с движение, танц и филми. Събитието дава шанс на деца, младежи, професионални танцьори, артисти от различни области и любители да се срещнат с активни танцьори и хореографи, които споделят с тях..

публикувано на 12.10.19 в 14:00

"Post Factum" с Валери Великов, на 11 октомври

„Мазно е, хубаво...“ или как се инспектира нова отсечка от магистрала през прозореца на джипката. Голямо Брайлово четене се проведе днес във Варна. Репортажът е на Олга Карова. Утре морската столица ще е домакин на бизнес форум, посветен на отдаването на имоти за краткосрочно настаняване или т.н. нощувки за гости. Още – в интервюто на..

публикувано на 11.10.19 в 16:22

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 11 октомври със Светлана Вълкова

14.00 – 15.00 Новият филм на Станислав Дончев „Писма от Антарктида” на голям екран от днес Нови пътешествия и нови фарове в актива на Бела Бенова – пътешественик, фотограф, писател, авантюрист 15.00 – 16.00 Изложба живопис на Васил Василев “НЕслучайни пространства” – живопис на Пламен Бешков „Стихове и..

публикувано на 11.10.19 в 13:40

"Новият ден" на 11 октомври с Мариела Димитрова

Изложение на дрехи, работно облекло и сувенири, изработени от кооперации на хора с увреждания ще се проведе за втори път през есента във Варна, във Фестивалния и конгресен център. Освен да предложат продукцията си, която най-често е за износ, хората с увреждания от Трудово-производителните кооперациите поставят отново проблемите – ниски..

публикувано на 11.10.19 в 06:52