Над 1200 изоставени автомобила са прибрани от варненските улици

Снимка: БГНЕС

Проблемът с изоставените автомобили по улиците на Варна продължава да стои на вниманието ни, но процедурата, предвидена в закона е дълга,  заяви за Радио Варна Младен Иванов - директор  на общинското предприятие „Паркинги и синя зона“. Той обясни, че само през миналата година са прибрани от собствениците си над 1000 автомобила, а други 200 са репатрирани от дружеството.

Младен Иванов каза още, че има специален телефон, както и електронен адрес, на които варненци могат да подават сигнали за изоставени коли.

Още по темата чуйте в прикачения звуков файл:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Бюджет 2019 на Балчик: Опит... пореден

Проектът за бюджет за 2019 година на Община Балчик влиза за одобрение за пореден път. Заседанието на местния парламент започна в 9.00 часа. В началото на годината рамката, внесена от кмета, не бе приета от Общинския съвет с основния мотив, че не са взети предвид предложения за вложения и че бюджетът е нереален. Кметът..

публикувано на 18.07.19 в 10:26
Силвия Георгиева

Общините искат собствен подоходен местен данък за сметка на намаляване на националния

„От десет години водим разговор с централната власт за това, че общините имат нужда от стабилна и прогнозируема собствена приходна база. Искаме да имаме фискална връзка с бизнеса и с местното икономическо развитие. И да ни се предостави възможност да имаме собствен подоходен местен данък за сметка на намаляване на националния, а не като..

публикувано на 18.07.19 в 10:22

Протест на служители в МВР ще има днес във Варна

Във Варна се подготвя протест на служители в МВР, който се организира за тази вечер от Синдикалната федерация на служителите във ведомството. Това е първият регионален протест, ще последват и в други градове, като намерението е да се свика национален протест в София. Протестът във Варна е насрочен за 18.30 часа днес  до Паметника на..

публикувано на 18.07.19 в 10:10
atentat

7 години от атентата на бургаското летище

7 години от атентата на бургаското летище се навършват днес. С възпоменателна церемония, пред мемориалния паметник изграден в района на инцидента, отново ще бъде почетена паметта на загиналите петима израелски туристи и българския шофьор Мустафа Кьосов. 16 близки на жертвите се очаква да присъстват на панихидата.  С традиционни молитви, поставянето..

публикувано на 18.07.19 в 10:07
Българският трибагреник на Роженските поляни

Над 6 декара българско знаме на Рожен днес

Днес, в 13:00 часа спортистите на България Тервел Пулев, Екатерина Дафовска и много други ще се включат в инициативата „Знамето на Рожен – Духът на България“ за общо разпъване на най-големия национален трибагреник на Роженските поляни. Той е 21 метра широк и 300 метра дълъг.  За него са използвани шест хиляди квадратни метра плат или размерът му е над..

обновено на 18.07.19 в 10:06

Историкът Мариана Николова: Левски не е даденост

182 г. от рождението на Васил Левски честваме днес. Легендата и историческата истина разказват как той преминава през всяко българско селище, увлича най-добрите българи след себе си и почти във всяко кътче създава революционен комитет за Освобождението на България. Защото е убеден, че "Нашето дело зависи от нашите собствени усилия".  Левски не е..

публикувано на 18.07.19 в 09:47
Атанас Скатов

Атанас Скатов изкачи и Гашербрум 2

Тази сутрин Атанас Скатов стъпи на Гашербрум 2 (8035 м), в планината Каракорум, Пакистан. Това е деветият осемхилядник за 41-годишния българин и трети за него за този сезон. На 15 май Скатов изкачи третия по височина връх на планетата  Канчендзьонга (8586 м) , а на 12 юли - Гашербрум 1 (8080 м) , три осемхилядника за малко повече от два..

публикувано на 18.07.19 в 06:55