От днес даряват храни за „Великден за всеки“​

3
Снимка: архив на кампанията

В 12 града ще може да се купуват стоки по благотворителната национална кампания „Великден за всеки", която започва днес за четвърта година под патронажа на омбудсмана Мая Манолова.

В 35 магазина от големи търговски вериги и регионални супермаркети ще могат да се купуват трайни пакетирани храни за българските пенсионери, които да бъдат оставяни в колички. Доброволци ще насочват желаещите да се включат. Събраните дарения ще бъдат раздадени най-нуждаещите се пенсионери, които няма да получат великденски добавки.

Градовете са София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Кюстендил, Дулово, Перник, Горна Оряховица, Търговище, Шумен и Ямбол , а храните, които са включени в акцията са олио, брашно, захар, ориз, макарони, консерви, боб, леща, бисквити, сухи пасти и др.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Всяко четвърто дете е жертва на физическо насилие

Един милиард души са станали жертва на различни форми на насилие през миналата година. Това каза на среща във Варна Мария Петкова, директор на фондация "Лале". На форума присъстват местни и регионални институции, ангажирани със закрилата на деца; учители от детски градини и училища, граждански организации, представители от различни фондации..

публикувано на 23.07.19 в 13:12

Варненци негодуват срещу премахната пешеходна пътека

Две пешеходни пътеки бяха заличени преди близо месец във Варна – на булевардите Владислав Варненчик” и „Цар Освободител” (до Икономическия университет). След вчерашния репортаж от премахнатата „зебра” до бившия ресторант „Рощок”, в редакцията на Радио Варна се обадиха няколко слушатели. Те обобщиха и аргументираха своята гражданска позиция..

публикувано на 23.07.19 в 11:14
тунела Витиня

Тунел "Витиня" е затворен заради пожар, движението Варна-София е по стария път

Един човек е леко пострадал, след като автомобилът му пламна в движение тази сутрин в тунел "Витиня" на Автомагистрала "Хемус". Най-вероятната причина е техническа неизправност. Горящата кола е била загасена от пристигналия екип на пожарната около 9.20 ч. Пострадалият е с леки наранявания по ръцете. Няма други засегнати хора. Заради..

публикувано на 23.07.19 в 10:51

Прокуратурата: Има обосновано предположение, че Кристиян Бойков е извършил хакерската атака срещу НАП

Според номинирания за главен прокурор Иван Гешев целта на хакерската атака срещу Националната агенция за приходите е политическа. В интервю за БНТ заместникът на Сотир Цацаров нарече единствения обвиняем - Кристиян Бойков „маша“ и обяви, че фирмата, в която работи момчето се занимава с „киберрекет“. Междувременно от прокуратурата..

публикувано на 23.07.19 в 10:22

Жена и дете с контузии след инцидент с тролей

Лек автомобил е отнел предимството на тролей, при завой на кръстовището на бул.Сливница с бул.Република. За да предотврати сблъсък водачът на тролея е набил рязко спирачки и двама от пътниците са пострадали. Жена и 6-годишното й дете са с леки контузии, без опасност за живота. От КАТ-Варна съобщиха за Радио Варна и за инцидент със самокатастрофирал..

публикувано на 23.07.19 в 09:25

„Сивото убива!“, предупреждават от КНСБ

От 13.30 ч. в залата на Радио Варна , ще се проведе пресконференция на тема "Заплашва ли човешки животи сивата икономика в България?". На пресконференцията ще бъдат представени данни за нивото на сивата икономика в България, както и предложенията на КНСБ за справяне с това явление. Ще бъде представено и новото приложение на КНСБ VOX, с което..

публикувано на 23.07.19 в 08:50

Навършват се 142 години от Каварненското въстание

Днес се отбелязват 142 години от Каварненското въстание. Пред паметника на Андрей Василев Амира – водач на въстанието , ще бъдат поднесени цветя и венци от признателното население на града.През лятото на 1877 г. Андрей Василев повежда самозащитата на Каварна от нередовната турска войска и башибозушки орди, който разрушават и опожаряват..

публикувано на 23.07.19 в 08:13