"Сън в лятна нощ" във Варна тази вечер

СЪН В ЛЯТНА НОЩ

Мюзикъл от Христо Йоцов

15 април 2019, понеделник, 17 часа

Основна сцена

Диригент Ганчо Ганчев
Режисьор Костадин Бандутов

С участието на Варненска детско-юношеска опера при Общински детски комплекс


ВИЖТЕ ОЩЕ

Арсений Арсов представя спектакъла „Синът на музите”

Фестивалите на Варна-18 ММФ „Варненско лято” 2019 Н а 16 юли , вторник, от 19 ч. в Градската художествена галерия на Варна, обичания и високоценен варненски тенор Арсений Арсов ще представи спектакъла „Синът на музите” . На сцената ще му партнират актьорът Ивайло Христов, пианистът Руслан Павлов и цигуларката..

публикувано на 16.07.19 в 11:24

Следващият Джеймс Бонд е чернокож и от женски пол

Главната роля в следващия - двадесет и пети - филм за Джеймс Бонд ще бъде поверена на чернокожа дама. Това е британската актриса Лашана Линч, съобщава в. "Сън". Тя е на 31 години и се е снимала в лентата "Капитан Марвел" в ролята на Мария Рамбо, най-добрата приятелка на Карол Денвърс. От 2006 година ролята на Джеймс Бонд се изпълняваше..

публикувано на 15.07.19 в 17:29

Изложба ни пренася в кабинета на Панчо Владигеров

Изложбата „Снимки и спомени от кабинета на Владигеров”, посветена на 120-годишнината на великия български композитор, припомня мигове от живота и творческата му работа. Документалните свидетелства от творческия процес на Панчо Владигеров ще застанат пред погледите на варненската публика във фоайетата на Фестивалния и конгресен център...

обновено на 15.07.19 в 11:57

Чехия в еуфория за 80-годишния юбилей на Карел Гот

Стотици хора от страната и чужбина чакаха въпреки проливния дъжд в центъра на Прага в неделя, за да си купят сувенирна банкнота "Zero Euro", изобразяваща чешкия поп певец Карел Гот в чест на 80-годишнината му. Някои нетърпеливи фенове и колекционери бяха чакали..

публикувано на 15.07.19 в 06:17

Изявени музиканти в Градската художествена галерия във Варна довечера

  На 14 юли, неделя, в Градската художествена галерия на Варна ще чуем четирима изявени млади музиканти, участници в майсторския клас по пиано на проф. Людмил Ангелов (НБУ).   И тази година фестивалът „Варненско лято” продължава традиционния формат „Подиум на младия изпълнител“. Славчо Тодоров, Николай Димитров, Доач Бездюз и Теодор..

публикувано на 14.07.19 в 11:59

Софийската филхармония свири във Варна днес

  На 13 юли, събота, на „Варненско лято” гостува Софийска филхармония с диригент Найден Тодоров и солист Юлиан Рахлин (цигулка). В програмата ще чуем премиера на „Токата” от Милко Коларов, последвани от Концерт за цигулка и оркестър No.1от Дмитрий Шостакович и „Еврейска поема” от Панчо Владигеров.   Найден Тодоров е носител е на..

публикувано на 13.07.19 в 09:10

БОНД отмениха юбилейното си турне в България

Концерт на струнен квартет BOND в Летния театър във Варна няма да има. Планираният за вчера концерт в Бургас също не се състоя, тъй като групата изобщо не пристигна в България. Към момента не е известна причината за случилото се. Организаторите на събитието уточняват, че въпреки многократните им опити от вчера не могат да се свържат с..

публикувано на 12.07.19 в 07:45